Ik weeg mijn eten wel, puur voor de snelheid, maar dat klontje boter en olie wat er standaard bij gaat niet en mij lukt afvallen ook. De sleutel is consistent leren eten wat mij betreft.
Ik track amper en eet gevarieerd wat diner betreft. Maar heb in het verleden wel veel getrackt waardoor ik veel kan inschatten en daarnaast plan ik een periode grotendeels omdat ik en de meesten toch gewoon 80% van de dag hetzelfde eten. 1x goed meten en dus weten wat die 80% zijn en dan komt het diner en dat zijn 3 varianten bij mij normaal.
Variant 1 is aardappel/groente/vlees/fritesaus zo'n 650kcal
Variant 2 is pasta/groente/vlees/saus zo'n 750kcal
Variant 3 is rijst/groente/vlees/saus zo'n 650-750kcal
Ik eet gewoon iets minder tijdens de cut van die 2-3e variant en dus zijn diners eigenlijk altijd 650kcal en als ik dan met de rest niet het % afval die ik wil ga ik bedenken wat er mis kan gegaan zijn (9/10x weet ik het door kritisch te kijken) en anders haal ik die 2 appels eraf in de avond die toch al 'extra' waren. Tot dusver gaat dit bij mij altijd goed. Mijn doel is zonder hulpmiddelen leren cutten/maintanance/bulken zonder teveel poespas, gezond leren leven en kunnen genieten.
Lang verhaal kort;
Je hebt overgewicht gehad en je standaard was gewoon teveel eten. Je zult nog jaren het gevoel houden dat je veel meer wil eten en misschien gaat dit wel nooit meer weg, dus je zult een gewoonte aan moeten leren om te eten als een 80kg wegende jongen. Zonder na te denken moet dit lukken, want anders zal dit altijd de focus en het 'probleem' blijven. Soms is het beter om eerste te eten als een 100kg wegende gast, dan 90 en dan 80. Eigenlijk hetzelfde als nog even wat nicotine kauwgom om stoppen met roken wat stapsgewijs te laten gaan
En wat leer je hiermee? De rest van je leven een injectiespuit naast je lepels hebben liggen? Leer gewoon een goed gevoel aan joh