1. Welkom!

    Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

    Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

    "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

    Snel, eenvoudig en gratis

Groenten bewaren

Discussie in 'Voeding' gestart door FrankyB, 25 sep 2005.

  1. FrankyB

    FrankyB Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.393
    Leuk Bevonden:
    136
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m75
    Massa:
    97kg
    Vetpercentage:
    16%
    Hoe houden jullie je aangesneden groenten vers?

    Dan heb ik het over bijv. uien, paprika, courgette enz enz?
     
  2. Lumey

    Lumey Ripped Bodybuilder

    Berichten:
    3.467
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Folie eromheen en in de koelkast, anders worden veel verse producten zo droog.
     
  3. Santoz

    Santoz Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    5.420
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Voor langere tijd kan je ze invriezen.
    Maar niet àlle groenten behouden optimaal hun smaak.
    Bij bloemkool is het bvb minder aan te raden om het te bewaren in de diepvriezer.
     
  4. roxxe

    roxxe Massive Warrior

    Berichten:
    19.994
    Leuk Bevonden:
    13
    Geslacht:
    Man
    wat citroensap erover
     
  5. spiertje16

    spiertje16 Monstrous Giant

    Berichten:
    11.178
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    freezen
    en idd met wat citroensap erbij
     
  6. SlettieBettie

    SlettieBettie Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.438
    Leuk Bevonden:
    157
    Geslacht:
    Vrouw
    Lengte:
    1m69
    Massa:
    80kg
    Vetpercentage:
    > 50%
    Ui, prei, paprika, tomaten, komkommer kun je ook in een plastic bakje of zakje in de koelkast bewaren.

    Verse worteltjes, radijsjes bewaar je in een bakje water (eventueel zonder deksel), zo blijven ze hard en knapperig. Verse worteltjes kun je beter niet invriezen, ze worden zwart bij het ontdooien (je kunt ze wel na het koken invriezen of na invriezen METEEN koken).

    Appel, peer, banaan die gesneden zijn kun je alleen met citroensap of azijn bewaren in de koelkast (tegen het verkleuren), beter om meteen op te eten.

    Ui en knoflook kun je ook fijnsnijden en op (olijf-)olie in een potje in de koelkast bewaren (2 a 3 weken). Handig als je bij het bakken van je biefstuk of tonijn een beetje olie nodig hebt (zit meteen ui of knoflook bij).

    Van restjes groenten* kun je ook een relish/dressing maken: alles fijn snijden en in een afsluitbaar potje doen. Daar azijn (of dressing van azijn en olijfolie**) over gieten tot alles onder staat. Eventueel kruiden toevoegen. Dit kun je ongeveer 2 weken in de koelkast bewaren. Makkelijk voor over de sla of als rauwkostsalade (side-dish).
    *= ui, prei, paprika, tomaat, olijf, knoflook, komkommer, zilverui, augurk, radijs, verse peper
    **= basis voor alle dressings: 1 eetlepel azijn + 1 eetlepel olijfolie. Iets zuurder: 1 eetlepel olijfolie + 2 eetlepels azijn.
     
  7. builderB

    builderB Colossal Veteran

    Berichten:
    14.392
    Leuk Bevonden:
    99
    Geslacht:
    Man
    groenten die uit warme landen komen moet je juist niet in de koelkast bewaren, ze rotten dan juist sneller (komkommer, citrusvruchten e.d.)
     
  8. Santoz

    Santoz Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    5.420
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Weer wat bijgeleerd :thumbs:
     
  9. FrankyB

    FrankyB Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.393
    Leuk Bevonden:
    136
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m75
    Massa:
    97kg
    Vetpercentage:
    16%
    Kijk!!!
    Dit zijn de handige tips!
     

Deel Deze Pagina