MuscleMeat

Sport en training (1 bezoeker)

Verschillende sporten, trainingsmethodes en oefeningen.

Voeding en supplementen (1 bezoeker)

Voeding en supplementen gericht op betere prestaties.
Topics
6
Berichten
6
Topics
6
Berichten
6

Wetenschap in de sport (1 bezoeker)

Wetenschappelijke kijk op Bodybuilding.
Topics
5
Berichten
5
Topics
5
Berichten
5

Bezoekers in dit forum

Bodybuilding

Bodybuilding als sport
Aan het eind van de negentiende eeuw was het fenomeen "strongmen" met name in Midden-Europa erg populair. Een van hen was Eugen Sandow en hij onderscheidde zich van zijn collega's door zijn opvallende fysiek met een veel lager vetpercentage en betere verhoudingen dan de andere sterke mannen. Sandow verwierf hier zoveel faam en geld mee dat hij in zijn levensonderhoud kon voorzien door enkel en alleen zijn lichaam te laten zien, dus zonder krachtstunts en...
 

Krachttraining

Krachttraining is training met (extra) weerstand om de kracht te verbeteren, meestal met het doel om (sport)prestaties te verbeteren. Ander dan met fitness, waarbij bewegen meestal het doel op zich is, is krachttraining in de meeste gevallen puur een middel om bewegingsvormen beter uit te voeren, om zo prestaties tot een hoger niveau te leiden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld het sterker maken van de beenspieren van een sprinter.

Voor krachtsporters is krachttraining het belangrijkste...
 

Bankdrukken

Bankdrukken is een oefening waarbij een bepaalde weerstand, een gewicht, moet worden overwonnen, liggende op een speciale bank. Het staat ook wel bekend als de "bench press". Een drukbank is meestal voorzien van haltersteunen zodat een lange halter (een barbell) vanuit liggende positie gepakt kan worden. De halter wordt vervolgens omlaag gebracht naar de borst en raakt deze liefst kort aan en daarna wordt de halter met kracht weer omhoog geduwd. Deze oefening wordt vaak gebruikt bij...
 

Cutten

Cutten is een term in bodybuilding die verwijst naar het verliezen van zoveel mogelijk (subcutaan = onderhuids) lichaamsvet en het daarbij behouden van zoveel mogelijk spiermassa. Gewoonlijk gaat de atleet cutten om voor te bereiden op een wedstrijd en/of fotoshoot.

Mogelijke maatregelen bij het cutten

- het verminderen van de totale kcal opname

- het toevoegen van cardio aan de trainingen

- het gebruik van een fatburner
 

Gewichtheffen

Gewichtheffen is een sport waarbij de beoefenaars proberen om zware gewichten op te heffen die aan stalen staven zijn bevestigd.

Gewichthefwedstrijden worden al sinds de oude tijden gehouden in Perzië (Iran). Waarschijnlijk waren ze een onderdeel van de oude Griekse Olympische Spelen, en ze zijn een discipline van de Olympische Spelen in 1896 geweest. Het gewichtheffen voor vrouwen begon in de jaren tachtig (1980-1989) en werd toegevoegd aan het Olympische programma in 2000.

De...
 

Powerlifting

Powerlifting is een krachtsport die zich concentreert op drie verschillende bewegingen/lifts:

  • Squat (kniebuigen)

  • Benchpress (bankdrukken)

  • Deadlift (een gewicht van de grond tillen)
De sport draait om volgens de correcte uitvoering een maximaal gewicht te verplaatsen voor één enkele herhaling. De sport is een van de meest beoefende krachtsporten, met mannen en vrouwen uit 78 landen die het beoefenen. Het is een echte individuele sport, waarbij...
 

Squat

Een squat is een kniebuiging met een gewicht, meestal een barbell. De Engelstalige term squat wordt wereldwijd gebruikt, vooral in de krachtsportwereld.

Uitvoering
Een squat voert men uit door rechtop te staan met de voeten op schouderbreedte, of iets smaller of breder, naast elkaar, waarbij de voeten ongeveer 30 graden naar buiten wijzen. Het gewicht pakt men vanuit een halterstandaard of tilt men eerst boven het hoofd (bij een licht(er) gewicht) en laat men op de...
 

Worstelen

Het worstelen is een krachtsport waarbij niet geslagen of getrapt mag worden.

Er bestaan in het worstelen twee stijlen: Grieks-Romeinse en de vrije stijl. Bij de Grieks-Romeinse stijl mag alleen het bovenlichaam bewerkt worden, d.w.z. de armen, de romp en het hoofd. Bij de vrije stijl mogen ook de benen gebruikt worden. Technieken die pijn of kwetsuren teweegbrengen zijn ten strengste verboden.

Vaak is er een begripsverwarring tussen worstelen en catch. Catch is een...
 
Naar boven