XXL Nutrition

Zoveelste zware schouderblessure. Ik las dat anabole steroïden de genezing kunnen versnellen.

Bezoekers in dit topic

yasmine

Monstrous Giant
10 jaar lid
Lid geworden
20 mrt 2011
Berichten
11.885
Waardering
3.601
Massa
40kg
Vetpercentage
> 50%
Hallo iedereen,
zoals ik wellicht al meerdere malen heb gezegd ben ik niet voor noch tegen steroïden, maar heb er voor mezelf nooit het nut van in gezien omdat ik geen aspiraties had om bodybuilder of zo te worden.
Echter heb ik opnieuw een zware schouderblessure (en opnieuw niet door te trainen) en las ik dat anabole steroïden de genezing kunnen versnellen.
Klopt dit? Zo ja, wat moet je dan gebruiken? Opnieuw een 18 maanden durende revalidatie zie ik echt niet meer zitten.
Alle advies is welkom.
 
Wat voor blessure gaat het om?
 
Wat voor blessure gaat het om?
Het is 18 maanf geleden begonnen met een schouder die uit de kom werd gemept met een hamer door mijn zus haar ex-partner.
Die was grotendeels genezen (de pijn was grotendeels weg) maar bij sommige handelingen boven het hoofd voelde ik wel nog dat hij zwakker was en instabiel, zeker bij zware gewichten.
Een aantal weken geleden een cortisonespuit er in gehad die de zaken enorm verbeterde. Dus ik was bijna genezen.
Eergisteren (als ik me niet vergis) tilde ik de poef (een stuk van onze zetel die ik had gewassen in de tuin) op m'n rug en hij gleed van m'n rug en trok mijn arm naar achteren (arm was in positie "hands up " zoals in de cowboyfilms en mijn hand werd naar achteren getrokken.
Resultaat: een scheur in labrum waardoor de schouder terug instabieler is, meer pijn doet,...
 
Ik heb er zelf geen ervaring mee maar de volgende keer als ik weer met een schouderblessure zit dan ga ik BCP157 proberen.
 
  • Like
Waarderingen: Vonk
Ik heb er zelf geen ervaring mee maar de volgende keer als ik weer met een schouderblessure zit dan ga ik BCP157 proberen.
Ja,ik had daar iets over gelezen. Zal me er even moeten over inlezen.
 
Volgens mij is het labrum peesachtig weefsel. Je zou eens kunnen kijken naar Anavar en eventueel HGH
 
1gr tren, go for it
 
Veel verschillende opties. Maar op basis van wat ik gelezen heb lijkt die bcp 157 de meest aangewezen voor deze blessure. Maar zo'n naald eigenhandig zo diep in de schouder steken lijkt me niet evident.,
 
  • Like
Waarderingen: Vonk
Kreeg je die cortisone spuit makkelijk of moest je er erg om zeuren?
(Even topic kapen sorry)
 
Kreeg je die cortisone spuit makkelijk of moest je er erg om zeuren?
(Even topic kapen sorry)
Neen, dat had de arts zelf voorgesteld. ik leg haar de symptomen uit, ze doet wat tests, luistert naar mijn verhaal en concludeerde dat we die spuit gingen doen. Ik verwachtte er niet veel van maar het was echt een enorme vooruitgang op een paar dagen. Was zo goed als pijnvrij. Her vervelende is dat de schouder nu enkel pijn doet onder belasting en bij een bepaalde hoek wardoor ik het soms vergeet. En hij blijft zwak en instabiel. Dus nog veel werk voor de boeg terug.
 
Hoe oud ben je Yasmine? En hoe is de labrum scheur vastgesteld+wat heb je gedaan voor revalidatie in het verleden.
 
Zou inderdaad voor tb500 of bcp 157 gaan
 
Hoe oud ben je Yasmine? En hoe is de labrum scheur vastgesteld+wat heb je gedaan voor revalidatie in het verleden.
Ik ben 40 jaar. Ik heb een echo gehad, een rontgen-foto en een mri. EN dat was de conclusie.
18 mmaand geleden was m'n schouder uit de kom door een zware klap, terug op z'n plaats getrokken in het ziekenhuis en daarna 3 weken in de sling, en daarna 20 sessies fysio. EN dan de aangeleerde oefeningen bijna iedere dag gedaan gedurende 18 maand.De laatste drie maanden was er geen verbetering, toen een spuit gekregen met cortisone, en toen was die bijna volledig genezen. En nu heb ik dit voor . (de poef van de zetel die ik op m'n rug droeg in de tuin, schoof weg en trok mijn arm naar achteren. Het deed pijn, maar viel wwel mee; het was na een paar uren dat het erger werd en de volgende dag besefte ik dat het echt niet goed was; De dag nadien voelde ik iets minder pijn dus dat stelde me gerust. Maar de diagnose is toch kut.
Dus ik wil niet opnieuw 18 maanden revalideren. Ik wil zo snel mogelijk terug de oude zijn.
 
Zou inderdaad voor tb500 of bcp 157 gaan
Lijkt me het beste maar ik denk dat het niet mogelijk is gezien de plaats en de manier waarop je zelf die naald zo diep moet inbrengen. Lijkt me zeer riskant.
 
Lijkt me het beste maar ik denk dat het niet mogelijk is gezien de plaats en de manier waarop je zelf die naald zo diep moet inbrengen. Lijkt me zeer riskant.
Werkt systemisch toch?
 
Misschien helpt een klein beetje Deca. (75-100 mg per week)?
Ik had last voorkant schouder/rotator cuff en de deca hielp bij mij wel. Pijn Is daarna wel weer licht teruggekomen maar niet meer zo erg als voorheen.

Anders misschien ook Glucosamine/Chondroitine erbij nemen? Hielp bij mij direkt.

Succes in ieder geval
 
Ik ben 40 jaar. Ik heb een echo gehad, een rontgen-foto en een mri. EN dat was de conclusie.
18 mmaand geleden was m'n schouder uit de kom door een zware klap, terug op z'n plaats getrokken in het ziekenhuis en daarna 3 weken in de sling, en daarna 20 sessies fysio. EN dan de aangeleerde oefeningen bijna iedere dag gedaan gedurende 18 maand. De laatste drie maanden was er geen verbetering, toen een spuit gekregen met cortisone, en toen was die bijna volledig genezen. En nu heb ik dit voor . (de poef van de zetel die ik op m'n rug droeg in de tuin, schoof weg en trok mijn arm naar achteren. Het deed pijn, maar viel wwel mee; het was na een paar uren dat het erger werd en de volgende dag besefte ik dat het echt niet goed was; De dag nadien voelde ik iets minder pijn dus dat stelde me gerust. Maar de diagnose is toch kut.
Dus ik wil niet opnieuw 18 maanden revalideren. Ik wil zo snel mogelijk terug de oude zijn.
Ik snap het, waarschijnlijk heb je deze keer een subluxatie gehad. Gelukkig is de pijn al wat minder nu. De reden dat ik naar je leeftijd vraag is omdat een luxatie op jonge leeftijd een relatief slechte conservatieve prognose kent. Naar mate de leeftijd ouder wordt zien we minder herluxaties, mogelijk heeft dit ook te maken met het minder aan contactsporten doen op latere leeftijd.

shoulder-sports-injury-overview-and-instability-basics-62-638.jpg

Mijn ervaring als therapeut is dat het herstel na een subluxatie gelukkig een stuk sneller gaat dan na een volledige luxatie zoals je in het verleden wel eens hebt gehad. Ik zou dus persoonlijk in jouw geval dus eerst even afwachten voor je de AAS erbij pakt, al begrijp ik heel goed de frustratie van de blessure.

Wat denk ik belangrijk is op dit moment is dat je jezelf gaat afvragen wat je nog wil met je schouder. Doe je bijvoorbeeld aan contactsporten dan is de kans reeël dat de schouder nog eens kan (sub)luxeren, voor zover ik weet is deze kans echter tijdens powerliften niet zo groot.
Ik zou in ieder geval weer de oefeningen van de fysiotherapeut erbij pakken en de (posterieure) rotator cuff en posterieure deltoideus flink gaan afmatten om de kans zo klein mogelijk te maken dat dit weer gebeurt, hierbij is het belangrijk om tijdens de revalidatie ook weer (explosief) in de "hand's up" positie te trainen. Zoek hierbij een fysiotherapeut die je vertrouwt en die gespecialiseerd is in op schoudergebied die je hierin kan begeleiden!!!
Indien de pijn blijft bestaan is eventueel een bezoek aan een goede orthopeed verstandig om hem eens zijn blik op de situatie te laten werpen. Zo is een operatie waarbij het schouderkapsel wordt "gereefd" effectief gebleken om herluxaties te verkleinen. Eventueel zou je ook aan hem kunnen vragen of AAS ook een bijdrage kunnen leveren aan je herstel. Ik verwacht dat je op dat moment een beter onderbouwd antwoord krijgt dan via dit forum.

Bijgaand aan dit bericht vind je nog een artikel wat je misschien nog wat meer informatie kan verschaffen. Mocht je nog vragen hebben hoor ik het graag.
 

Bijlagen

ABJS-4-104.pdf
363,5 KB · Weergaven: 145

Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: Pren
Back
Naar boven