AndroidHealthClinic

EU/VK & NAVO (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Wanneer lossen ze de burgeroorlog eens op? :thinking:
 
Trump: 1946
Juncker: 1954

78912i48be598da4b2e254-v-1-gif.gif
Juncker is acht jaar ouder dan Trump.
Keek net alleen ff naar huidige leeftijden, 72 vs 63.
 
Zuhal Demir (N-VA) verzet zich tegen islamschool
Een Turks-islamitische vereniging heeft voor 2,5 miljoen euro een pand gekocht in Genk waar ze straks een islamitische school wil opstarten. “Ik zal alles doen wat wettelijk mogelijk is om me hiertegen te verzetten”, zegt Zuhal Demir, N-VA-kopstuk in de Limburgse stad.

Volgens staatssecretaris Demir is Milli Görüs een organisatie “die kleuters sluiert, de democratie in gevaar brengt en zich bezondigt aan sharia-denken”. Ze beschuldigt burgemeester Wim Dries (CD&V) ervan zich “over te geven aan mensen die het niet goed voorhebben met Genk”.

Dries verwijst echter naar de vrijheid van onderwijs in ons land. “Ik neem akte van de verkoop van het gebouw. Iedereen kan een school beginnen, als ze maar aan de Vlaamse kwaliteitseisen voldoet. Bovendien zal deze school zich moeten houden aan de onderwijsprogramma’s van de stad, met een focus op Nederlands leren en respectvol samenleven.” Minister van Onderwijs Hilde Crevits (CD&V) laat verstaan dat er nog geen aanvraag is ingediend.

Demir heeft intussen wel aan haar partijgenoot Jan Jambon, bevoegd voor Binnenlandse Zaken, gevraagd de organisatie te laten doorlichten. En Jambon geeft meteen gevolg aan die oproep. “Ik laat de veiligheidsdiensten, meer bepaald Staatsveiligheid, de vzw’s en geldstromen achter Milli Görüs tegen het licht houden. Ik wil volledige duidelijkheid over de omstandigheden waarin deze beweging een middelbare school opricht in Genk”, aldus Jambon op Twitter.

Milli Görüs - wat ‘nationale visie’ betekent - is één van de grootste islamitische verenigingen in Europa. De organisatie heeft al scholen in Charleroi en Schaarbeek én meerdere erkende moskeeën in ons land.
 
 
Wit zijn is een 'accident of pigmentation'? Zou het niet ook wat te maken hebben met evolutie die net zulke drastische verschillen in neurologie heeft voortgebracht waarmee we al die geweldige verlichte westerse ideeën hebben kunnen articuleren?

Proudness lijkt zeker niet het juiste woord voor een individu en z'n huidskleur, maar accident ook niet. Er is heel wat biologisch geselecteerd om tot een geavanceerde samenleving te komen.
 
Dat TheNigel zonder noemenswaardig letsel uit dat vliegtuigje kwam
 
Eerste islamschool in Vlaanderen is niet tegen te houden
Krijgt Vlaanderen straks zijn eerste islamitische school? Zo ziet het ernaar uit, nu de Turkse beweging Mili Görüs in Genk een gebouw koopt om er een islamschool in onder te brengen. Maar kan dit zomaar? En wat is die Turkse beweging precies?

De Turkse beweging Mili Görüs wil in Genk een school oprichten, en dat zou meteen de allereerste islamitische school in Vlaanderen worden. Die andere Turkse Gülen-beweging heeft wel al het Lucernacollege, maar dat is officieel geen islamonderwijs.

De school van Mili Görüs is wel nog geen feit – de beweging moet de aankoop van het oude Syntra-gebouw in Genk nog afronden en bij Onderwijs is nog geen enkele vraag binnengekomen – maar de politiek is er al volop over aan het bakkeleien. N-VA-staatssecretaris Zuhal Demir wil dat de school er niet komt en vroeg aan minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) om Staatsveiligheid alles te laten uitpluizen. Volgens Demir is Mili Görüs antidemocratisch, dwingt die kleuters om een hoofddoek te dragen en hangt de beweging zelfs een zeer radicale vorm van de islam aan.

De beweging die de voormalige Turkse president Necmettin Erbakan als inspirator ziet. Erbakan werd eind de jaren 90 afgezet door het Turkse Grondwettelijk Hof omdat hij de scheiding tussen kerk en staat niet respecteerde.

Dat Mili Görüs voor de oprichting van een islamitische staat is, maakt de beweging meteen omstreden. Ze is in heel Europa actief, maar vooral in Duitsland, Nederland en België. Net zoals het Turkse ministerie Diyanet in België moskeeën bestuurt, heeft ook Mili Görüs er in ons land een reeks. Maar de beweging is wel duidelijk conservatiever en radicaler. Sommigen hebben het over een fundamentalistische en antiwesterse beweging, maar volgens Huseyin Aydinli van de Turkse Unie van België en het Minderhedenforum is Mili Görüs – dat in België onder de vzw Belgische Islamitische Federatie valt – hier vooral actief in de samenleving. “Die mensen staan op hun eigenheid, maar dat wil niet zeggen dat ze tegen integratie zijn.”

Zowel Demir als Jambon willen de islamitische school tegenhouden. Maar dat kan gewoon niet. De vrijheid van onderwijs staat gebeiteld in de Belgische grondwet, zegt specialist Johan Lievens (KULeuven). “Het staat iedereen vrij een school op te starten. In principe kan het verstrekte onderwijs maar gecontroleerd worden als de school er al is.”

Indien scholen een erkenning aanvragen en dus subsidies willen krijgen en diploma’s willen kunnen uitreiken, moeten ze wel achter bepaalde grond- en mensenrechten staan en krijgen ze de inspectie over de vloer. “Maar iedereen mag vanuit zijn overtuiging onderwijs uitbouwen”, zegt Lievens. De enige uitzondering: wanneer de veiligheid van het land in gevaar komt. “En er zijn geen indicaties dat dat hier het geval is”.

Conclusie: ook al ben je het niet eens met de overtuiging van sommigen, iedereen mag eigen onderwijs op poten zetten. Er zijn overigens ook protestantse of joodse scholen. Volgens Aydinli zijn de plannen ook niet verwonderlijk. “De islam wordt zo negatief belicht – kijk maar naar het hoofddoekendebat – dat men terugplooit op zichzelf.”

Mili Görüs staat al sinds de jaren 90 op de radar van de Staatsveiligheid en is dus allesbehalve nieuw. Toen doorsijpelde dat de beweging van plan was om een school op te richten, vroeg de Genkse burgemeester Wim Dries (CD&V) begin augustus wel informatie aan Justitieminister Koen Geens (CD&V) en Jan Jambon.

Midden augustus maakte de Staatsveiligheid een rapport over waarin staat dat de Mili Görüs wel streeft naar een herislamisering van de Turkse gemeenschap en voor een islamitische republiek is, maar dat de beweging geen gevaar vormt. Demir vroeg Jambon deze week echter om de Staatsveiligheid nog eens aan het werk te zetten. Bedoeling zou zijn om te onderzoeken hoe Mili Görüs aan zijn financiering komt. Maar bij de christendemocraten valt off the record te horen dat N-VA wel weet dat zo’n school niet valt tegen te houden en dat de Staatsveiligheid wordt gebruikt om politieke redenen.
 
Theresa May eist respect van EU en bijt van zich af
De Britse premier Theresa May heeft tijdens een kort maar krachtig statement duidelijk gemaakt dat de Europese Unie concrete voorstellen moet doen om de problemen aan te pakken rond de Ierse grens en de toekomstige economische samenwerking met de EU. Ze beet stevig van zich af tijdens de persconferentie: “Als er geen betere deal komt, komt er helemaal geen deal.” May benadrukte dat de houding van andere leiders “onaanvaardbaar” is en dat ze respect verwacht tijdens de onderhandelingen.

“Het is niet aanvaardbaar dat onze voorstellen door de EU worden afgewezen zonder duidelijke uitleg of zonder een alternatief voorstel te doen”, zei Theresa May vrijdag tijdens een persconferentie in 10 Downing Street. Ze beet stevig van zich af nadat haar eigen voorstellen tijdens de informele top in Salzburg, die donderdag plaatsvond, schijnbaar moeiteloos in de prullenmand belandden. “Ik heb jullie altijd met respect behandeld, ik verwacht hetzelfde terug.”

“De resultaten van het Brexit-referendum zijn onomkeerbaar en ik laat mijn land niet verscheuren”, klonk het stellig bij de Britse premier. Met die uitspraak verwees ze enerzijds naar de uitkomst van het Brexit-referendum zelf: tegen de uitkomst ervan ingaan, “bedreigt het publieke vertrouwen in onze democratie”.

“Er moet een serieuze oplossing of een degelijk voorstel van de EU komen om onze twee grootste problemen aan te pakken.” Dat tweede is het grensprobleem in Ierland. May bleef hameren op haar standpunt over Noord-Ierland: ze wil geen ‘hard border’ tussen Noord-Ierland en de Ierse republiek én er mag zeker geen barrière komen tussen Noord-Ierland en de rest van het Verenigd Koninkrijk, bijvoorbeeld in een scenario waarbij Noord-Ierland in de douane-unie zou blijven. “Dat zullen we nooit laten gebeuren. Dat is onaanvaardbaar”, klonk het.

De onderhandelingen zitten in een “impasse”, aldus May. En ook het eerder gehoorde no deal is better than a bad deal werd bovengehaald: “Geen akkoord is beter dan een slecht akkoord.”
 
zLpsP15.jpg
 
In hoeverre is de vergrijzing eigenlijk een echt probleem? Er zullen steeds meer jobs verdwijnen door de automatisering. In België verzetten (linkse) vakbonden zich daar nu al heftig tegen. :emo:

Is het ook nooit bij onze politici opgekomen om de inheemse bevolking meer welpjes te laten produceren? Mijn grootvader kon z'n vrouw en zes kinderen onderhouden met één job. Dat is nu onvoorstelbaar voor iemand uit de middenklasse.
 
:thinking:
 
Back
Naar boven