1. Welkom!

    Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

    Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

    "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

    Snel, eenvoudig en gratis

programma gezocht voor temperatuur meten computer->CPU

Discussie in 'Film, Foto, Tv, PC en Literatuur' gestart door kazamafury, 7 aug 2010.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
  1. kazamafury

    kazamafury Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.434
    Leuk Bevonden:
    147
    Geslacht:
    Man
    Nu vrij simpel dus,
    Hoe meet ik de tempratuur van mijn CPU?

    Misschien kan ik dan ook zien wat voor een CPU het is?

    Mijn PC is een paar keer uit geslagen,
    Waarschijnlijk door een te hoge tempratuur.

    Hebben jullie een idee welk programma ik kan raadplegen? :p
     
    washandje en Rooke vinden dit leuk.
  2. EricR

    EricR Super Moderator Medewerker Super Mod

    Berichten:
    60.451
    Leuk Bevonden:
    2.567
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m79
    Massa:
    89kg
    Vetpercentage:
    15%
    Lavalys everest, kan je ook zien welk CPU je hebt.
     
    kazamafury vindt dit leuk.
  3. Ano_1992_87

    Ano_1992_87 Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.307
    Leuk Bevonden:
    126
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m87
    Ik gebruik Speedfan :)
     
    kazamafury vindt dit leuk.
  4. kazamafury

    kazamafury Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.434
    Leuk Bevonden:
    147
    Geslacht:
    Man
    Bedankt voor de snelle reacties Eric en Barryvm!

    Net even speedfan snel geinstalleerd en gekeken.(erg simpel programma en gebruiksvriendelijk als ik het zo zie)

    Found ACPI temperature (82,0C)
    Found Intel(R) Pentium(R) Dual CPU T2370 @ 1.73GHz
    End of detection

    HD0=43 graden
    Temp1=82 graden
    core0=76 graden
    core1= 76graden

    als ik naar de temperatuur en core kijk lijkt dat me redelijk hoog voor mijn laptopje...met een cpu gebruik van 10-30%

    iemand een idee hoe ik dit omlaag ga krijgen zonder een andere fan in mijn laptop te moeten zetten? :p
     
    Laatst bewerkt: 7 aug 2010
  5. Ano_1995_52

    Ano_1995_52 Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    4.868
    Leuk Bevonden:
    221
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m50
    Massa:
    160kg
    open hardware monitor is een aanrader ik gebruik hem voor mn gpu en hij staat altijd in mn tray (taakbalk) dus je ziet altijd hoe heet hij is
     
    quifix vindt dit leuk.
  6. kazamafury

    kazamafury Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.434
    Leuk Bevonden:
    147
    Geslacht:
    Man
    speedfan staat ook in mijn taakbalk nu :D
     
  7. Vladi

    Vladi Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    6.949
    Leuk Bevonden:
    124
    Geslacht:
    Man
    Toevallig ook laatst gehad dat laptop uitviel. Speedfan gaf ook bijna 75 graden aan. Maakt je laptop veel geluid?
     
    kazamafury vindt dit leuk.
  8. godsmack

    godsmack Dutch Bodybuilder

    Berichten:
    722
    Leuk Bevonden:
    37
    Geslacht:
    Man
    je kan met speedfan ? dacht ik de snelheid van je fans aanpassen
     
    kazamafury vindt dit leuk.
  9. kazamafury

    kazamafury Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.434
    Leuk Bevonden:
    147
    Geslacht:
    Man
    ****ing geniaal mensen al die snelle antwoorden!
    eerst wel toen hij na 10 minuten uitviel. Nadat ik alle malware/spyware eraf had gehaald en de CPU niet meer altijd op 100% zat doet hij er nu een uur over ofzo en maakt de laptop minder geluid (nog steeds wel aanwezig)

    Als oplossing had ik eerst om mijn normale ventilator op de zijkant van mijn laptop te leggen(epic solution :roflol:).

    waar ergens kan ik dat dan aanpassen en wat is de hitte die ik onder normale omstandigheden zou moeten hebben :p

    sorry ik ben niet bepaald een computerheld maar met wat gerichte tips ben ik zeer blij!
     
    Laatst bewerkt: 7 aug 2010
  10. Ano_1995_52

    Ano_1995_52 Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    4.868
    Leuk Bevonden:
    221
    Geslacht:
    Man
    Lengte:
    1m50
    Massa:
    160kg
    ik zou gewoon een groter ventilatortje kopen scheelt lawaai en de tempratuur zal beter zijn.

    ---------- Toegevoegd om 21:46 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 21:46 ----------

    oh whoops zie nu dat het om een laptop gaat, probeer zo'n chillpad
     
  11. popey88

    popey88 Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    1.758
    Leuk Bevonden:
    76
    Geslacht:
    Man
    heel grote kans dat je fan van je laptop vol stof zit
    (heb een keer met een laptop meegemaakt dat de fan zo vol zat dat hij niet eens meer draaide)

    kijk even of je dat schoon kan maken.
     
  12. Vladi

    Vladi Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    6.949
    Leuk Bevonden:
    124
    Geslacht:
    Man
    Als ik jou was zou ik de ventilator stof vrij maken.
     
  13. kazamafury

    kazamafury Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.434
    Leuk Bevonden:
    147
    Geslacht:
    Man
    ok man, ik ga hem openschroeven en proberen schoon te maken. Als ik in 2 uur niet terug ben betekent dat ik mijn laptop kapot gemaakt heb. :p
     
  14. Vladi

    Vladi Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    6.949
    Leuk Bevonden:
    124
    Geslacht:
    Man
    Ik heb het vandaag ook gedaan. Was wel meer dan 2uur werkt. Heb nu 4 schroefjes over.:P
     
  15. popey88

    popey88 Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    1.758
    Leuk Bevonden:
    76
    Geslacht:
    Man
    2 uur? zeker nog nooit eerder gedaan :P?

    et ligt natuurlijk ook een beetje aan je laptop, maar bij mijn laptop kan ik erbij door de onderkant eraf te schroeven, voor beter resultaat dan ook nog toetsenbord eruit halen maar is niet perse nodig.

    bij mijn vorige laptop was het 2 kapjes van de zijkant halen, paneeltje omhoog liften, en ik kon bij de fan.

    ff schoonspuiten met perslucht en als het hardnekkig is nog een oude tandenborstel.... done :P
     
  16. Vladi

    Vladi Freaky Bodybuilder

    Berichten:
    6.949
    Leuk Bevonden:
    124
    Geslacht:
    Man
    Ik moest echt alles eruit slopen om erbij te komen.
     
  17. kazamafury

    kazamafury Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.434
    Leuk Bevonden:
    147
    Geslacht:
    Man
    wel potverdomme.

    Ik heb hier niet het gereedschap om mijn fan schoon te maken, bij gebrek aan een kruiskopschroevendraaier die fijn genoeg is

    Heb maar wat kansloos zitten spuiten met een ballenpomp in het ventilatorrooster met als hoop er wat stof uit te krijgen.


    Ik heb even gekeken met speedfan en ik geloof niet dat ik mijn ventilatorsnelheid daar kan veranderen omdat ze niet kunnen worden gevonden :(

    Is er nog iets wat zou kunnen helpen of was dat het? Wanneer ik thuis kom gaat er iig wat fijner gereedschap weer terug naar hier. :D
     
  18. godsmack

    godsmack Dutch Bodybuilder

    Berichten:
    722
    Leuk Bevonden:
    37
    Geslacht:
    Man
  19. kazamafury

    kazamafury Competitive Bodybuilder

    Berichten:
    2.434
    Leuk Bevonden:
    147
    Geslacht:
    Man
    Probleem is dat de snelheden van mijn fans niet gevonden kunnen worden door speedfan. RPM etc word dus niet gemeten wat ervoor zorgt dat ik het niet kan linken aan mijn cpu en zo kan coolen.
    Ik kan het verkeerd hebben maar volgens mij support mijn laptop het programma speedfan niet buiten het feit dat hij de temperatuur meet :)
     
    Eddine vindt dit leuk.
  20. godsmack

    godsmack Dutch Bodybuilder

    Berichten:
    722
    Leuk Bevonden:
    37
    Geslacht:
    Man
    kan idd kloppen. met rivatuner kan je ook de fans laten sneller lopen maar dan die van je graka en tmoet een nvidia zijn geloof ik
     

Deel Deze Pagina