1. Welkom!

    Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

    Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

    "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

    Snel, eenvoudig en gratis

Kipfilet bakken in de oven, kan dat?

Discussie in 'Voeding' gestart door ZARA25101988, 7 jan 2012.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
  1. ZARA25101988

    ZARA25101988 Novice

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m81
    Weet iemand hoe ik in kleine stukjes gesneden (125gr) kipfilet kan bakken in de oven?

    Hoe lang en hoe warm vooral?

    Thanks
     
  2. lebron27

    lebron27 Novice

    Berichten:
    20
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m95
    Massa:
    56kg
    Vetpercentage:
    5%
    in de oven 180 graden

    minstens 5 minuten, ws 8
     
  3. free

    free Ripped Bodybuilder

    Berichten:
    3.008
    Leuk Bevonden:
    171
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m85
    Massa:
    74kg
    Vetpercentage:
    12%
    eerst moet je toch best je vlees dichtschroeien in de pan en nadien in de oven steken? ik denk zo droge kip zonder kippenboellion en zonder de kipenblokjes regelmatig te bedruipen in de oven, gaan deze wel super droog worden volgens mij en bijna niet te vreten zijn. ;):D
     
  4. ZARA25101988

    ZARA25101988 Novice

    Berichten:
    5
    Leuk Bevonden:
    0
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m81
    Kon niet wachten tot morgen (vandaag) middag... :)

    Heb het daarnet even geprobeerd. 5 minuten is te kort, 8 minuten ook.

    Heb net ergens gelezen dat je op 180-200 graden moet bereiden in de oven, gedurende 20 minuten.

    Ik heb er een beetje curry-poeder, gember- en kaneelpoeder op gedaan en dan pas in de oven, het was inderdaad zeer droog, maar het smaakte lekker, I like that :)
     
  5. Larssonn

    Larssonn Ripped Bodybuilder

    Berichten:
    3.746
    Leuk Bevonden:
    456
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m88
    Massa:
    87kg
    Ik doe altijd m'n stukken kipfilet (grote) op 170 graden 20-25min in de oven (zonder voorverwarmen) en dan zijn ze perfect, en nog sappig ook!
     
  6. Matthias9

    Matthias9 Dutch Bodybuilder

    Berichten:
    620
    Leuk Bevonden:
    58
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m94
    Massa:
    96kg
    Vetpercentage:
    10%
    Je kan ze er gewoon in gooien, 180 - 200 graden.
    Als je hele kipfilets hebt moet je ze wel even omdraaien na de helft van de tijd. bij blokjes hoeft dat niet zo zeer. Vind persoonlijk het lekkerst om ff dicht te schroeien en dan pas in de oven.
     
  7. gebruikersnaam6

    gebruikersnaam6 Cool Novice

    Berichten:
    221
    Leuk Bevonden:
    8
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m75
    Massa:
    93kg
    Vetpercentage:
    8%
    hey mensen,

    Ik deed het vroeger ook zo in de oven etc..
    Maar ik heb onlangs door mijn vrouw deze pot ontdekt :
    http://www.tupperware.be/xchg/be/hs.xsl/876.html

    Kipje erin, zonder bakstof (water of boter of olie .. )
    Gewoon braadkipje, goed bestrooien met kipkruiden...
    180 Graden, uurtje in de oven..

    OMG!
    Deze kip is nog lekkerder en sappiger dan een kip aan't spit!

    DIKKE AANRADER!
    :D
     
  8. Nessies

    Nessies Dutch Bodybuilder

    Berichten:
    395
    Leuk Bevonden:
    17
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m95
    Massa:
    94kg
    Vetpercentage:
    13%
    Kip blijft juist erg sappig als je het goed doet, doordat er veel water zit in de filet. 20 minuten 200c (beetje afhankelijk van je oven ook) en knagen maar.
     
  9. Ymir

    Ymir Freaky Bodybuilder Elite Member

    Berichten:
    6.471
    Leuk Bevonden:
    797
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m50
    Massa:
    40kg
    Vetpercentage:
    > 50%
    dit vind ik heel handig, zeker als het veel vlees is of aardappels groente alles bij elkaar (moeten qua kooktijd wel enigzins overeenkomen, groente die heel kort moet koken is niet handig):

    [​IMG]

    Braadzakken zijn bestand tot 220 graden in de oven. je kunt er heerlijke gerechten mee klaarmaken, zonder dat je boter of olie hoeft toe te voegen. Het vlees, de groente en zelfs aardappelen koken in hun eigen vocht gaar. Dat betekend dat je minder vet gaat eten, maar ook dat de vitamines en smaak beter behouden blijven. Braadzakken zijn verkrijgbaar bij de slager, sommige supermarkten en bij Blokker.
     
    S H R E D D E D vindt dit leuk.
  10. wazzup

    wazzup Super Moderator Medewerker Super Mod

    Berichten:
    36.617
    Leuk Bevonden:
    1.462
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m89
    Echt bakken in de oven ... nee, dat niet, maar je kunt het prima in de over garen.

    Kip en gevogelte

    * Kip en gevogelte heeft altijd een veilige kerntemperatuur van 75 graden nodig. In principe kan de oven op 75 graden worden gezet. Dit betekent natuurlijk wel een langere bereidingstijd maar het eindresultaat is natuurlijk super. Door de lage temperatuur is er bijna geen vochtverlies en dit garandeert een mals en sappig stukje vlees.

    * U kunt de oven ook op 100 graden zetten voor een snellere bereiding en dit is toch ook al een stuk beter qua resultaat als 220 graden.

    * Het is belangrijk dat u het vlees eerst aanbraadt (bijv. tijdens het voorverwarmen van de oven) voor het knapperige korstje.
     
  11. rope

    rope Advanced Bodybuilder

    Berichten:
    1.347
    Leuk Bevonden:
    86
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m81
    ik bak altijd al mijn kip op zondag
    dan gooi ik de kip in 2 grote oven schalen.
    20min op 200 graden kip eruit en het water uit die schaal kiepen
    kip omdraaien en weer 10 min op 200 graden
    kip eruit water eruit gieten kip aflaten koelen en dan verdeel ik het in zakjes en gooi ik het in de vriezer.
    werkt prima
     

Deel Deze Pagina