XXL Nutrition

Sticky Weetjes (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Het enzym bromelaïne bevat een complex van proteasen (eiwitsplitsende enzymen) uit de ananasplant (Ananas comosus).

De eigenschappen van Bromelaïne :

-het zorgt voor behoud van gezonde cellen en weefsels;

- het bevordert de eiwitvertering;

- het ondersteunt het herstellend vermogen van de huid;

-het ondersteunt de vorming van hormoonachtige stoffen met een ontstekingsremmende werking;

- het heeft een positieve, vernieuwende invloed op het huidweefsel.
 
Coïtus doet het bloed beter naar de organen stromen. Daardoor worden al uw cellen, organen en spieren gevoed met vers, zuurstofrijk bloed en worden afvalstoffen die u moe maken sneller afgevoerd.
- Coïtus doet het cholesterolpeil dalen en zorgt voor een goede verhouding tussen goede cholesterol en slechte cholesterol.
- Mensen die seksueelactief zijn, zijn over het algemeen veel stressbestendiger. De diepe onspanning die na het vrijen volgt, is één van de enige momenten waarop mensen zicht echt totaal kunnen onspannen.
- Tijdens het vrijen komen endorfines vrij, natuurlijk antidepressiva en pijnstillers.
- Het vrijkomen van het hormoon DHEA helpt het immuunsysteem versterken, draagt bij tot het herstel van lichaamsweefsels, de beendergroei en het concentratievermogen. Het kan ook de gezondheid van hart en bloedvaten verbeteren en antidepressief werken.
- Men schat dat 75 % van de mannen boven 50 jaar een vergrote prostaat heeft. Uit onderzoek is gebleken dat regelmatig vrijen de prostaat langer gezond houdt.
- Regelmatig coïtusuele activiteit doet het testosteron en oestrogeenpeil stijgen. Bij mannen en in mindere mate bij vrouwen versterkt testosteron de beenderen en spieren. Uit een aantal studies blijkt dat testosteron het hart geond houdt.


Dus voortaan niet meer vragen hoe je moet afvallen:D
 
Aardappelsap


Hebt u last van maagpijn of een maagzweer, drink dan een glaasje rauwe aardappelsap op de nuchtere maag. Dat werkt bijzonder verzachtend.
Van brandend maagzuur hebt u geen last, als u vlak voor de maaltijd een glaasje rauwe aardappelsap drinkt. De aardappel werkt namelijk sterk ontzurend.

Het dagelijks drinken van een glaasje aardappelsap schijnt ook bijzonder heilzaam te werken bij jicht (het sap vermengen met versgeperst groentesap of vruchtesap) chronische diarree, reuma, gewrichtontstekend en suikersiekte.
 
Van eiwitten en koolhydraten kun je ook te dik worden, niet alleen van vet.
In eerste instantie is de totale hoeveelheid kcal dat je binnenkrijgt bepalend of je afvalt of aankomt.
Wel moet er bij aangetekend worden dat het met vet wel sneller gaat aangezien vet 9 kcal per gram bevat en koolhydraten/ eiwit 4 kcal per gram.
 
Heb je bijna nooit zin in coïtus?
eet pompoenpitten

Heb je last van acne?
eet pompoenpitten


Pompoenpitten barsten van het zink.. wat o.a het testesteron ondersteunt.
 
Sportfood.nl zei:
Van eiwitten en koolhydraten kun je ook te dik worden, niet alleen van vet.
In eerste instantie is de totale hoeveelheid kcal dat je binnenkrijgt bepalend of je afvalt of aankomt.
Wel moet er bij aangetekend worden dat het met vet wel sneller gaat aangezien vet 9 kcal per gram bevat en koolhydraten/ eiwit 4 kcal per gram.
Aanvullend: vet heeft ook geen grote hoeveelheid insuline nodig om op te slaan, en het kost in tegenstelling tot eiwit weinig energie.
 
Voor velen al bekend, maar toch.

Dieet van `langzame suikers' helpt afvallen
Door onze redactie wetenschap Rotterdam, 27 juli.

Wie wil afvallen, doet er goed aan te letten op de `glycemische index' van de suikers en zetmeel in zijn eten. Een lage index, wat betekent dat de suikers na het eten langzaam in de bloedbaan terechtkomen, vergemakkelijkt namelijk het afvallen.

Dat blijkt een vergelijking van vier diëten door onderzoekers van de universiteit van Sydney. Het onderzoek is deze week gepubliceerd in het medische tijdschrift Archives of Internal Medicine. Uit voedingsmiddelen met een hoge glycemische index zijn de suikers al na een half uur massaal in het bloed te vinden. Bij een lage glycemische index gebeurt dat geleidelijker, in één tot drie uur. Veel suiker in het bloed stookt de insulineproductie op en dat leidt weer snel tot nieuwe trek, is een theorie waar de officiële voedingskunde zich maar schoorvoetend achter schaart.

In de alternatieve geneeskunde en bij omstreden diëten (Montignac bijvoorbeeld) speelt de glycemische index al lang een rol. Het nu gepubliceerde onderzoek laat zien dat bij 12 weken diëten met voedsel met een lage glycemische index (GI) bijna twee keer zoveel mensen het gestelde doel halen als bij dezelfde hoeveelheid calorieën en voeding met een hogere GI.

Van de eerste groep raakte 56 procent vijf kilo kwijt, bij de anderen was dat 31 procent.
Een dieet met een relatief hoog eiwitgehalte en ook een gunstig GI-profiel deed het nog wat beter, maar daarbij kwamen de cholesterolwaarden die hart- en vaatziekten voorspellen ongunstiger uit. De glycemische index geldt alleen voor de suikers en verschillende typen zetmeel in de voeding. Zetmeel bestaat uit gekoppelde suikermoleculen die door de spijsverteringsenzymen in de mond en verderop in het spijsverteringskanaal los worden gemaakt. Uit andere voedingsstoffen (vet en eiwit) komen geen suikers vrij.

Over het algemeen heeft zetmeelhoudende voeding (brood, rijst, aardappelen) een lagere glycemische index (GI) dan suikerhoudende producten. Maar er zijn uitzonderingen. De suikers in fruit scoren bijvoorbeeld gunstig. Ook de bereidingswijze is belangrijk. Gekookte worteltjes scoren een GI van 85, tegen 35 voor rauwe worteltjes. In grote trekken komt voeding met een lage glycemische index goed overeen met gezonde voeding: weinig toegevoegde suikers en veel volkorenproducten, peulvruchten, groenten en fruit.

(Bron NRC 27-7-2006)
 
Big_T zei:
Aanvullend: vet heeft ook geen grote hoeveelheid insuline nodig om op te slaan, en het kost in tegenstelling tot eiwit weinig energie.
dat weetje is fout
dit kan makkelijk getest worden door op een zero carb dieet serieus wat calorieen binnen te spelen
 
MeDieViL zei:
dat weetje is fout
dit kan makkelijk getest worden door op een zero carb dieet serieus wat calorieen binnen te spelen
Zodra je over je onderhoud zit ga je vet opslaan. Vetzuren kunnen via het vet-carnitine systeem de cel binnengaan om verbrand te worden, de insuline die ook in het low-carb dieet aanwezig is zorgt ervoor dat de vetzuren weer in de bloedstroom komen en later weer opslaan in vetcellen. Low carb zorgt er alleen voor dat het % eiwit en vet stijgt. Eiwit verminderd de eetlust en minder koolhydraten betekent minder insuline, wat ook eetlust verminderd. Als je 2000 kcal nodig hebt en je eet er 1500 uit vet en 1000 uit eiwit dan ga je vet opslaan. Aangezien het meer energie kost om eiwit of koolhydraten om te zetten naar vetweefsel, zat vet altijd opgeslagen worden als er een overschot is. Insuline is altijd aanwezig, zelfs in een low carb dieet, dus vetopslag is altijd mogelijk.

Het low carb dieet werkt alleen omdat het de eetlust verminderd (1), niet omdat het de vetopslag zou stoppen, dat is een mythe. Vetopslag stopt alleen bij diabetes patienten, of wanneer je alleen maar vet zou eten, en dat is een levensbedreigende situatie. Zolang het lichaam eiwit kan omzetten naar glucose, zal er vetopslag zijn bij een zero carb dieet.

Dus ja, er is insuline nodig voor vetopslag, maar die is er normaalgezien altijd om te overleven.

1. Erlanson-Albertsson C, Mei J. The effect of low carbohydrate on energy metabolism. Int J Obes (Lond). 2005, Suppl 2:S26-30.
 
Zuinig met zout

Als je veel zout gebruikt, heb je meer kans op een hoge bloeddruk. Het beste kun je je eten op smaak brengen met kruiden en specerijen. Wees matig met aroma, zout, maggi, zoutjes en hartige snacks.
 
aanvulling; 6 gram zout houdt 1 liter vocht vast in je lichaam!
 
Paardebloem
[Afbeelding niet meer beschikbaar]

Paardebloem is een prima ondersteuning bij vermageringskuren, ze vermindert de bijkomende verschijnselen als hoofdpijn en dergelijke. Verse paardebloemblaadjes zijn te eten als rauwkost. Van de paardebloem kun je de blaadjes en de wortel gebruiken.
Spijsvertering; bij leverproblemen, stimuleert en ondersteund. Bij obstipatie, te hoog cholesterolgehalte en galstenen. Stimuleert de spijsvertering via lever en alvleesklier.

Constitutie; algemeen versterkend, ontslakkend, reinigend. Stimuleert de nieren, reinigt de blaas, bij reuma en jicht.

Ogen; bij oogzwakte, vermoeide en overspannen ogen, scheelzien en bijziendheid.
 
Kurkuma een ingriedient in curry beschermt tegen kanker, alzheimer en heeft anti-oxidante en anti ontstekingseigenschappen!
Als je dus graag curry eet voeg het dan toe aan je dieet!

[Link niet meer beschikbaar]





Wist je dat selderij bol staat van de androstenon en androstenol, twee voorlopers van testosteron! bovendien bevat selderij weinig calorien!, dus kan je altijd wat selderij bijgooien in je schema!
 
Dat van die selderij stond laatst in de Men's Health:D

Ontopic: dan post ik ook eens een weetje. Weet je waarom mensen altijd zo'n zuur gezicht trekken en hun gezicht helemaal vertrekt wanneer ze in een citroen of een ander zuur iets bijten? Spieren in de mond trekken dan samen rond een paar klieren. Deze klieren bevatten een base, de samengetrokken spieren persen dan zoveel mogelijk van deze base in de mond om het zuur te neutraliseren!
 
Meidoorn
may.jpg


Meidoorn wordt wel de "valeriaan van het hart" genoemd. Inderdaad heeft de plant een duidelijke cardiotonische werking: ze werkt actief in op de hartzenuwen, en doet het hart daardoor krachtiger doch rustiger kloppen.
Bovendien is er een positief effect op de coronairen en op de hartspiercellen.

Bereidingen op basis van meidoorn worden gebruikt bij "ouderdomskwalen" van het hart, als de hartfuncties verminderen en problemen optreden ter hoogte van de kransslagaders.
Maar ook bij niet-leeftijdsafhankelijk hartklachten wordt meidoorn gebruikt, zoals bij bepaalde ritmestoornissen, hartzwakte na infectieziekten of overbelastingsklachten.
In de nabehandeling van een hartinfarct wordt ook van meidoorn gebruik gemaakt.

Behalve bij 'objectieve' hartklachten is meidoorn ook effectief bij subjectieve stoornissen als prikkelbaarheid en angst, alsook bij menopauzeklachten en klachten van neurovegetatieve instabiliteit (met angst, duizeligheid en oorsuizen).

Soms wordt meidoorn aanbevolen bij hoge bloeddruk, maar soms kan meidoorn de bloeddruk juist verhogen. Een zorgvuldige controle is dus aangewezen.

Meidoorn wordt bovendien toegepast bij claudicatio intermittens (hevige pijn in de kuitspieren die optreden na het wandelen van een afstand van hoogstens enkele honderden meters) en bij het Raynaudfenomeen (een abnormale spastische reactie van bloedvaten van vingers en tenen op bv koude). Ook de Ayurvedische en de Chinese kruidengeneeskunde maakt bij deze problemen gebruik van meidoorn.
 
grapefruitsap bevat een stofje genaamd bergamottin, dat het enzym cytochrome P450 deactiveerd. dit enzym is verantwoordelijk voor het afbreken van 60% van alle oraal ingenomen drugs. dit afbreken gebeurd al voordat het medicijn in de bloedstroom terecht komt. Het deactiveren van dit enzym kan dus zorgen voor een heviger effect van de drug of een minder hoge dosering die benodigd is.

door je supplementen met grapefruitsap in te nemen kan je dus wellicht de effectiviteit verhogen!
 
Weet je dat 8 uur slapen per nacht helemaal niet zo gezond is?

mensen die dit doen hebben zelfs 12% meer kans om vroegtijdig te overlijden dan mensen die 6,7-7,5 uur slapen

Onderzoekers in Amerika van de universiteit van San Diego bestudeerden meer dan één miljoen mensen in de leeftijd tussen 30 en 102 op hun slaapgedrag.

Uitkomst van het onderzoek was dat mensen die acht uur per nacht slapen meer kans lopen om vroegtijdig te overlijden dan mensen die 6,5 tot 7,5 uur per nacht slapen.
Slaap je meer dan 8,5 uur of minder dan 4 uur per nacht, dan loop je zelfs een kans van 15% of meer op vroegtijdig overlijden.

Dit onderzoek is zonder twijfel een zeer interessant onderzoek geweest, en lijkt ook zeer betrouwbaar op grond van het aantal subjecten (meer dan 1 miljoen!), de leeftijds groep (tot 102 jaar!) en de looptijd ("jarenlang onderzoek"). Enkele aantekeningen die bij dit onderzoek gemaakt moeten worden zijn echter de volgende zaken: De mensen moesten zelf aangeven hoe lang ze sliepen per nacht, wat uiteraard niet absoluut betrouwbaar is.
Verder werd er niet gekeken naar de gezondheid van de mensen en naar de kwaliteit van de slaap. Het ligt nogal voor de hand dat gezonde mensen minder slaap nodig hebben dan oudere mensen. Het is dus maar de vraag in hoeverre dit onderzoek de juiste conclusies heeft getrokken. Het is wachten op meer onderzoek naar dit onderwerp.

Bron
 
Weet je dat rozenbottels 25x zoveel vitamine C bevatten als sinaasappels?

Kiwi's bevatten al 2x zoveel vitamine C als een sinaasappel

Iedereen denkt altijd dat sinaasappels en citroenen het meeste vitamine C bevatten van alle vruchten, maar dit is dus verre van waar.
Zo bevatten aardbeien al meer vitamine C, kiwi's al 2x zoveel en rozenbottels spannen de kroon met maar liefst 25x zoveel vitamine C per 100gram onbehandeld fruit.

Bron
 
Eiwit is goed, maar niet te veel
Tijdens het afvallen zul je altijd te maken hebben met verlies van spierweefsel. Door het eten van voldoende eiwit kun je dit verlies enigszins beperken. (Immers, spieren bestaan uit eiwitten). Daarbij geven eiwitten een sterk verzadigd gevoel. Maar overdrijf niet! Een voeding met te veel eiwitten is belastend voor de nieren.

Wat en hoeveel kun je het beste eten?
Vlees, vis, kaas en kwark zijn voedingsmiddelen die veel eiwitten bevatten.
De meeste mensen krijgen voldoende eiwit binnen. Vegetariërs, veganisten en mensen die minder eten (vanwege de slanke lijn) doen er goed aan om wat extra eiwitrijke producten te eten. Voor veganisten is een maaltijd van bonen en granen of rijst een goede optie
 
Back
Naar boven