Fitness Seller

Opschudding over die KANKER stoffen in lijnzaad (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

misterdj

Novice
15 jaar lid
Lid geworden
9 jun 2003
Berichten
17
Waardering
0
Ik lees hier van nogal wat mensen dat ze supplementeren, met lijnzaadolie.
Ik weet niet of enkele hier de media een beetje volgen.
Er is al een tijdje opschudding over de PCB waardes in lijnzaad .
Deze stof is zeer kankerverwekkend .
Zodus gasten , overweeg dit even, want voor je het weet loop je binnen 20 jaar met een gezwel in je body rond .

Of de hoge waardes van PCB en een verband met kanker nu overdreven is weet ik ook niet hoor .
 
van 2002


Het Kortrijkse gerecht onderzoekt of de resultaten van PCB-verontreining in lijnzaad bij het Wielsbeekse bedrijf Braet al dan niet werden gemanipuleerd. Dit heeft het persagentschap Belga vernomen. Het bericht werd bevestigd door de Kortrijkse procureur Louis Denecker.

Eén van de veertien huiszoekingen woensdag vond plaats in het grondstoffenleverancier Braet in Wielsbeke. In dit bedrijf namen de gerechtelijke diensten computergegevens mee.

In juli 2000 stelde het monitoringsysteem Consum een PCB-verontreiniging vast in lijnzaad bij Braet. Door het ministerie van volksgezondheid werd toen meegedeeld dat het vermoedelijk om een éénmalige besmetting ging van één productielot.

Maar bij het gerecht zijn er sterke vermoedens dat de resultaten van een dertigtal genomen monsters werden gemanipuleerd en dat het niet ging om een éénmalige besmetting zoals het in juli 2000 werd meegedeeld. Het Kortrijkse gerecht zegt dat grondige analyses van de computerschijven meer duidelijkheid moeten brengen.

Huiszoekingen vonden woensdag plaats bij het ministerie van Landbouw en bij West-Vlaamse bedrijven. Het zou vooral om grondstoffenbedrijven gaan, en niet om echte mengvoederbedrijven.

Bron: Belga

[Link niet meer beschikbaar]


------------------------

2000

Lichte PCB-verontreiniging in lijnzaad

28 juli 2000


--------------------------------------------------------------------------------

De Minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, Magda Aelvoet en Minister van Landbouw, Jaak Gabriels, werden door de Consum-gegevensbank (het algemeen contaminanten bewakingssysteem) in kennis gesteld van een lichte PCB-besmetting bij één veevoederfabrikant.

Deze contaminatie, waarbij de norm van 200 ng/g licht overschreden werd (303 ng/g), in mengvoeder voor runderen werd door het Ministerie van Landbouw (DG4) geretraceerd tot één grondstoffenleverancier. Er werd een gehalte van 7795 ng pcb/g vet vastgesteld in het aanwezige lijnzaad dat in beperkte verhouding gebruikt wordt als grondstof voor mengvoeders.

Bij twee klanten van de grondstoffenleverancier in de voedingssector (bakkerijgrondstoffen en voedingssupplementen) werden uit voorzorg monsters genomen. Alle resultaten waren negatief zodat het gevaar voor de volksgezondheid zeer gering tot onbestaande is.

Er werden eveneens een dertigtal getuigenmonsters bij veevoederbedrijven geanalyseerd voor verder onderzoek naar de bron en de verspreiding van deze contaminatie. Uit deze resultaten is gebleken dat twee getuigenmonsters lijnzaad eveneens positief waren : 1130 m /kg vet en 1489 m /kg vet. Gezien het feit dat deze monsters dateren van dezelfde periode als het eerste positieve monster, geeft dit aan dat het een éénmalige, incidentele contaminatie moet geweest zijn en dat de besmetting beperkt is gebleven tot één productielot. Het onderzoek naar de oorzaak van de besmetting is nog aan de gang.

De firma heeft op vraag van de Ministers zelf al zijn buitenlandse klanten verwittigd. De Europese instanties werden op de hoogte gebracht door de Ministers en de Regeringscommissaris. De Belgische ambassades kregen via het Kabinet Buitenlandse Zaken alle nodige informatie.

Dankzij de goede werking van het Consum-programma werd deze lichte besmetting opgespoord. De vlotte samenwerking tussen de verschillende betrokken diensten van Landbouw en Volksgezondheid heeft ervoor gezorgd dat alle nodige maatregelen snel en efficiënt genomen konden worden.




Alles wat ik erover kan vinden is oud nieuws, Ik denk persoonlijk dat het allemaal wel losloopt
 
In de loop der tijden is door de uitstoot van allerlei chemicaliën het milieu zodanig verzuurd, dat we momenteel al duidelijk de schade kunnen vaststellen in de natuur. Het afsterven van de zee, de rivieren en de wouden maakt duidelijk dat de natuur problemen heeft met deze onevenwichtige situatie.
In ons organisme is deze toestand nagenoeg hetzelfde. De in het menselijk lichaam aanwezige zuur-baseverhouding heeft een beslissende invloed op verschillende levensgebeurtenissen in ons organisme. In het beste geval is deze verhouding in evenwicht, wat overeenkomt met een pH-waarde 7 van de urine. Ligt de pH-waarde onder de 7, dan overwegen zure urinebestanddelen. Ligt de pH-waarde onder de 6 dan is die verschuiving ziekelijk geworden. Bij een pH-waarde hoger dan 7 overwegen de basenbestanddelen.

Bij langdurige verschuivingen in het zuurgebied stijgt het aandeel van de zure stofwisselingsproducten in de celvloeistof en in de urine. Dit kan leiden tot aanzienlijke storingen in het menselijk organisme. Hoe groter het aandeel van de zure stofwisselingsproducten, hoe slechter die worden uitgescheiden. Dit leidt tot een versterkte ophoping / verzameling van onoplosbare stofwisselingsresten zoals b.v. urinezuur, wat jicht en steenvorming in de afleidende urinewegen met zich meebrengt.
Tegelijkertijd stapelen de zure stofwisselingsresten zich op in het weefsel, waardoor de stijfheid van de rode bloedcellen in de bloedhaarvaten bevorderd wordt. Verminderde beweeglijkheid van de rode bloedlichaampjes geeft aanleiding tot vaatblokkade.
De verschuiving van het zuur-base-evenwicht in het zure gebied is een typisch begeleidend verschijnsel van de sterk toenemende stofwisselingsstoringen. Langdurige stofwisselingsstoornissen komen bij de volgende ziekten voor: suikerziekte, jicht, leverziekten, gal-, nier- en blaasstenen, aderverkalking, hart- en bloedsomloopstoornissen, hoge bloeddruk, verstopping, bronchitis, astma, migraine, kanker.
Deze verschuivingen in het zuurgebied komen tegenwoordig alleen al door onze levensomstandigheden steeds meer voor. De verschuivingen worden versterkt door de overvloedige toevoer van zuurvormende voedingsmiddelen zoals b.v. vlees, vet, kaas, eieren, alcohol en nicotine.

Buffercapaciteit van organisme
Bij een te hoge belasting van de spier gaat de aërobe (zuurstof) verbranding over in een anaërobe toestand en wordt melkzuur geproduceerd. Deze zuren worden in normale omstandigheden gebufferd door alkalireserves (koolzuurreserves). Bij een blijvende anaërobe spierarbeid worden deze zuren opgestapeld en ontstaat een productievermogen. De productielimiet wordt door de buffercapaciteit bepaald. De vermindering van de buffercapaciteit en de regeneratietijd na een geforceerde ademhaling bij sportlui zegt veel over de conditie.

Alkalireserve
Voor buffering, afbouw en eliminatie van zuren zijn mineralen en spoorelementen nodig. Met het mangaanhoudende enzym pyruvaatcarboxylase (koolzuurzout) en met gluconeogenese (vorming van glucose uit eiwitten en koolhydraten) worden de zuren afgebroken. De zinkhoudende carboanhydrase (koolzuurenzym) is nodig voor uitscheiding van zuren via de nier.
Buffering is mogelijk via eiwitten, bicarbonaten en fosfaten in het bloed. Deze kan stijgen door lichaamstraining. Een voldoende hoge basenreserve is levensnoodzakelijk en is een maatstaaf voor een goede gezondheid.


"Aanbevolen" en "Te mijden" bij spier- en gewrichtspijnen:

ALKALISERENDE VOEDING: (Basenoverschot, hoge pH)
Groente: Knoflook, Asperge, Waterkers, Broccoli, Witlof, Kool, Wortel, Bloemkool, Selderie, Komkommer, Sla, Andijvie, Alfalfa, Zeegroente, Champignon, Spirulina (alg), Chlorella (alg), Aubergine, Koolrabi.
Fruit: Appel, Abrikoos, Avocado, Banaan, Zwarte bes, Kers, Aalbes, Dadel, Druif, Grapefruit, Meloen, Nectarine, Sinaasappel, Citroen, Perzik, Peer, Ananas, Framboos, Aardbei, Tomaat.
Eiwitten: Scharrelei, Cottage cheese vetvrij, Kipfilet, Organische yoghurt, Amandel, Tofu, Zonnebloempitten.
Kruiden: Kaneel, Kerrie, Gember, Mosterd, Chili-peper, Zeezout, Miso,, Overige kruiden.
Thee: Groene Japanse thee, Kruidenthee, Ginsengthee, Paardebloemthee, Brandnetelthee.
Drank: Mineraalwater (niet koolzuurhoudend), Versgeperst fruitsap, Organische melk (ongepasteuriseerd), Groentesap.

VERZURENDE VOEDING: (Zuuroverschot, lage pH)
Vetten en Oliën: Avocado-olie, Maïsollie, Olijfolie, Lijnzaadolie, Sesamolie, Zonnebloemolie.
Fruit: Veenbes.
Granen: Rijstwafel, Volkorenwafel, Maïs, Rijst, Rogge, Tarwe.
Zuivel: Melk, Kaas (van geiten- koe- of schapenmelk), Boter.
Noten: Cashew, Pinda, Pindakaas, Walnoten, Pecan.
Bonen: Doperwt, Spliterwt, Witte en bruine bonen, Sojabonen en -melk, Amandelmelk, Rijstmelk.
Dierlijke eiwitten: Rundvlees, Schelpdieren, Eend, Vis, Wit vlees, Lam, Kreeft, Oesters, Varkensvlees, Konijn, Zalm, Garnaal, Tonijn, Kalkoen, Wild.
Pasta: Noodles, Macaroni, Spaghetti, Overige deegwaren.
Suikerwaren: Snoep, Honing, Stroop, Sacharine, Limonade, Suiker, Aspartaam, Alcoholica: Alle alcohol-houdende dranken.
Geneesmiddelen en chemicaliën: Geneesmiddelen, Chemicaliën, Pesticiden.
 
Ik geloof er geen bal van hoor
 
lees goed : verontreininging.. dus met kwaliteits produkten zal je daar geen last van hebben.. houd er dan ook rekening mee dat door olien te persen dat je dus transvetzuren kan krijgen die dus ook schadelijk zijn..
Daarom is het bakken in bijv olijf olie helemaal niet zo goed.. neem altijd koudgeperste lijnzaad olie
 
bakken in olijfolie schijnt het beste te zijn en nu zeg jij van niet moet ik dan weer terug gaan op croma
 
Ik ga er ook vanuit dat dit oud nieuws is en dat de nodige maatregelen genomen zijn.
De controle is tegenwoordig zo streng dat de kans om verontreinigd voedsel te kopen zeer klein is...

Koudgeperste lijnzaadolie is idd niets mis mee. Je mag het echter niet verhitten.
 
Originally posted by patje79
bakken in olijfolie schijnt het beste te zijn en nu zeg jij van niet moet ik dan weer terug gaan op croma
De temperatuur mag niet TE hoog oplopen.
 
Originally posted by admin
Ik ga er ook vanuit dat dit oud nieuws is en dat de nodige maatregelen genomen zijn.
De controle is tegenwoordig zo streng dat de kans om verontreinigd voedsel te kopen zeer klein is...

Koudgeperste lijnzaadolie is idd niets mis mee. Je mag het echter niet verhitten.

Ik deed dat soms dus wel bijv. bj het bakken van kip
 
Gebruik je beter roomboter voor (en nee dat maakt je niet vetter)
 
Gebruik je beter roomboter voor (en nee dat maakt je niet vetter)

olie is idd 100% vet

een margarine 80% vet

een halvarine 40% vet


verschil is de onverzadigde vetzuren
 
Kick van de eeuw.
 
Back
Naar boven