MuscleMeat

Ramadan....last van?

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.
bekijk het is van de andere kant, jullie kwamen naar die landen om ons voorouderen op te halen en te laten werken. en dankzij 'ons' is de economie gestegen in dit land, en is het van arm naar rijk gegaan. en dan krijg je dit soort ondankbare reacties als opdonderen naar je eige land blablabla..

wat moeten hun(gastarbeiders van toen die hier nu wonen) dan denken?
ze hebben gewerkt voor dit land, natuurlijk hebben ze er zelf ook van geprofiteerd net zoals jullie. maar zij hebben het echte zware werk gedaan. werk wat nederlanders nooit zouden doen, of willen doen..
maar wat denk je dat hun denken? Stank voor dank!! het zelfde als jullie...


maar mensen begrijpen niet dat er vele vieze politieke spelletjes zijn in de wereld.. 5 jaar geleden had je nooit zulke conflicten tussen moslims en niet moslims:/ en nu hoor je niks anders.. en dankzij dit soort conflicten krijgen de profiteurs steun voor hun daden! vergeet dit niet:)

Dus omdat wij hier gastarbeiders naar Nederland haalden om te laten werken, moet ik het maar normaal vinden dat er onnoemelijk veel overlast van allochtonen is? Dat die mensen hier komen wonen, leven en kinderen krijgen die hier ook weer wonen en leven vind ik helemaal niet erg, wat ik wel erg vind is dat die "jonge generatie", die hier alles in de schoot geworpen krijgt, het hardste racisme roept en dat daar de overlast vandaan komt.
 
Men zegt: ‘Er is geen dwang in de Islam.’ Hoe is het dan mogelijk dat atheïsten, joden, christenen en homocoïtusuelen vaak niet veilig kunnen leven in hun islamitische vaderland? Ik vraag mij af; als er wérkelijk geen dwang is in de Islam, en als de voorschriften uit de Koran wérkelijk oproepen tot barmhartigheid en verdraagzaamheid, is de onderdrukking van atheïsten, joden, christenen en homocoïtusuelen dan niet veel erger dan die paar spotprentjes? Zou het niet volkomen logisch zijn dat moslims massaal in protest zouden komen tegen de onderdrukking van hun ongelovige medemens? Maar de eerste islamitische protestdemonstratie tegen de vervolging van ongelovigen en andersdenkenden moet ik nog zien.
 
Heeft jou vermoeden ook net zo'n krachtige onderbouwing als jou angstwaan?

Waarom ontwijk je m'n vraag? Geef maar gewoon antwoord op m'n vraag.
 
Nou maak je het helemaal te gek, het is dus onze schuld dat zij staan te feesten als er een terroristische aanslag is?
Verdraaiing van mijn woorden

Wij moeten ze onze normen en waarden leren? Ja die moeten zij leren inderdaad, maar dan moeten ze dat wel willen, en dat kan niet, omdat die cultuur er totaal andere normen en waarden op nahoud dan die wij hier in Nederland normaal vinden.
Onze culturen verschillen aanzienlijk. Dat zorgt voor botsingen. Er zullen inspanningen van beide kanten moeten komen om dit goed samen te kunnen laten gaan. Dit gaat steeds beter gelukkig.

En vervolgens roepen veel mensen ook nog dat wij maar begrip voor hun moeten hebben, en ons aan moeten passen aan hun, in plaats van andersom.
Het moet van beide kanten komen.
Misschien moeten ze eens kijken naar de kansen die ze geboden worden, en de vrijheden die ze worden gegeven, in plaats van altijd het negatieve in te zien en te zeggen dat je gediscrimineert wordt.
Ze waren te druk bezig met kijken naar gore WC-brillen die wij "echte" Nederlanders niet wouden schoonmaken nou goed?
En jij bent de laatste die moet aankomen met in plaats van altijd het negatieve in te zien
 
bekijk het is van de andere kant, jullie kwamen naar die landen om ons voorouderen op te halen en te laten werken. en dankzij 'ons' is de economie gestegen in dit land, en is het van arm naar rijk gegaan. en dan krijg je dit soort ondankbare reacties als opdonderen naar je eige land blablabla..

wat moeten hun(gastarbeiders van toen die hier nu wonen) dan denken?
ze hebben gewerkt voor dit land, natuurlijk hebben ze er zelf ook van geprofiteerd net zoals jullie. maar zij hebben het echte zware werk gedaan. werk wat nederlanders nooit zouden doen, of willen doen..
maar wat denk je dat hun denken? Stank voor dank!! het zelfde als jullie...


maar mensen begrijpen niet dat er vele vieze politieke spelletjes zijn in de wereld.. 5 jaar geleden had je nooit zulke conflicten tussen moslims en niet moslims:/ en nu hoor je niks anders.. en dankzij dit soort conflicten krijgen de profiteurs steun voor hun daden! vergeet dit niet:)

Nederland was al welvarend toen de gastarbeiders kwamen, dat was juist de reden dat gast-arbeiderers gehaald zijn. Nederlanders wilden het vieze werk niet meer doen. Mijnen, schoonmaken, textiel etc.

Respect voor degenen die dat werk gedaan hebben, maar geen respect voor degenen die nu denken misbruik te kunnen maken van de verworvenheden van de Nederlandse maatschappij.

Wat je tegenwoordig ziet is een opgeblazen media-aandacht voor bepaalde zaken. Zaken die eigenlijk overtrokken worden en een verkeerd beeld scheppen. De problemen worden op veel vlakken eerder kleiner dan groter. Het enige grote probleem blijft wel dat een groep radicaliseert en dat die radicalisering ook hard dient te worden aangepakt. Maar daarbij niet uit het oog verliezen dat een welwillende niet gelijk staat aan die radicale groep.
 
Nederlanders en Vlamingen zijn veel verdraagzamer dan andere volkeren. Dat zie je aan het stemgedrag (grootste partijen zijn socialistisch), dat zie je aan het aantal allochtonen (zowel vluchtelingen als gastarbeiders) dat hier binnen mag, dat zie je aan de steunmaatregelen in eigen land en aan de derde wereld, dat zie je aan de sociale zekerheid, de armenhuizen, de opvang, de menselijkheid etc etc. Het enige probleem van dit alles is dat het ook een heel zwak systeem is, dat heel gemakkelijk misbruikt kan worden. En dat is precies wat er de laatste jaren aan het gebeuren is. Bepaalde groepen allochtonen die maar al te graag parasiteren op dit systeem en alsof het allemaal nog niet genoeg is ook nog 100% respect willen en alle gewoonten uit oude culturen willen behouden, hechten geen belang aan de Nederlandse of Vlaamse cultuur. Zij hebben geen respect voor die culturen. Het enige wat voor hen telt is het systeem zoveel mogelijk uitpersen en de vruchten ervan plukken. Vervolgens, omdat wij zulke goedzakken zijn, gaan we die problemen niet aanpakken aan de wortel maar stellen we onszelf ervoor verantwoordelijk. Het is immers de regering, het zijn de werkgevers en tenslotte de autochtone burgers die ervoor gezorgd hebben dat allochtoonse jeugd crimineel is, geen werk vindt en radicaliseren. In plaats van assimilatie te eisen van nieuwkomers binnen de samenleving gaan wij ons aanpassen aan vreemde culturen zodat de eigen cultuur verwaterd. Ondertussen wordt er wel vanalles geëist aan de andere kant: wij mogen geen cartoons maken van een voor velen achterlijke religie die in grote steden op veroverende wijze steeds grotere proporties lijkt aan te nemen, wij moeten ten alle tijden respect hebben voor de vreemde gewoonten en culturen en mogen daartegen niet protesteren. Doen wij dit wel lopen we de kans om door andere autochtonen voor racist uitgescholden te worden of in het ergste geval vermoord te worden. En toch lijkt het of wij ons, althans een groot deel van de bevolking, één ding niet afvragen in dit verhaal: hebben die anderen eigenlijk wel gelijk? Waarom gaat het er in hun land zo slecht aan toe en waarom zijn Vlaanderen en Nederland eigenlijk bij de best leefbare gebieden in de wereld? Waarom moeten wij respect hebben voor de Koran, als dat eeuwenoud boekje meer ellende veroorzaakt dan wat anders? Wat geeft hén het recht om onze vrije meningsuiting - waar jaren voor gevochten is geweest - in te willen perken door bedreigingen, moorden en terrorisme?
 
Nederlanders en Vlamingen zijn veel verdraagzamer dan andere volkeren. Dat zie je aan het stemgedrag (grootste partijen zijn socialistisch), dat zie je aan het aantal allochtonen (zowel vluchtelingen als gastarbeiders) dat hier binnen mag, dat zie je aan de steunmaatregelen in eigen land en aan de derde wereld, dat zie je aan de sociale zekerheid, de armenhuizen, de opvang, de menselijkheid etc etc. Het enige probleem van dit alles is dat het ook een heel zwak systeem is, dat heel gemakkelijk misbruikt kan worden. En dat is precies wat er de laatste jaren aan het gebeuren is. Bepaalde groepen allochtonen die maar al te graag parasiteren op dit systeem en alsof het allemaal nog niet genoeg is ook nog 100% respect willen en alle gewoonten uit oude culturen willen behouden, hechten geen belang aan de Nederlandse of Vlaamse cultuur. Zij hebben geen respect voor die culturen. Het enige wat voor hen telt is het systeem zoveel mogelijk uitpersen en de vruchten ervan plukken. Vervolgens, omdat wij zulke goedzakken zijn, gaan we die problemen niet aanpakken aan de wortel maar stellen we onszelf ervoor verantwoordelijk. Het is immers de regering, het zijn de werkgevers en tenslotte de autochtone burgers die ervoor gezorgd hebben dat allochtoonse jeugd crimineel is, geen werk vindt en radicaliseren. In plaats van assimilatie te eisen van nieuwkomers binnen de samenleving gaan wij ons aanpassen aan vreemde culturen zodat de eigen cultuur verwaterd. Ondertussen wordt er wel vanalles geëist door de andere kant: wij mogen geen cartoons maken van een voor velen achterlijke religie die in grote steden op veroverende wijze steeds grotere proporties lijkt aan te nemen, wij moeten ten alle tijden respect hebben voor de vreemde gewoonten en culturen en mogen daartegen niet protesteren. Doen wij dit wel lopen we de kans om door andere autochtonen voor racist uitgescholden te worden of in het ergste geval vermoord te worden. En toch lijkt het of wij ons, althans een groot deel van de bevolking, één ding niet afvragen in dit verhaal: hebben die anderen eigenlijk wel gelijk? Waarom gaat het er in hun land zo slecht aan toe en waarom zijn Vlaanderen en Nederland eigenlijk bij de best leefbare gebieden in de wereld? Waarom moeten wij respect hebben voor de Koran, als dat eeuwenoud boekje meer ellende veroorzaakt dan wat anders? Wat geeft hén het recht om onze vrije meningsuiting - waar jaren voor gevochten is geweest - in te willen perken door bedreigingen, moorden en terrorisme?

Stem Vlaams Belang, de partij met patent op eenzijdigheid!
 
Ik zal zelf wel uitmaken waarvoor ik stem, en omdat het VB waarschijnlijk nooit zal mogen regeren (in een democratisch land waar de kiezer het in principe voor het zeggen heeft) zal ik waarschijnlijk op NVA stemmen bij de volgende federale verkiezingen.
 
Pff zitten wel weer een paar domme gasten hier op het forum.
Wij moeten ook maar aanpassen aan hun.
Zodra dat het geval zal worden sta ik pas in de steigers!
 
Pff zitten wel weer een paar domme gasten hier op het forum.
Wij moeten ook maar aanpassen aan hun.
Zodra dat het geval zal worden sta ik pas in de steigers!

Dude wat lul jij nou. Je staat de hele dag al in de steigers, ouwe bouwvakker.
 
Men zegt: ‘Er is geen dwang in de Islam.’ Hoe is het dan mogelijk dat atheïsten, joden, christenen en homocoïtusuelen vaak niet veilig kunnen leven in hun islamitische vaderland?

Omdat de islam niet automatische gelijk is aan "islamitisch land"; De meeste arabsche landen zijn dictatoriale regimes en hebben een politieke interpretatie van de islam; De islam bestaat niet. Het is geen monolitisch blok; er zijn veel verschillende versies van de islam. De slam in Iran is anders dan die in Marokko;
Het onderscheid tussen de Islam een een islamitisch land is ook al meerdere malen besproken maar het is hier blijkbaar de gewoonte de zaken gemakshalve te vergeten.

en by the way, joden zijn naar de Arabische landen gevlucht toen de Christenen hen wouden uitroeien. Christenen en moslims en Joden leefden 14 eeuwen samen zonder echte noemenswaardige oorlogen. het is pas bij het begin van de 20 ste eeuwx, bij het ontstaan van het zionistische gedachtengoed dat de problemen in het Midden-Oosten zijn ontstaan.
Joden die al 50 a 60 jaar in Palestina woonden zeiden: "de problemen zijn pas begonnen toen de joodse migranten uit de rest van de wereld naar hier kwamen en alles begonnen op te eisen." Voorheen leefden ze vreedzaam samen.
 
Ik zal zelf wel uitmaken waarvoor ik stem, en omdat het VB waarschijnlijk nooit zal mogen regeren (in een democratisch land waar de kiezer het in principe voor het zeggen heeft) zal ik waarschijnlijk op NVA stemmen bij de volgende federale verkiezingen.

Als het VB 48 % van de stemmen haallt zijn er nog altijd 52 % die niet voor hen stemt. Dus de democratie wint.
Maar aaat het VB maar eens aan de macht; ze zullen maatregelen nemen die niet werken, of Europa zal hen veroordelen voor maatregelen die ingaan tegen het EVRM waardoor we boetes zullen moeten betalen. hun beleid zal niet werken en bij de volgende verkieziengen zullen ze afgestraft worden.
 
Als het VB 48 % van de stemmen haallt zijn er nog altijd 52 % die niet voor hen stemt. Dus de democratie wint.
Maar aaat het VB maar eens aan de macht; ze zullen maatregelen nemen die niet werken, of Europa zal hen veroordelen voor maatregelen die ingaan tegen het EVRM waardoor we boetes zullen moeten betalen. hun beleid zal niet werken en bij de volgende verkieziengen zullen ze afgestraft worden.

Ik vrees dat ik je hierin gelijk moet geven, een extreem rechtse of linkse regering kan nooit goed zijn voor een land.
 
Omdat de islam niet automatische gelijk is aan "islamitisch land"; De meeste arabsche landen zijn dictatoriale regimes en hebben een politieke interpretatie van de islam; De islam bestaat niet. Het is geen monolitisch blok; er zijn veel verschillende versies van de islam. De slam in Iran is anders dan die in Marokko;
Het onderscheid tussen de Islam een een islamitisch land is ook al meerdere malen besproken maar het is hier blijkbaar de gewoonte de zaken gemakshalve te vergeten.

Ok laten we het er dan op houden dat de tolerantie in vele moslimlanden te kort schiet, als ik het onderstaande stukje lees krijg ik toch weer een goed idee van de geestelijke bekrompenheid in vele islamitische landen.
In bepaalde delen van de wereld worden ook heden ten dage nog homocoïtusuelen vervolgd in naam van de islam. Anaal verkeer (meer algemeen, sodomie) blijft op veel plaatsen een serieuze misdaad, zowel tussen hetero- als homocoïtusuelen. Op homocoïtusualiteit staat (peildatum 2003) de doodstraf in de volgende islamitsche landen: Afghanistan, Iran, Jemen, Mauritanië, Pakistan, Saoedi-Arabië, Soedan en de Verenigde Arabische Emiraten. Levenslange gevangenisstraffen kunnen worden gegeven in Bangladesh en de Malediven.
 
Ok laten we het er dan op houden dat de tolerantie in vele moslimlanden te kort schiet, als ik het onderstaande stukje lees krijg ik toch weer een goed idee van de geestelijke bekrompenheid in vele islamitische landen.

Intolerantie omtrent sodomie, inderdaad bekompen. Maar als je het wil hebben over intolerantie van een overheid tegenover zijn burgers dan kan ik nog wel eeen paar landen noemen hoor. En dan gaat het niet noodzakelijk over islamitische landen. In islamitische landen zijn ze dus intolerant omtrent sodomie, in andere landen zijn ze intolerant over iets anders. Het gaat hier niet over de islam maar over de bekrompenheid van dictatoriale regimes.
Van de 8 landen die je vernoemd zijn er 5 die steun krijgen van, en in stand gehouden worden door de VS.

Tevens was sodomie en zelf bffen iin sommige staten van Amerika ook verboden (tot 1998 !):
The History of Sodomy Laws in the United States - Rhode Island
We moeten dus niet te hoog van onze toren blazen.
Als iemand aan sodomie wil doen is dat zijn recht. Zijn burgerrecht. Burgerrechten worden niet alleen in de door jouw 8 genoemde landen verkracht! Rusland, de VS, heel zuid-Amerika, China (en de meeste Aziatische landen), ...

Btw, het woord moslimlanden bestaat niet. Je zegt toch ook niet christenlanden!

Maar het allerbelangrijkste is dat er in de Koran nergens een straf staat op sodomie. In bepalde landen past men zogezegd een islamitische straf toe p sodomie, maar in de Koran staat er geen straf op sodomie. De straf is gebaseerd op oude en lokale gebruiken. De volgende tekst toont dit duidelijk aan:

PlanetOut Article Cites Inaccurate Verses from Quran
From: "Faisal Alam" mfaisalalam@yahoo.com, December 16, 2000
To: editor@planetout.com

Dear Editor:

In a recent article posted on PlanetOut.com on Wednesday, December 13, 2000 - called Gay Sex Prosecuted Worldwide, by Katherine Bell - the editor of the article makes inaccurate statements about the Quran (Koran) and its stance on homocoïtusuality.
In citing a case in Afghanistan where five men were convicted of sodomy and then sentenced to death by having a stone wall bulldozed on top of them, the editor makes a note at the end of the paragraph stating that "According to the Koran the subjects of such punishment are dug up after 30 minutes and are set free if they are still alive." This statement is inaccurate and misleading.

The Quran (Koran) which is considered to be the holy book for Muslims and also one of the sources of Sharia (Islamic law) does not state any punishment for the act(s) of homocoïtusuality.
Orthodox Muslims believe that the Quran (Koran) prohibits same-coïtus acts between men and women because of a few verses that are similar to the passages relating to the nation of Lot in the Bible. However these verses at best are vague and do not specify a punishment for homocoïtusuality or same-coïtus acts. The assertion that the Quran (Koran) states that subjects of such punishments are dug up after 30 minutes and then are set free if they are alive is inaccurate and misleading.

It is important to note that Shaira (Islamic law) is not universal, nor is it applied in the same way from one (predominantly) Muslim country to another. For example the way Sharia is implemented in Saudi Arabia or Pakistan is not the same way it would be implemented in Afghanistan or Iran. Religious interpretation and cultural variations from one country to another differ. Thus laws that prohibit homocoïtusuality and even the way that people convicted of sodomy should be punished differs from one country that enforces Islamic Shariah to another.
The acts of the Taliban-contolled Afghani government must be condemned for their grave violations of human rights. But to assert that their acts have a Quranic basis is inaccurate and further perpetuates the stereotypes of Muslims as "barbarians that are backwards." Western media continues to perpetuate these notions that have no basis in Islam as a religion or Islamic culture. The few extremist groups that take it upon themselves to commit violent acts have unfortunately been portrayed in the US and other Western media outlets as representing Islam. This is true with Afghanistan and its implementation of Islamic law as well. It is interesting to note that even Iran, which is viewed in the United States as being a rogue country has voiced public concern about human rights violations against women in Afghanistan.

Muslims in the United States and across the West continue to face discrimination and ostracization due to their religious and cultural beliefs. Add to that a lesbian, gay, bicoïtusual, or transgender identity, and life becomes even more difficult. Not only do we (as LGBT Muslims) have to defend our religion to the "West," but we must also defend our queerness to our (Muslim) communities. Reading such inaccurate statements as the one below only further complicates the issue.

In the future I hope that you will be more careful before citing a religious document; a document that Muslims (LGBT and straight) hold in reverance.

Yours sincerely,

Faisal Alam

Founder & Director - Al-Fatiha (LGBTQ Muslims & Friends)

Al-Fatiha is an international organization dedicated to Muslims who are lesbian, gay, bicoïtusual, or transgendered, those questioning their coïtusual orientation or gender identity, and their friends. Al-Fatiha’s goal is to provide a safe space and a forum for LGBTQ Muslims to address issues of common concern, share individual experiences, and institutional resources. Al-Fatiha aims to support LGBTQ Muslims in reconciling their coïtusual orientation or gender identity with Islam. Al-Fatiha promotes the Islamic notions of social justice, peace and tolerance, to bring all closer to a world that is free from prejudice, injustice and discrimination.

Excerpt from PlanetOut article:

News & Politics,

Enforcement
When rules against homocoïtusual coïtus are enforced, punishment generally consists of either a fine or imprisonment. But in several countries ruled under Sharia, or Islamic law, many coïtusual offenses, including same-coïtus acts, draw the death penalty. According to the International Lesbian and Gay Association, three countries — Afghanistan, Iran, and Saudi Arabia — are known to have executed men for homocoïtusual acts in the past decade. In Afghanistan in 1998, at least five men convicted of sodomy were placed next to stone or mud walls which were then bulldozed onto them, burying them alive. [Ed. note: According to the Koran the subjects of such punishment are dug up after 30 minutes and are set free if they are still alive; several men did survive to be reprieved.]
 
Laatst bewerkt:
Think a lot jij bent maar een rare kerel.

vanaf vandaag zet ik je op ignore
 
@ Thinkalot je hebt het er maar druk mee he het verdedigen van de moslims-->
[Afbeelding niet meer beschikbaar]
Maakt mij niet uit hoor, heb er natuurlijk niks mee te maken wat jij met je tijd wil doen....
 
@ Thinkalot je hebt het er maar druk mee he het verdedigen van de moslims-->
[Link niet meer beschikbaar]
Maakt mij niet uit hoor, heb er natuurlijk niks mee te maken wat jij met je tijd wil doen....

En voor iemand die het geen reet uitmaakt wat ik met mijnn tijd doe, stop jij blijkbaar toch veel tijd in het aantonen dat ik moslims verdedig.
Ik verdedig iedereen die ontrechtvaardig behandeld wordt. Op dit forum zijn de moslims duidelijk de zondebok. Op andere sites verdedig ik homo's, gehandicapten,...
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven