AndroidHealthClinic

Vezels, absorptie en poepen (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Ja ik ga nu in ieder geval mijn vet verhogen en dan doe ik ook mn carbs omhoog zodat ik qua calorieën in een bulk zit. Zal meer rijst eten wat dus makkelijker absorbeerbaar is dan brood zei je (?) en dan vet omhoog heb nu wat noten mee genomen en brood met pindakaas naar school

Rijst en brood zijn beide absorbeerbaar, anders worden de voedingsstoffen niet opgenomen :p. Rijst bevat minder vezels dan brood (maar ik had het over aardappels) en zal dus minder impact hebben op je verzadigdheid en aantal vezels in de darmen.

Kijk het even aan en houdt ons op de hoogte man!
 
Ik snap het “probleem” niet zo. Eigenlijk precies wat vntl zegt... hoe vaker je schijt, hoe beter. Poep is afval en dat wil je zo snel mogelijk uit je lichaam hebben en als jouw lichaam dat maar liefst 4x per dag in grote hoeveelheden doet... is alleen maar goed.

Als je je zorgen maakt over nutrient absorption zou ik eerder me bloedsuiker gaan meten ipv me poep bestuderen. Dat zegt veel meer over hoe je lichaam voedsel opneemt.
Hoe meet je je bloedsuiker om te kijken hoe je eten opgenomen wordt? Moet je dan direct na het eten meten of wacht je even, weet je dat toevallig?
 
Rijst en brood zijn beide absorbeerbaar, anders worden de voedingsstoffen niet opgenomen :p. Rijst bevat minder vezels dan brood (maar ik had het over aardappels) en zal dus minder impact hebben op je verzadigdheid en aantal vezels in de darmen.

Kijk het even aan en houdt ons op de hoogte man!
Ik ga gewoon even experimenteren, ik bedoelde niet dat brood helemaal niet opgenomen wordt haha maar ik dacht je had gezegd rijst wordt makkelijker opgenomen
 
Hoe meet je je bloedsuiker om te kijken hoe je eten opgenomen wordt? Moet je dan direct na het eten meten of wacht je even, weet je dat toevallig?
Met een bloedglucose meter (klein naaldje in je vingertop prikken) en dan wordt je bloedglucose gemeten. Beste is om s'ochtends vroeg te meten op een lege maag want dat is je fasted blood glucose.
 
Hoe meet je je bloedsuiker om te kijken hoe je eten opgenomen wordt? Moet je dan direct na het eten meten of wacht je even, weet je dat toevallig?

Er zijn meestal 2 meetmomenten. Gelijk ‘s ochtends na het opstaan op nuchtere maag en ongeveer 2 uur na je grootste meals van de dag.

Ben zelf ook van plan om hiermee binnenkort te beginnen.
 
Met een bloedglucose meter (klein naaldje in je vingertop prikken) en dan wordt je bloedglucose gemeten. Beste is om s'ochtends vroeg te meten op een lege maag want dat is je fasted blood glucose.
Er zijn meestal 2 meetmomenten. Gelijk ‘s ochtends na het opstaan op nuchtere maag en ongeveer 2 uur na je grootste meals van de dag.

Ben zelf ook van plan om hiermee binnenkort te beginnen.
Hoe kan ik dan zien of het eten goed opgenomen wordt?
 
Hoe kan ik dan zien of het eten goed opgenomen wordt?
Als je doelt op je bloedsuiker dan moeten je waardes tussen de 4 en 7 zitten op de glucosemeter, bij het opstaan s'ochtends. Als je veel te hoog zit dan kan je ervanuit gaan dat je insulinegevoeligheid te laag is, en dus je voedsel minder goed opgenomen wordt.

Als je bloedglucose goed is kan je alleen nog maar concluderen dat als jij inderdaad problemen hebt met de opname van voedingsstoffen, dat je bloedglucose en insuline niet de oorzaak zijn. Wat zou het dan kunnen zijn? Je darmen? Aangezien je 4 keer per dag schijt lijkt me dat ook uitgesloten.
 
Laatst bewerkt:
Als je doelt op je bloedsuiker dan moeten je waardes tussen de 4 en 7 zitten op de glucosemeter, bij het opstaan s'ochtends. Als je veel te hoog zit dan kan je ervanuit gaan dat je insulinegevoeligheid te laag is, en dus je voedsel minder goed opgenomen wordt.

Als je bloedglucose goed is kan je alleen nog maar concluderen dat als jij inderdaad problemen hebt met de opname van voedingsstoffen, dat je bloedglucose en insuline niet de oorzaak zijn. Wat zou het dan kunnen zijn? Je darmen? Aangezien je 4 keer per dag schijt lijkt me dat ook uitgesloten.
Het kan wel dat het eten te snel uit gescheten wordt, dus dat het er in minder dan 12 uur weer uit gaat. Dus ik ga dat even checken. Dan ga ik ook mijn bloedsuiker checken met zo n meter. Kijken wat er uit komt. En ga vanaf vandaag gewoon weer goed de bulk in. Ga wel aan mijn probiotica in mn buik werken en die verbeteren mocht daar iets mee zijn
 
Het kan wel dat het eten te snel uit gescheten wordt, dus dat het er in minder dan 12 uur weer uit gaat. Dus ik ga dat even checken. Dan ga ik ook mijn bloedsuiker checken met zo n meter. Kijken wat er uit komt. En ga vanaf vandaag gewoon weer goed de bulk in. Ga wel aan mijn probiotica in mn buik werken en die verbeteren mocht daar iets mee zijn
Maar hoe weet jij welke maaltijd uitgescheten wordt op dat moment?
 
Jup had hetzelfde, moest 6+ maanden omeprazol nemen maar ben er gewoon mee gekapt, eet nu anders en gaat beter. Ik zit op dit moment op onderhoud of net erboven, dus ik ga over de komende weken gewoon meer eten totdat ik weer in een goede bulk zit en kijk wat dan gebeurd.
Hier zie ik een mogelijk probleem bovenkomen. Veelal hebben mensen met maagzuurproblemen een tekort aan maagzuur. Wat er dan gebeurt is dan het eten veel langzamer verteert en het maagzuur bovenop de eten in je maag gaat liggen. Dat rispt dan op. Want zegt de huisarts dan.. Hier heb je een maagzuur remmer. terwijl bij veel gevallen (en ik zeg niet bij alle en niet dat dit bij jou een oorzaak is) het simpel op te lossen was geweest door over je eten een lepel azijn te doen. In ieder geval iets van zuur toe te voegen aan je eten zodat de vertering beter gaat.

Bij je maagzuurproblemen had je mogelijk last van opgeblazen gevoel, gevoel dat je eten niet zakt, oprispingen die zuur zijn.. Dat zijn exact dezelfde symptomen die je kan hebben bij een teveel maar ook voorol bij een tekort aan maagzuur. Maaggzuurremmers lijken de klachten weg te nemen maar zorgen ervoor da je nog minder maagzuur aanmaakt. Dan stop je ermee en krijg je weer last en kunnen dus ook andere problemen optreden zoals slecht verteren, slechte opname (Maagzuur zorgt voor een goede vertering) en dan kan het zijn dat je daardoor minder uit je voeding opneemt en meer poept.
Maar wat ik al zei.. het kan. Maar ken zat gevallen die dit dus hebben gehad.

Probeer gewoon eens wat azijn bij je eten te doen. Gewoon over je eten heensprenkelen een eetlepel. Ga je echt niet proeven.

Hoe kan ik dan zien of het eten goed opgenomen wordt?
Als het echt niet verteerd merk je het wel... Eigen ervaring... niet smakelijk....ontlasting waar je gewoon hele rijstkorrels in zien zitten, complete stukken tomaat of prei of wat dan ook wat je de dag ervoor hebt gegeten... :o
Je kan wel zonder dat je het doorhebt een slechtere opname hebben. Is lastig te testen. Maar zou toch eens proberen met wat azijn in eerste instantie.

Als je nooit last hebt van bloedsuiker is het ook lastig met meten. Je kan het wel meten en zien hoe hoog het is. Maar je weet niet wat het ervoor was en dat is dus lastig te vergelijken. Enorme verschillen kan je zien en de trends. Maar wie zegt dat die trends ervoor ook niet zo waren?
snap je?
 
Ik ga gewoon even een maaltijd mais erbij eten en dan zie ik na hoeveel uur het eruit komt
Als het ect niet verteerd zie je die de volgende ochtend gewoon zitten. Mais is iets wat slechter verteerd bij elk mens... :o
Al is het niveau van hoe het verteerd wel anders... ik zag ze in zijn geheel terug :o

Overigens.. schijt je veel een uur na het eten? zo ja.. drink je veel bij en of vlak na je eten?
Dan kan het ook een stuwing zijn.. ook al is het geen diarree je kan een soort overloop reactie krijgen die in de darmen dan wat er zit snel vooruit duwt.. zeg maar...
 
Hier zie ik een mogelijk probleem bovenkomen. Veelal hebben mensen met maagzuurproblemen een tekort aan maagzuur. Wat er dan gebeurt is dan het eten veel langzamer verteert en het maagzuur bovenop de eten in je maag gaat liggen. Dat rispt dan op. Want zegt de huisarts dan.. Hier heb je een maagzuur remmer. terwijl bij veel gevallen (en ik zeg niet bij alle en niet dat dit bij jou een oorzaak is) het simpel op te lossen was geweest door over je eten een lepel azijn te doen. In ieder geval iets van zuur toe te voegen aan je eten zodat de vertering beter gaat.

Bij je maagzuurproblemen had je mogelijk last van opgeblazen gevoel, gevoel dat je eten niet zakt, oprispingen die zuur zijn.. Dat zijn exact dezelfde symptomen die je kan hebben bij een teveel maar ook voorol bij een tekort aan maagzuur. Maaggzuurremmers lijken de klachten weg te nemen maar zorgen ervoor da je nog minder maagzuur aanmaakt. Dan stop je ermee en krijg je weer last en kunnen dus ook andere problemen optreden zoals slecht verteren, slechte opname (Maagzuur zorgt voor een goede vertering) en dan kan het zijn dat je daardoor minder uit je voeding opneemt en meer poept.
Maar wat ik al zei.. het kan. Maar ken zat gevallen die dit dus hebben gehad.

Probeer gewoon eens wat azijn bij je eten te doen. Gewoon over je eten heensprenkelen een eetlepel. Ga je echt niet proeven.


Als het echt niet verteerd merk je het wel... Eigen ervaring... niet smakelijk....ontlasting waar je gewoon hele rijstkorrels in zien zitten, complete stukken tomaat of prei of wat dan ook wat je de dag ervoor hebt gegeten... :o
Je kan wel zonder dat je het doorhebt een slechtere opname hebben. Is lastig te testen. Maar zou toch eens proberen met wat azijn in eerste instantie.

Als je nooit last hebt van bloedsuiker is het ook lastig met meten. Je kan het wel meten en zien hoe hoog het is. Maar je weet niet wat het ervoor was en dat is dus lastig te vergelijken. Enorme verschillen kan je zien en de trends. Maar wie zegt dat die trends ervoor ook niet zo waren?
snap je?
Ja ik wou eigenlijk apple cider vinegar in de ochtend gaan drinken voor mn maag en misschien citroen in warm water. Maar ik had erg veel last eerst van mn maag, nu is het opeens weg. Maar ik moest direct na het eten vaak hoesten door een prikkelhoest en dan ging ik kokhalzen en overgeven. Of wat ik ook had was dat ik super misselijk werd en ik gewoon onder een keer alles uit kotste. In de ochtend brandde mn maag ook vaak, en na het eten was het vaak oncomfortabel. Nu is het weer beter en heb ik heel soms nog die misselijkheid, maar ja kreeg ook zomaar maagzuurremmers voor geschreven zonder enige onderzoek
 
Als het ect niet verteerd zie je die de volgende ochtend gewoon zitten. Mais is iets wat slechter verteerd bij elk mens... :o
Al is het niveau van hoe het verteerd wel anders... ik zag ze in zijn geheel terug :o

Overigens.. schijt je veel een uur na het eten? zo ja.. drink je veel bij en of vlak na je eten?
Dan kan het ook een stuwing zijn.. ook al is het geen diarree je kan een soort overloop reactie krijgen die in de darmen dan wat er zit snel vooruit duwt.. zeg maar...
Ja daarom dus die mais, als je die niet goed kauwt zie je het waarschijnlijk in je ontlasting terug dus dan kan ik het even timen. Ja ik moet volgens mij, weet ik niet zeker, na het eten na de wc. Ik drink tijdens het eten nooit, eigenlijk alleen tussen meals. Ik ben nu even aan het bijhouden wanneer ik naar de wc ga, dus dan kan ik misschien zo een patroon gaan zien want ik dacht ook al aan zoiets eventueel.
 
a ik wou eigenlijk apple cider vinegar in de ochtend gaan drinken voor mn maag en misschien citroen in warm water.
Neem het tijdens je eten. Dat stimuleert de vertering in je maag. Dus niet nuchter.
Maar ik had erg veel last eerst van mn maag, nu is het opeens weg. Maar ik moest direct na het eten vaak hoesten door een prikkelhoest en dan ging ik kokhalzen en overgeven. Of wat ik ook had was dat ik super misselijk werd en ik gewoon onder een keer alles uit kotste. In de ochtend brandde mn maag ook vaak, en na het eten was het vaak oncomfortabel. Nu is het weer beter en heb ik heel soms nog die misselijkheid, maar ja kreeg ook zomaar maagzuurremmers voor geschreven zonder enige onderzoek
wat ik hier lees denk ik toch eerder aan een maagzuur tekort. Helaas denken veel huisartsen bij deze klachten altijd meteen aan een teveel.
Heb er zelf ook last van gehad en met de lepel azijn erdoor werd het minder en op den duur weg.

Lees hier vooral eens over tekort aan maagzuur en klachten
 
Neem het tijdens je eten. Dat stimuleert de vertering in je maag. Dus niet nuchter.

wat ik hier lees denk ik toch eerder aan een maagzuur tekort. Helaas denken veel huisartsen bij deze klachten altijd meteen aan een teveel.
Heb er zelf ook last van gehad en met de lepel azijn erdoor werd het minder en op den duur weg.

Okay dan zal ik dat gaan proberen, maar moet het echt door mn eten heen of kan ik het er ook tijdens het eten bij drinken?
 
Okay dan zal ik dat gaan proberen, maar moet het echt door mn eten heen of kan ik het er ook tijdens het eten bij drinken?
Als het maar in combinatie is. Gemengd erdoor valt niet eens op. Neem een goede wijnazijn of balsamico desnoods. Maar 1 lepel azijn door je rijst oid proef je niet.
 
Volgens deze site is een hoge poepfrequentie :p op zich geen reden tot zorg. Belangrijker zijn de kleur en de structuur.
 
Back
Naar boven