De kwaliteit van vooral gekweekte zalm schijnt tegen te vallen, omdat die van allerlei troep gevoerd wordt. In het wild (tonijn wordt niet gekweekt en is dus altijd wildvangst) heb je alleen last van de natuurlijke verontreinigingen die in de oceaan voor komt (erg veel water, dus gelukkig behoorlijk verdund, al doen we wel ons best zo veel mogelijk troep in de oceanen te dumpen). Helaas worden koeien en varkens en kippen ook opgekweekt met medicijnen en anabolen, dus zo gezond zijn die ook niet meer ben ik bang. Maar goed, we moeten het er mee doen. (was het een paar jaar geleden in zuid amrika niet zo dat veel jongetjes die traditioneel vele kip aten spontaan borsten kregen door de hormonen uit de kip) De controle van voedingsmiddelen in Nederland zit redelijk goed in elkaar (al valt er genoeg op te bekritiseren uiteraard), dus met wat variatie zou je zo gezond als mogelijk moeten zitten. (zelfs groente en fruit wordt gekweekt met veel gif)
Dat argument van "ik eet zoveel vis per week en heb nergens last van" slaat nergens op, dat zeggen rokers ook en ik hoop dat ondertussen toch wel duidelijk is dat roken toch echt slecht voor je is.
Persoonlijk denk ik dat je minder kans op kanker hebt door de goede vetzuren die in zalm zitten, dus is de positieve werking altijd meer dan de negatieve.