Je hebt de gebruikelijke dingen met gooi overal groentes op: plakken tomaat/komkommer/radijs/wortelrasp etc en dan combineren met kipfilet/kalkoenfilet/gerookte kip/tonijn.
Maar probeer ook eens gekke dingen.
In Engeland ooit gehad: magere roomkaas of huttenkase met plakken gekookte bietjes (evt wat kaneel en komijn erop en als je het aandurft wat dun gesneden ui)
Huttenkase met gebakken ui (gewoon even kort in wat olie met zout en peper). Klinkt ook weer apart maar erg lekker. (degene die wij in engeland hadden waren ed uien gesmoord in donker bier
Zoooo lekker
)
Maak zelf hummus en dan mengen met wat blokjes biet/ui.
Ook lekker is van die potjes currypasta (gebruik je normaal met roerbakken) dan op je brood smeren met dik kipfilet en wat tomaat/komkommer. De currypasta geeft echt een zalige smaak. rood/geel/groen.
Smeerkaas met repen paprika of radijs. Lekker voor de bite en met sambal smeerkaas bijvoorbeeld of wat magere roomkaas met sambal zalig en lekker met pit.
Je kan ook koolhydraatarm brood overwegen (bij lidl met 20 gr eiwit erin en zonnebloempitten etc) dan zelfde beleg. Toch weer wat lager in kcal.
Wat veel mensen lekker vinden (moet je van houden) plakken kipfilet/likje appelstroop en appel.
Simpel en fris... brood beleggen met kipfilet of rookvlees, pakje/bakje zuurkool mee en dat ter plekke ertussen doen. Wel erg zout.
Philadelphia light oid met likje pesto en paprika uit pot (van die zoetzure). Das echt zalig in wraps
zo ken ik er nog wel een paar.