Fitness Seller

Basketballers / karateka gezocht

Bezoekers in dit topic

Shanny

Novice
Lid geworden
17 aug 2018
Berichten
1
Waardering
0
Lengte
1m78
Massa
68kg
Beste mensen,


Ten eerste wil ik iedereen bedanken die gereageerd heeft op mijn topic.

Ten tweede heb ik wat dingen aangepast in mijn topic om wat specefieker te zijn.

Mijn voorkeur gaat wel naar basketbal als ik moet kiezen tussen atletiek en basketbal.


Ik doe nu aan karate (kyokushin) en ben van plan om ook op atletiek te gaan vanaf 2018 (september), maar ik wil ook heel graag basketballen.

Mijn plan was om te stoppen met karate na de nederlandse kampioenschappen (2019 februari). Zo kan ik serieus trainen voor atletiek en basketbal.

Op dit moment zoek ik namelijk een paar mensen waarmee ik kan basketballen in capelle aan den ijssel. Geen enkele vriend van me is geinteresseerd in basketbal (de meesten zijn voetbalgek), waardoor ik nooit serieus kan basketballen.


Ik heb gehoord dat verspringen en sprinten goed met elkaar samen gaat (wat me logisch lijkt als je erover nadenkt). Als het mogelijk is zou ik 110m horden erbij willen gooien.

Alleen moet ik het kunnen combineren met mijn basketball training.

Voorlopig laat ik de gewichten nog zitten en hou ik het op bodyweight en explosive kracht training.

Ik laat jullie mijn trainingsschema nog zien als de verenigingen weer open gaan.


Leeftijd = 16
Lengte = 178cm


Bedankt voor uw aandacht

Mail me: shanny1.shivan@gmail.com
 
Laatst bewerkt:
volgens mijn zit je op verkeerde site :o
 
:roflol:

loco alert
 
Xyzxy, is that you?
 
Will the realy xzyxyzxyz please stand up.
 
Basketbal,Karate en atlethiek. Weet wel dat je dan in geen van de drie echt goed zult zijn.
 
Basketbal,Karate en atlethiek. Weet wel dat je dan in geen van de drie echt goed zult zijn.
En waarom niet? Je kan wel best een goede sprinter, verspringer, hoogspringer zijn en een zeer goede basketballspeler zijn en terwijl nog een beetje karate beoefenen. Basketbal, karate en de explosieve nummers in atletiek kunnen mekaar zeker goed aanvullen of zelfs versterken in iedere discipline apart. En een lange afstandsloper kan gerust ook nog basketballen en karate beoefenen en toch een goede subtopper zijn in één van die sporten. De Borleebrothers waren oorspronkelijk ook goed voetballers terwijl ze als hobby aan atletiek deden. Maar als je ergens heel goed in wil worden zul je op een bepaald ogenblik prioriteiten moeten stellen of moeten kiezen. Je kan gerust een zeer goed niveau halen in een bepaalde sport terwijl je nog andere sporten beoefend. Neem nu een triathleet. Die kan gerust in de drie onderdelen apart een deftig niveau halen.
 
En waarom niet? Je kan wel best een goede sprinter, verspringer, hoogspringer zijn en een zeer goede basketballspeler zijn en terwijl nog een beetje karate beoefenen. En een lange afstandsloper kan gerust ook nog basketballen en karate beoefenen en toch een goede subtopper zijn in één van die sporten. De Borleebrothers waren oorspronkelijk ook goed voetballers terwijl ze als hobby aan atletiek deden. Maar als je ergens heel goed in wil worden zul je op een bepaald ogenblik prioriteiten moeten stellen of moeten kiezen. Je kan gerust een zeer goed niveau halen in een bepaalde sport terwijl je nog andere sporten beoefend. Neem nu een triathleet. Die kan gerust in de drie onderdelen apart een deftig niveau halen.
Je bent dan goed in 1 van de drie en niet in alledrie.Dat bedoelde ik dus.

Iemand die zich specialiseerd in 1 sport zal beter zijn hierin.
 
En waarom zou je niet in de drie disciplines zeer goed kunnen zijn? Leg mij dat eens uit?

Als je je in 1 sport specialiseerd zal je beter zijn dan dat je je tijd gaat steken in 3 uiteenlopende sporten.

goede 10 kamper zal nooit zo goed zijn in loopnummers dan een goede loper. 10 kamper zal ook niet zo goed zijn in kogelstoten als iemand die enkel kogelstoot.

En wat is goed? daar versta ik wat anders onder dan jij.

Als jij 3 sporten combineerd zal je niet mee kunnen met mensen die hun specialiseren in 1 ervan.

2 dagen basket 2 dagen karate en dan 2 dagen atlethiek bijvoorbeeld. Tov van mensen die niks anders dan basket,karate of atlethiek doen.
 
Laatst bewerkt:
Dus je kan even goed zijn in 1 van de drie of alledrie tov dat je je zou specialiseren in 1 ervan?
Je kan gerust in een finale staan van een Belgisch kampioenschap een loopnummer (bvb 100m, 200m, 400m) of nog een andere atletiekdiscipline en terwijl in eerste klas basketbal of volleybal spelen. En dan ben je al heel goed in beide disciplines. Wil je echt aan de top staan, zal je moeten kiezen maar dat was de vraag niet van de topicstarter. Goed zijn in deze drie sporten, kan zeker en jij hebt letterlijk geschreven "Weet wel dat je dan in geen van de drie echt goed zult zijn" en dat klopt niet.
Genoeg gediscussieerd, ieder zijn mening. 't Is tenslotte geen sportforum maar BB forum.
 
Genoeg gediscussieerd, ieder zijn mening. 't Is tenslotte geen sportforum maar BB forum.
Inderdaad ik denk dat ook dat de oplossing is dat hij gaat bodybuilden
 
Back
Naar boven