- Lid geworden
- 15 nov 2008
- Berichten
- 39.936
- Waardering
- 52.848
- Lengte
- 1m86
- Massa
- 105kg
- Vetpercentage
- 25%
Er zijn genoeg manier toch?
Op de bbq
Op de grill
Steengrill
Watergrill
Grillpan
Broillen (grillen in de oven)
Aan het spit
In de oven
Koken
Pocheren
Stomen
Stoven
Smoren
Sous vide en dan kort affakkelen met een brander/grillen/broillen
Boven een vuur
Roken
Tip voor anti-aanbaklagen:
-Nooit in de vaatwasser doen
-Wachten tot de pan is afgekoeld
-Schoonmaken met alleen heet water, geen afwasmiddel (of heel erg weinig. Afwasmiddel sloopt op termijn je anti-aanbaklaag).
-gebruik een borstel en een keukenrol, geen schuursponsjes of dergelijken.
- laat de pan niet te lang op het vuur staan als er niks in zit.
Mijn Tefal pan gaat al 3 jaar mee. Ik hoef amper vetstof te gebruiken.
Maar boter op steak vies? Waarom niet wat boter (liefst geklaarde boter/ghee) in een hete pan. Biefstuk heel kort rondom bakken tot een mooie kleur (maillart reactie).
Haal de biefstuk uit de pan (dep em desnoods schoon met keukenrol).
Dan 5 mins (afhankelijk van de grootte/dikte) in voorverwarmde oven op 180C.
Dan 5 tot 10 mins laten rusten in alufolie en klaar. Perfecte steak.
Je kan desnoods ook olie gebruiken hiervoor (bijv zonnebloek of arachide).
Op de bbq
Op de grill
Steengrill
Watergrill
Grillpan
Broillen (grillen in de oven)
Aan het spit
In de oven
Koken
Pocheren
Stomen
Stoven
Smoren
Sous vide en dan kort affakkelen met een brander/grillen/broillen
Boven een vuur
Roken
Tip voor anti-aanbaklagen:
-Nooit in de vaatwasser doen
-Wachten tot de pan is afgekoeld
-Schoonmaken met alleen heet water, geen afwasmiddel (of heel erg weinig. Afwasmiddel sloopt op termijn je anti-aanbaklaag).
-gebruik een borstel en een keukenrol, geen schuursponsjes of dergelijken.
- laat de pan niet te lang op het vuur staan als er niks in zit.
Mijn Tefal pan gaat al 3 jaar mee. Ik hoef amper vetstof te gebruiken.
Maar boter op steak vies? Waarom niet wat boter (liefst geklaarde boter/ghee) in een hete pan. Biefstuk heel kort rondom bakken tot een mooie kleur (maillart reactie).
Haal de biefstuk uit de pan (dep em desnoods schoon met keukenrol).
Dan 5 mins (afhankelijk van de grootte/dikte) in voorverwarmde oven op 180C.
Dan 5 tot 10 mins laten rusten in alufolie en klaar. Perfecte steak.
Je kan desnoods ook olie gebruiken hiervoor (bijv zonnebloek of arachide).