Fitness Seller

Controversie omtrendt visolie!

Bezoekers in dit topic

Bananen zijn ook radioactief (srs)

Jij bent ook radioactief,het gaat er natuurlijk om hoe hoog de straling is.
Als vis die 10.000 km verder van Fukushima gevangen is 10x meer radioactieve deeltjes bevat
dan normaal,hoeveel zou het dan zijn bij vis in de buurt van Japan?
 
De viswijzer van eos. Is wel van paar jaren terug, dus verwacht dat het nu slechter is.

Zullen we dan voortaan toch nog maar enkel IFOS gecertificeerde visolie gebruiken, bijvoorbeeld die geproduceerd wordt door Puremax, en door my_protein verkocht wordt onder de naam Omega Balance?

http://www.myprotein.com/sports-nutrition/omega-balance/10636962.html

http://www.puremax.com/home.aspx?d=content&s=154&r=339

All PureMax products contain fish oil of exceptional purity standards. PureMax contains only high quality food grade fish oil which are manufactured using industry-leading standards to reduce a wide variety of contaminants including oxidative impurities, dioxins, PCBs and heavy metals.

And for added reassurance, many PureMax fish oils are also independently reviewed by the third party testing and accreditation program, IFOS (International Fish Oil Standards).

http://www.nutrasource.ca/ifos/

http://www.youtube.com/watch?v=pFU6ubGrT9Y

Het is wellicht best wel waard enkele procentjes meer te betalen voor een product waar je niet te snel door vergiftigd raakt.

Ik vind helaas niet meteen het IFOS rapport van Omega Balance van Puremax/My_Protein of de site, maar als iemand het toevallig vindt of opvraagt, dan mag hij het hier altijd eens posten:
http://www.nutrasource.ca/ifos/consumer-reports/default.aspx
 
Laatst bewerkt:
Jij bent ook radioactief,het gaat er natuurlijk om hoe hoog de straling is. Als vis die 10.000 km verder van Fukushima gevangen is 10x meer radioactieve deeltjes bevat dan normaal,hoeveel zou het dan zijn bij vis in de buurt van Japan?
Maar heeft het een schadelijk niveau bereikt?
 
Maar heeft het een schadelijk niveau bereikt?


Enorm radioactieve vis gevangen bij Fukushima

Een vis die in de buurt van rampcentrale Fukushima ter controle gevangen is, bevat een schokkend hoog gehalte aan radioactiviteit: meer dan 2.500 keer hoger dan de wettelijke norm. Dat heeft uitbater Tepco van het kernpark bekendgemaakt volgens persbureau Belga.
18 januari 2013, 18:20 Bron: Belga, HLN.be

In de vis met de naam 'murasoi' heeft Tepco een hoeveelheid radioactief cesium van 254.000 becquerel per kilo gemeten. Dat staat gelijk aan 2.540 keer meer dan is toegestaan voor producten uit de zee.

Het dier was gevangen in de baan van het kernpark Fukukshima Daiichi, aan de noordoostelijke kusten van Japan.

De kerncentrale werd op 11 maart 2011 getroffen door de zware aardbeving en tsunami. Grote hoeveelheden radioactiviteit zijn in de natuur terechtgekomen.
 
Enorm radioactieve vis gevangen bij Fukushima

Een vis die in de buurt van rampcentrale Fukushima ter controle gevangen is, bevat een schokkend hoog gehalte aan radioactiviteit: meer dan 2.500 keer hoger dan de wettelijke norm. Dat heeft uitbater Tepco van het kernpark bekendgemaakt volgens persbureau Belga.
18 januari 2013, 18:20 Bron: Belga, HLN.be

In de vis met de naam 'murasoi' heeft Tepco een hoeveelheid radioactief cesium van 254.000 becquerel per kilo gemeten. Dat staat gelijk aan 2.540 keer meer dan is toegestaan voor producten uit de zee.

Het dier was gevangen in de baan van het kernpark Fukukshima Daiichi, aan de noordoostelijke kusten van Japan.

De kerncentrale werd op 11 maart 2011 getroffen door de zware aardbeving en tsunami. Grote hoeveelheden radioactiviteit zijn in de natuur terechtgekomen.
Niet dat het gevaarlijk is, benadrukt NRG-stralingsdeskundige Folkert Draaisma. Tritium geeft zeer zwakke beta-straling af die die niet door de huid heen kan. Je loopt pas risico als je er grote hoeveelheden van binnenkrijgt. Een liter water met 80.000 becquerel tritium opdrinken staat qua gezondheidsrisico gelijk aan eenzevende sigaret roken.
Weet alleen niet in hoeverre cesium ook gamma-verval vertoont. Maar die getallen zegt niemand ene flikker.
 
Laatst bewerkt:
Zullen we dan voortaan toch nog maar enkel IFOS gecertificeerde visolie gebruiken, bijvoorbeeld die geproduceerd wordt door Puremax, en door my_protein verkocht wordt onder de naam Omega Balance?

http://www.myprotein.com/sports-nutrition/omega-balance/10636962.html

http://www.puremax.com/home.aspx?d=content&s=154&r=339



http://www.nutrasource.ca/ifos/

http://www.youtube.com/watch?v=pFU6ubGrT9Y

Het is wellicht best wel waard enkele procentjes meer te betalen voor een product waar je niet te snel door vergiftigd raakt.

Ik vind helaas niet meteen het IFOS rapport van Omega Balance van Puremax/My_Protein of de site, maar als iemand het toevallig vindt of opvraagt, dan mag hij het hier altijd eens posten:
http://www.nutrasource.ca/ifos/consumer-reports/default.aspx

Ik zou alleen die van Minami Nutrition. Veruit de zuiverste visolie op de markt.

http://www.visolieplein.nl/kwaliteit.php

---------- Toegevoegd om 23:23 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 23:21 ----------

Jij bent ook radioactief,het gaat er natuurlijk om hoe hoog de straling is.
Als vis die 10.000 km verder van Fukushima gevangen is 10x meer radioactieve deeltjes bevat
dan normaal,hoeveel zou het dan zijn bij vis in de buurt van Japan?

Voor die ramp waren er al radioactieve vissen.

Maar het grootste probleem zijn zware metalen zoals kwik, arsenicum en lood. Die rotzooi zit echt overal in, zelfs in sommige whey.

In vette vis uit bepaalde delen van de oceaan zijn de concentraties soms zeer hoog.
 
Ik zou alleen die van Minami Nutrition. Veruit de zuiverste visolie op de markt.

http://www.visolieplein.nl/kwaliteit.php


Begint wel al behoorlijk duur te worden voor een supplement waarvoor er geen solide bewijs bestaat dat een een substantiële positieve impact heeft op de (CV)gezondheid, doch geassocieerd wordt met een verhoogde kans op een agressieve vorm van prostaatkanker.
 
... voor een supplement waarvoor er geen solide bewijs bestaat dat een een substantiële positieve impact heeft op de (CV)gezondheid, doch geassocieerd wordt met een verhoogde kans op een agressieve vorm van prostaatkanker.

really? dus beter niet nemen dan...
 
Begint wel al behoorlijk duur te worden voor een supplement waarvoor er geen solide bewijs bestaat dat een een substantiële positieve impact heeft op de (CV)gezondheid, doch geassocieerd wordt met een verhoogde kans op een agressieve vorm van prostaatkanker.

Zo duur is het nu ook weer niet. Als je het al wil nemen kan je beter het risico niet nemen.

Verhoogde kans prostaatkanker? Dus ook geen vis eten? Van welke dosering spreken ze dan? Teveel is natuurlijk nooit goed.

Ik doe het met walnoten. 19 stuks per dag geeft me voldoende omega 3's als je rekening houd met de omzetting naar EPA en DHA.
 
Zo duur is het nu ook weer niet. Als je het al wil nemen kan je beter het risico niet nemen.

Verhoogde kans prostaatkanker? Dus ook geen vis eten? Van welke dosering spreken ze dan? Teveel is natuurlijk nooit goed.

Ik doe het met walnoten. 19 stuks per dag geeft me voldoende omega 3's als je rekening houd met de omzetting naar EPA en DHA.

Walnoten is inderdaad wellicht en beter alternatief als je de huidige literatuur mag geloven, maar dat is natuurlijk ook weer niet echt goedkoop. ;)

Een capsuletje visolie is toch zo makkelijk en goedkoop....

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3735464/

In conclusion, in this large, prospective study of plasma phospholipid fatty acids and prostate cancer risk, contrary to our expectations, we found that long-chain ω-3 PUFA overall, and DPA and DHA in particular, were associated with strong, linear increases in prostate cancer risk. We note that this is not a novel finding because it has been reported previously in two other prospective blood biomarker studies that have examined the associations between long-chain ω-3 PUFA and prostate cancer risk. Whereas a lack of coherent mechanism has led authors of previous studies, including us, to consider these findings suspect, their replication here strongly suggests that long-chain ω-3 PUFA do play a role in enhancing prostate tumorigenesis. As has been made evident from many other clinical trials of nutritional supplements and cancer risk, the associations of nutrients with chronic disease are complex and may affect diseases differently. Long-chain ω-3 PUFA have been widely promoted for prevention of heart disease and cancer. Both this study and a recent meta-analysis of clinical trials showing no effects of long-chain ω-3 PUFA supplementation on all-cause mortality, cardiac death, myocardial infarction, or stroke (48) suggest that general recommendations to increase long-chain ω-3 PUFA intake should consider its potential risks.

http://www.livestrong.com/article/247576-how-to-refrigerate-fish-oil-capsules/

Step 1
Inspect the label of your fish oil capsule or softgel product for specific storing instructions. According to the Spectrum Organics fish oil manufacturer, capsule containers can be kept at room temperature until they're opened, after which they should be refrigerated.

Step 2
Locate the temperature gauge or program interface inside your refrigerator for raising or lowering the temperature. Adjust the settings so the inside of the refrigerator is kept at least 39 degrees F (4C) or colder.

Step 3
Place your fish oil capsule container in the refrigerator immediately after opening. Make sure the lid has been tightly sealed and is as close to airtight as possible. Reduce the amount of time your fish oil sits outside of the refrigerator when taking the capsules to help prolong shelf life.

Step 4
Keep the fish oil capsules stored up to 90 days from the time you first opened the container. Throw out any remaining capsules after 90 days to reduce the chance of consuming rancid capsules.

Tips
Calculate three months from the date that you open the fish oil capsule container and write this date down on the lid to limit your chance of consuming expired oil.
If you do not have the container the capsules originally came in, select a zip-lock bag or sealable plastic container to store the capsules in the refrigerator.

http://www.ascentahealth.com/omega-3-and-you/the-science/fish-oil-shelf-life-need-know/

Fish oils are available in two main forms: liquids and capsules. It can be difficult to tell by looking at the labels, but it is important to know that not all fish oils are created equally when it comes to quality. Regardless of what format the fish oil is in, the high levels of the omega-3 fatty acids, EPA and DHA, which are responsible for the health benefits of fish oil, are susceptible to oxidation. ...
It is this process of oxidation that leads to the accompanying off flavours and smells that people often associate with fish oils. Because of this, you can use taste and smell as indicators of quality. Interestingly, fresh fish extracted from the ocean does not have a fishy taste and smell. These sensory properties are developed as a result of oxidation during the processing and packaging of the fish oil. Products with the least amount of fishy taste and smell have undergone the least amount of oxidation and closely resemble fish oil in its most pure and fresh state.

Fish oil capsules can be stored at room temperature once the product is opened as long as they are kept out of direct sunlight and are not exposed to high heat. The material used to encapsulate the fish oil acts as a barrier to oxygen and this barrier helps to prevent oxidation.
Liquid fish oil can go rancid much faster than fish oil capsules when opened because they are lacking the barrier that the capsule provides. This means that the liquid is exposed directly to air. While fish oil capsules can be stored at room temperature, liquid fish oils should always be stored in the refrigerator once opened because the cool temperature slows down oxidation.

Remember, if fish oil smells or tastes fishy, stop taking it because its quality may have been compromised.

Note: you cannot store capsules in the refrigerator because they will leak – a good reason to ditch the capsules in favor of a liquid fish oil.
 
Laatst bewerkt:
Back
Naar boven