Fitness Seller

Post Je Eigen Artikels (4 bezoekers)

Schrijf je eigen artikel en laat zien wat jij weet over bodybuilding!

Ask Me Anything (AMA) (2 bezoekers)

Stel hier je vragen aan de leden die een AMA-topic hebben geopend.
Topics
52
Berichten
4,1K
Topics
52
Berichten
4,1K

Interview van de Maand (1 bezoeker)

Interviews met leden van het forum.
Topics
47
Berichten
2,1K
Topics
47
Berichten
2,1K

Bezoekers in forum

Sticky Expert Series: Galen's BBing Basis - Moleculaire processen van spierhypertrofie

Laatst bewerkt:

Sticky Welke supplementen heb ik nodig?

Welke supplementen heb ik nodig?

Waarom gebruiken sporters supplementen? Waarom doet men aan suppletie? Misschien denk je nu 'omdat het de prestaties aanzienlijk verbeterd' of 'omdat het helpt de gezondheid op peil te houden of te verbeteren.' Suppletie betekent letterlijk 'aanvullen', zo goed als elk supplement is een aanvulling op de voeding. Bijna alle voedingssupplementen zijn gemaakt om tekorten in het voedingspatroon aan te vullen, om zo aan bepaalde behoeften te...
 

Sticky Houd je door creatine vocht vast?

Om alvast kort en bondig antwoord te geven op de titel van dit artikel: ja, je houdt door creatinesuppletie vocht vast. Een wat prangendere vraag is of dit vocht zich binnen de (spier)cellen ophoudt (intracellulair), of ook daarbuiten (extracellulair). Het is aannemelijk om te denken dat het vocht zich alleen intracellulair ophoudt. Creatine is een osmotisch werkzame stof. En osmotisch werkzaam betekent simpelweg dat door een concentratieverschil, tussen een cel en daarbuiten, er een netto...
 

Sticky Expert Series: Galen’s BBing Basis - Spierfysiologie

Op DBB zijn veel stickies outdated en bovendien missen ze samenhang. Ze zijn geschreven door verschillende auteurs, met extreem uiteenlopende stijlen en niveaus. Veel basismaterie, zoals spierfysiologie, ontbreekt in haar volledigheid. Met deze reeks aan artikelen, genaamd de “Expert Series: Galen's Bodydildoing Basis”, hoop ik een solide fundament aan kennis te presenteren aan de lezers op het forum, die je vooral gaat helpen met nieuwe kennis vergaren en dingen te begrijpen. Dus geen topic...
 
Laatst bewerkt:

Sticky Expert Series: Galen's BBing Basis - Energiesystemen

Sticky De 10 Gouden Bodybuilding Regels

Veel mensen hebben de tendentie om alles altijd veel ingewikkelder te maken dan het eigenlijk hoeft te zijn. Dat is bij bodybuilding niet anders. Terwijl het helemaal niet zo ingewikkeld is. Het moeilijkste aan bodybuilding is de discipline kunnen opbrengen, daarnaast is het slechts een kwestie van de basisregels volgen. In dit stukje zal ik enkele belangrijke punten kort overlopen.

1. Plan alles van tevoren

Dit is de belangrijkste regel van bodybuilding. Je moet eigenlijk...
 

Lees dit eerst *** Regels van dit forum ***

Dit gedeelte van het forum (Post je eigen Artikels) is uitsluitend bedoeld voor het plaatsen van je eigen informatieve artikels die te maken hebben met bodybuilding.

Wat hier niet thuishoort:

  • vragen
  • jezelf voorstellen
  • links naar andere artikels, interviews, etc.
  • artikels van andere schrijvers
  • tekst overgeschreven uit boeken of andere publicaties

Posts die niet voldoen aan de voorwaarden worden verplaatst of...
 

Insuline & groeihormonen

Enige tijd ben ik me meer aan het verdiepen in het gebruik van insuline bij bodybuilding, omdat het ik hoor, dat sommige het wel gebruiken, andere weer niet, sommige zeggen je hebt het niet nodig, andere zeggen weer het heeft me geholpen. Nu zit ik in deze wereld al meer dan 15jaar met ups n downs maar ik geef niet op todat ik eruit zie hoe ik dat zelf voor ogen heb. Nu ben ik veel aan het lezen over het gebruik van insuline in bodybuilding, diabetes forums en dokters over langwerkend en...
 

Artikelen over het ontstaan en oplossen van katers

Laatst bewerkt:

Creëer het lichaam van je dromen: Deel 2

d89d1858b069fadf51e8f69c14106a7f.jpg


Creëer het lichaam van je dromen: Deel 2

In deel 2 gaan we dieper in over wat voor soort oefeningen effectief zijn voor het creëren van het lichaam van je dromen.

0cb0933286a11544fe926fe29da91312.jpg

Foto van mij @ Sterkste junior van Nederland.

Omdat ik veel ervaring heb gehad met strongman training weet ik dat het zeer effectief kan zijn voor het opbouwen van spiermassa, conditie en voor het kwijtraken van overtollig vet.

Een goed en...
 

Wat zijn de beste oefeningen voor strakke billen?

Adaptiviteit van de stofwisseling en mitigerende maatregelen

Beste leden,

Ik plaats hier een stukje waar ik in het verleden ooit al aan was begonnen, maar nu pas echt afgemaakt heb. Ik ben er op dit moment best wel tevreden over en stel het daarom nu beschikbaar. Graag hoor ik jullie input en mits ik nog goede feedback / input krijg zal ik deze hier nog in verwerken.
------------------------

Onze stofwisseling (Metabolisme) is het geheel van biochemische processen dat plaatsvindt in onze cellen. Deze stofwisseling heeft verschillende adaptieve...
 
Laatst bewerkt:

Eten om te groeien: een bulk schema voor massa

Als je zover bent gekomen om in deze secties naar informatie en begeleiding te zoeken, dan weet je waarschijnlijk al een deel van wat ik je ga vertellen. Toch is het onderwerp voeding voor mij de belangrijkste factor in bodybuilding en weet ik dat juist dit onderdeel het meest word verwaarloost. Voeding is het enige wat meer anabool is voor ons lichaam dan anbolen zelf. Een anabolenkuur slaagt of valt bij je dieet. Ook voor naturals is de sleutel tot succes het dieet. Training moet zwaar...
 

Het belang van pre-, intra- en post-workout voeding

Dit is mijn allereerste artikel dat ik ooit heb geschreven. De zinsopbouw is nog ruk, hier wil ik nog wat aan veranderen maar ik zou graag feedback willen hebben op de beweringen, om te kijken of ik in de goede richting denk en om mijn algemene kennis te vergroten. Het laatste stuk mist bronnen, ik kan deze nog niet vinden maar ben nog aan het zoeken. Ga hier maandag op stage mee verder.

Dit artikel wordt mijn allereerste blog voor mijn stage bij Bodylab, maar wil het graag pre-testen...
 

Glutathion en katers

Hypothese: leren tijdens intensieve training versnelt het leerproces

Hallo mensen, zoals jullie zien is dit geen artikel maar een hypothese. Dit leek mij de beste sectie hiervoor.

Dit is een hypothese gebaseerd op eigen ervaring in combinatie met wat algemene kennis over het menselijk lichaam. Er zijn de laatste tijd al wat uitspraken over gedaan maar ik wil me focussen op een sterke trainingsintensiteit.

Hypothese:

Leren tijdens intensieve training versnelt het leerproces.

Eigen ervaring:
Ik trainde eerst altijd thuis en altijd rond examens...
 

Belang van eiwitten en spieropbouw

Eiwitten

Twintig jaar geleden was de keuze beperkt. Je had vies ei-eiwit en heel erg vies melkeiwit. Vandaag de dag is er zo’n overvloed aan proteïnesupplementen dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Waar moet je nu op letten als je tot de aanschaf van een proteïnesupplement besluit? Ieder eiwit heeft zijn plus en min punten die de keuze kunnen bepalen.

Melk bestaat voor 80% uit caseïne en 20% uit wei. Deze twee delen kunnen gescheiden en verder bewerkt worden...
 

5 dingen die je moet weten over de menstruatie-cyclus, de pil, en fitness

Bij deze mijn nieuwe (naar de vrouw gerichte) artikel over de invloeden van de menstruatie-cyclus en de (combinatie)pil op verschillende zaken die met training te maken hebben.

[Link niet meer beschikbaar]

Veel leesplezier. Opbouwende kritiek is altijd welkom!
 

Tips om Bench Press te verbeteren

Deze tips hielpen mij om mijn bankdrukken te verbeteren. Hopelijk bij jullie ook! 1. Techniek is alles ! Zelfs na velen jaren trainen zult u verbaasd zijn hoeveel mensen de foute techniek gebruiken tijdens verschillende oefeningen. Dit is meestal omdat ze moe zijn of niet meer helemaal gefocust. Deze 3 kleine tips helpen je techniek te verbeteren:
  • Hou de baar strak vast – zorg dat je een goede grip hebt en knijp op de baar, bijna alsof je de...
 

10 grootste fouten bij strongman

Ik doe nu bijna 10 jaar aan Strongman, met wisselend succes, maar zie mijzelf in ieder geval wel als een kenner en heb heeeel veel wedstrijden gezien en gevolgd. Vandaar dat ik dit geschreven heb (eigenlijk vooral voor een vriend die wil beginnen) maar ik wilde het graag delen!


Grootste fouten bij Strongman:

  1. Te veel focus op PR’s op de max oefeningen: Vaak zie je strongmen te veel tijd stoppen puur in het sterker worden op de log/deadlift. Dit zijn vaak maar 2...
 

Superfoods positieve sportprestaties

Superfoods zouden door een hoog gehalte aan goede voedingsstoffen en antioxidanten allerlei positieve effecten hebben op de gezondheid en sportprestaties.

Ik doe onderzoek naar de wensen en behoeften van potentiële superfood gebruikers. Is gezonde voeding een belangrijk onderdeel van uw (sport) leven? Doe dan mee aan deze korte enquête (max. 3 min)!

Link naar enquête: http://www.thesistools.com/web/?id=508081


Alvast bedankt en ik zou de resultaten hier evt. kunnen delen!
 

Sterk worden zonder breed te worden: nieuwe inzichten

Veel vrouwen willen graag een pull-up kunnen doen, maar zien het niet zitten om 'te breed' te worden in het proces daar naartoe.

Is het mogelijk om met mentale krachttraining je kracht te vergroten in een bepaalde oefening, zonder dat je teveel spiermassa aankomt?

De wetenschap heeft antwoorden...

Lees het hier: [Link niet meer beschikbaar]

Feedback is altijd welkom!
 

Hoe groot is de waarddering voor jouw lichaam?

Bedankt voor het invullen. Ik ga met deze gegevens aan de slag en hopelijk kan ik mooie en voorzichtige conclusies uit deze gegevens trekken. Nogmaals bedankt voor de medewerking die ik van velen heb gekregen!!

Hee hallo! Zou je me willen helpen? Voor mijn opleiding doe ik een onderzoek naar het verband tussen social media en lichaamswaardering. Daarbij heb ik jou nodig! Zou je mijn enquête in willen vullen? Bedankt en lift ze...
 
Laatst bewerkt:

Eerste doel behaald, what's next?

High intensity training: theorie en praktijk

High intensity training: theorie en praktijk

Dit artikel gaat dieper in op de theorie achter high intensity training, legt de principes van het systeem uit, en probeert te betogen waarom meer niet beter is, maar precies genoeg training de beste keuze is die je kunt maken als bodybuilder. Onderaan het artikel vind je handige links die laten zien hoe deze theorie in de praktijk is gebracht met verschillende trainingsschema´s. Het meest bekende HIT-schema is uiteraard "Heavy...
 

Een blik op specificiteit, consistentie, adaptatie en progressief laden in powerlifting

Een blik op specificiteit, consistentie, adaptatie en progressief laden in powerlifting

In een wereld waarin alles snel moet gaan, waarin mensen vaak op zoek zijn naar een quick-fix en waarin mensen graag een beetje goed zijn in heel veel dingen (in tegenstelling tot heel goed zijn in een paar dingen) is het belangrijk om, als het om training gaat, nog eens de nadruk te leggen op zaken als specificiteit en consistentie, en alles wat daarbij komt...
 
Laatst bewerkt:

Het Voedingsplan voor Gewichtstoename

dit artikel hoort bij:
http://forum.dutchbodybuilding.com/f53/krachtvoeding-71776/

Bij deze een voedingsplan voor mensen die (wanhopig) op zoek zijn naar een manier om aan te komen. Er worden geen complete schema's aangereikt, maar met deze opzet moet je in staat zijn zelf een degelijk schema op te kunnen stellen die specifiek bij jouw lichaamstype/ gewicht hoort.

Allereerst vind je aantal algemene opvattingen (aangezien opvattingen over...
 

Beetje over acne voor dummies

.
 
Laatst bewerkt:

Artikel voor beginnende krachtsporters met ambities op het vlak van pl/stm/wl

Hieronder een artikel dat ik eigenlijk geschreven heb voor de aankomende website van PowerHouse Middelburg, maar dat ik graag ook even met jullie wilde delen. Eventuele op- of aanmerkingen zijn natuurlijk welkom. Ik heb de namen weggehaald uit privacy-overwegingen.

Motivatie van binnen uit: doelen stellen

Artikel voor beginnende krachtsporters met ambities op het vlak van powerlifting/strongman/weightlifting

Onze...
 
Laatst bewerkt:

Mijn ervaring met supplementen (fase 1 t/m 5).

In 1,5 jaar heb ik heel veel geëxperimenteerd met supplementen, waaronder testboosters, slaap- en concentratie supplementen, en de hele zooi aan 'spierverhogende' legale middelen enzovoorts.

Mijn ervaring in deze lange tijd en veelvuldig gebruik van supplementen komt het op het volgende neer en is in fase verdeeld (van begin tot nu/einde). Waarschijnlijk zul je jezelf aardig herkennen in mijn verhaal. Althans waarschijnlijk tot een bepaalde fase...

Note:
Dit verhaal gaat niet op...
 
Laatst bewerkt:

Bodybuilding en water

Bodybulding en water

Water duidt op leven, geen mens, geen levend wezen kan zonder. Water = leven. Wat doet het allemaal, hoeveel hebben we er nu precies van nodig? Wanneer moeten we het innemen.

Water is een essentieel bestanddeel van ons lichaam, ons lichaam bestaat namelijk uit ongeveer 60 tot 80 procent water. Het is verantwoordelijk voor veel verschillende processen in ons lichaam, zeker bij bodybuilders. Je kunt lang zonder voedsel, maar absoluut niet lang zonder water. Bedenk je...
 
Laatst bewerkt:

10 fouten die ik gemaakt heb en hoe ze te voorkomen

Ik train nu ongeveer 5 jaar (ik ben 22) en het heeft me de nodige kracht en massa opgeleverd, maar het had sneller en beter gekund, als ik de komende fouten niet had gemaakt:

10. extreme dieten, ik ben een strongman en hoef niet te cutten maar de keren dat ik het geprobeerd heb probeerde ik het veels te rigoreus en faalde bijna direct. Ook bij bulken helpt het extreme zeker niet... tuurlijk, een pizzatje hier en daar in de bulk moet kunnen maar een massive dirty bulk leid dan...
 

Creëer het lichaam van je dromen (links naar alle delen)

Na verzoek heb ik besloten om alle delen van creëer het lichaam (en leven) van je dromen in dit topic te plaatsen. Nieuwe delen zullen ook hieraan worden toegevoegd. Gebruik dit topic gerust om vragen te stellen of om een verzoek te doen.

Create the body of your dreams

Deel 1
Deel 2...
 
Laatst bewerkt:

Essentiele vetzuren

Omega-3 & omega-6 vetten

Omega-3 & omega-6 vetten

Hier een beetje info over de essentiële vetzuren: de meervoudig onverzadigde vetzuren van de omega-6 (n-6) en omega-3 (n-3) familie. Ik zal praktische informatie geven, informatie over chemische samenstellingen bijvoorbeeld interesseert niemand een donder, denk ik.

* - Ik zal de Engelse afkortingen gebruiken.
** - Ik zal bespreken wat ik noemenswaardig vind
*** - Ik ga het niet te ingewikkeld...
 
Laatst bewerkt:

Bodybuilding: Voor en door de beginner

Bodybuilding: Vóór en dóór de beginner

Oké voor je begint dit te lezen wil ik eerst even aangeven dat ik zelf ook nog een beginner ben (train iets meer dan half jaar)
en dus spreek vanuit het oog van een beginner. Dus lees dit niet als je geen beginnend BB'er bent, of beter gezegd
kom dus niet met reacties zoals "alsof ik hier iets aan heb".

Dit stuk bevat niet diepgaande uitleg van bepaalde onderwerpen binnen BB maar meer de basis.

Er zitten vast een...
 
Laatst bewerkt:

Creëer het lichaam van je dromen: Deel 4

d89d1858b069fadf51e8f69c14106a7f.jpg


Creëer het lichaam van je dromen: Deel 4

fe7dac532f3aac4245d52b3223837da3.jpg


Vandaag gaan we het voornamelijk hebben over innerlijke vrede en meditatie. Wat ik je eerst wil doen beseffen is het volgende: problemen zijn uitdagingen die je sterker, wijzer en rijper maken.

Problemen zijn er niet om je te straffen, maar om je te verbeteren. Ik heb genoeg lijden en problemen ervaren om te beseffen dat dit achteraf een geschenk is geweest omdat het...
 
Laatst bewerkt:

Creëer het lichaam van je dromen: Deel 1

d89d1858b069fadf51e8f69c14106a7f.jpg


Creëer het lichaam van je dromen: Deel 1

In create the body of your dreams schrijf ik over het creëren van het lichaam en het leven van je dromen.

Iets over mij

bf44aac649bae8ff5be49672850081ca.jpg

032d1c2480dcfaeb361c47019cdfa291.jpg

Recente foto van mij.

Al vanaf jonge leeftijd heb ik passie voor fitness en gezondheid gehad. Ik doe persoonlijk al weer 10 jaar aan krachttraining en heb ook meegedaan aan strongman wedstrijden...
 
Naar boven