Fitness Seller

Wat eet je nu? (2 bezoekers)

Bezoekers in dit topic

Koude kip met broccoli left over van gisteren, was wel erg hardcore volgens manlief, die snapte niet dat ik het niet even warm ging maken
Ik heb jarenlang op werk alles koud gegeten... :o
Got wat liep er een te klagen over de tonijn lucht.... :roflol: maar ik zei ook.. hang je neus maar boven je eigen pot pindakaas... :D dat stinkt veel erger :p
 
Rijstwafels dichtgeplamuurt met roomboter .... en om de smaak te maskeren teveel jam :x

I know... ik vind boter vies maar moet nu even... en zoet is niet mijn ding .. Maar alles voor een goed doel. :o
 
Rijstwafels dichtgeplamuurt met roomboter .... en om de smaak te maskeren teveel jam :x

I know... ik vind boter vies maar moet nu even... en zoet is niet mijn ding .. Maar alles voor een goed doel. :o
Waarom niet amandelpasta ipv roomboter? Dat is echt mega lekker, en geen pinda. Of ben je ook allergisch voor amandelen? :P
 
Waarom niet amandelpasta ipv roomboter?
1. Ben wat dingen om aan het gooien. En dit moet gewoon nu. En ben nu gewoon even braaf. :engel:
2. Er is geen enkel amandelpasta waarbij 100% zeker geen pindaresten inzitten. Heb ik eerder al geprobeerd en geloof me.. was geen succes met een pinda allergie...
 
1. Ben wat dingen om aan het gooien. En dit moet gewoon nu. En ben nu gewoon even braaf. :engel:
2. Er is geen enkel amandelpasta waarbij 100% zeker geen pindaresten inzitten. Heb ik eerder al geprobeerd en geloof me.. was geen succes met een pinda allergie...
Ik checkte even de 100% amandelpasta die ik heb staan. Kon mij haast niet voorstellen dat er pinda's in konden zitten.
Op internet staat inderdaad:

Allergie-informatie
Bevat: noten, amandel.Kan bevatten: pinda's (aardnoten), cashewnoot, hazelnoot, macadamianoot, pecannoot, paranoot, pistache-noot, walnoot.


Sjezus Marientje wat onhandig die pinda allergie van jouw. :(
 
Sjezus Marientje wat onhandig die pinda allergie van jouw. :(
Of eigenlijk is niet jouw allergie onhandig, maar het feit dat onze voeding op zo'n grote schaal geproduceerd wordt dat er nagenoeg altijd kruisbestuiving plaatsvindt..
 
Of eigenlijk is niet jouw allergie onhandig, maar het feit dat onze voeding op zo'n grote schaal geproduceerd wordt dat er nagenoeg altijd kruisbestuiving plaatsvindt..
wellicht worden die machines wel omgebouwd, en schoongeblazen, dus niet grondig gereinigd, misschien heb ik het mis, maar das mijn gedachten
 
wellicht worden die machines wel omgebouwd, en schoongeblazen, dus niet grondig gereinigd, misschien heb ik het mis, maar das mijn gedachten
Toevallig heb ik een beetje levensmiddelentechnologie gehad tijdens mijn studie, dus ik heb er beeld bij. De machines voor verschillende producten zijn vaak wel separaat geplaatst, maar staan in dezelfde ruimte. Daarnaast worden de grondstoffen in dezelfde loods bewaard en vervoerd. De eventuele kruisbestuiving is in absolute getallen dus minimaal, maar bij een heftige pinda allergie kunnen sporen van pinda's al leiden tot klachten.

Je kunt je voorstellen dat een medewerker grote voorraden pindameel verplaatst waarbij hij deze met zijn handen aanraakt. Pindameel is erg fijn en kan stuiven. Via zijn handen kan het op de amandelen terechtkomen die gebruikt wordt voor de amandelpasta. Het zijn minimale hoeveelheden, maar zoals bij Marientje dus genoeg om er beroerd van te worden.

Speciale glutenvrije producten bijvoorbeeld worden verwerkt in een fabriek die alleen maar glutenvrije producten maakt. En daarnaast hebben ze een hygiëneprotocol op corona niveau, zodat medewerkers ook geen gluten van thuis meenemen de fabriek in. Dat is allemaal echt mega streng, en mede daarom ook zo duur.
 
Toevallig heb ik een beetje levensmiddelentechnologie gehad tijdens mijn studie, dus ik heb er beeld bij. De machines voor verschillende producten zijn vaak wel separaat geplaatst, maar staan in dezelfde ruimte. Daarnaast worden de grondstoffen in dezelfde loods bewaard en vervoerd. De eventuele kruisbestuiving is in absolute getallen dus minimaal, maar bij een heftige pinda allergie kunnen sporen van pinda's al leiden tot klachten.

Je kunt je voorstellen dat een medewerker grote voorraden pindameel verplaatst waarbij hij deze met zijn handen aanraakt. Pindameel is erg fijn en kan stuiven. Via zijn handen kan het op de amandelen terechtkomen die gebruikt wordt voor de amandelpasta. Het zijn minimale hoeveelheden, maar zoals bij Marientje dus genoeg om er beroerd van te worden.

Speciale glutenvrije producten bijvoorbeeld worden verwerkt in een fabriek die alleen maar glutenvrije producten maakt. En daarnaast hebben ze een hygiëneprotocol op corona niveau, zodat medewerkers ook geen gluten van thuis meenemen de fabriek in. Dat is allemaal echt mega streng, en mede daarom ook zo duur.
dank voor je duidelijke uitleg
zo'n minimale besmetting met zo'n grote gevolgen pfff :(
 
Omelet met ei, asperges, tomaat , ui, kruiden. Weer eens wat anders dat m'n vaste schema; voelt bijna als een cheat, maar past prima in mn macro's .
 
Toevallig heb ik een beetje levensmiddelentechnologie gehad tijdens mijn studie, dus ik heb er beeld bij. De machines voor verschillende producten zijn vaak wel separaat geplaatst, maar staan in dezelfde ruimte. Daarnaast worden de grondstoffen in dezelfde loods bewaard en vervoerd. De eventuele kruisbestuiving is in absolute getallen dus minimaal, maar bij een heftige pinda allergie kunnen sporen van pinda's al leiden tot klachten.

Je kunt je voorstellen dat een medewerker grote voorraden pindameel verplaatst waarbij hij deze met zijn handen aanraakt. Pindameel is erg fijn en kan stuiven. Via zijn handen kan het op de amandelen terechtkomen die gebruikt wordt voor de amandelpasta. Het zijn minimale hoeveelheden, maar zoals bij Marientje dus genoeg om er beroerd van te worden.

Speciale glutenvrije producten bijvoorbeeld worden verwerkt in een fabriek die alleen maar glutenvrije producten maakt. En daarnaast hebben ze een hygiëneprotocol op corona niveau, zodat medewerkers ook geen gluten van thuis meenemen de fabriek in. Dat is allemaal echt mega streng, en mede daarom ook zo duur.
Klopt. Ben zelf process engineer en heb ook een tijdje in de levensmiddelen gezeten. Nou ja.. producten die erin gingen. Maar ik weet hoe de apparaten werken en stof transport en transport via transportbanden is moeilijk controleerbaar schoon te maken in zo een geval.
Ze moeten vaak echt een dedicated lijn hebben voor productie. Er wordt wel schoongemaakt maar ze kunnen nooit een garantie geven met "normale" productie lijnen. Dus moet het er officieel opstaan bij allergenen die het mogelijk kan bevatten. Het hoeft niet uiteraard maar de kans is groot dat er wel kruisbestuiving is. Vooral met poeder. In de pharma is het nog stricter allemaal.
 
Klopt. Ben zelf process engineer en heb ook een tijdje in de levensmiddelen gezeten. Nou ja.. producten die erin gingen. Maar ik weet hoe de apparaten werken en stof transport en transport via transportbanden is moeilijk controleerbaar schoon te maken in zo een geval.
Ze moeten vaak echt een dedicated lijn hebben voor productie. Er wordt wel schoongemaakt maar ze kunnen nooit een garantie geven met "normale" productie lijnen. Dus moet het er officieel opstaan bij allergenen die het mogelijk kan bevatten. Het hoeft niet uiteraard maar de kans is groot dat er wel kruisbestuiving is. Vooral met poeder. In de pharma is het nog stricter allemaal.
Jouw pinda allergie is vrij heftig begrijp ik dus?

Ik herinner mij een meisje die dat ook had. Tijdens een BBQ had iemand kipsaté gesneden met een mes, en dat vervolgens afgewassen. Dat meisje at met dat mes en het duurde slechts minuten voordat ze bijna stikte. Twee keer een EpiPen erin en wachten op de ambu.. Bizar.
 
Jouw pinda allergie is vrij heftig begrijp ik dus?

Ik herinner mij een meisje die dat ook had. Tijdens een BBQ had iemand kipsaté gesneden met een mes, en dat vervolgens afgewassen. Dat meisje at met dat mes en het duurde slechts minuten voordat ze bijna stikte. Twee keer een EpiPen erin en wachten op de ambu.. Bizar.
Nog geen EpiPen en ik hoop dat het ook nooit zover komt.
Het wordt wel steeds erger elke keer. Het begon met buikpijn, diarree, overgeven en met de tijd ook benauwdheid erbij. Ik wil gewoon voorkomen dat het nog erger wordt en neem dus liever het zekere voor het onzekere.
 
4 ons rund met kousenband en mexicaanse roerbakgroenten en amandelboter , calorieen rond de 1500 ofzo ..
 
Bloemkool (+- 900 gram) + kipfilet (150 gram) + groentesausje (25 gram onbereid).
 
500g kwark gemixt met 20g gepofte tarwe, 140g appel en 1 Snelle jelle zero. Enigszins volume proberen te maken. 😴
 
Ik had vandaag kaaspasta gegeten met spinazie erin. En daarna nog een salade met veel tomaten er radijsjes erin en ik had er wat honingmosterd dressing aan toegevoegt. Het was erg lekker vond ik.
 
Ik had vandaag kaaspasta gegeten met spinazie erin. En daarna nog een salade met veel tomaten er radijsjes erin en ik had er wat honingmosterd dressing aan toegevoegt. Het was erg lekker vond ik.

Het topic heet “wat eet je nu”...
 
Back
Naar boven