MuscleMeat

Geweldig artikel over de onzin van nakuren!

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hier een man die uit z'n losse hand de gehele principes van nakuren even omzeep probeerd te helpen :D Lees en geniet:

Drugs tegen drugs. Anti-oestrogenen en 'opstarters'…Door Danny Sterman​

Beste NeCeDo,

Ik train nu ongeveer 6 jaar en af en toe doe ik een kuurtje (meestal vrij licht: bijv. Deca en Stromba), maar nu wil ik een zwaardere kuur gaan doen (met Test en Primo erbij). Jongens bij mij op de sportschool zeggen, dat ik dan ook dingen als Proviron of Nolvadex en Clomid of Pregnyl erbij moet gebruiken. Wat ik graag wil weten is: wat zijn deze producten en werken ze?

Alvast bedankt,

Robert N.


Beste Robert,

Dat wordt een flinke kuur! Het enige wat volgens mij ontbreekt is Viagra… Is het allemaal voor jou alleen of ben je soms verzorger van een Zuid-Europese wielerploeg? Maar goed, daar schrijf je niet voor; je wil weten, wat je vrienden je nou eigenlijk aanraden en of die middelen doen, wat ze zouden moeten doen. De producten, die je noemt, zijn samen te vatten onder de noemer(s) anti-oestrogenen (Proviron en Nolvadex) en zgn. 'opstarters' (Clomid en Pregnyl) .Deze middelen worden in het bodybuilden gebruikt om de negatieve gevolgen en bijwerkingen van 'bollen'-gebruik tegen te gaan. Hoe zit dat dan?

Anti-oestrogenen
Oestrogenen zijn vrouwelijke geslachtshormonen, zeg maar de vrouwelijke tegenhanger van testosteron. Wat heb je als mannelijke bodybuilder nou met vrouwelijke hormonen te maken (behalve als je ruzie of coïtus hebt met je vriendin)? Meer dan je denkt: in ieder menselijk lichaam komt namelijk - in een mannenlichaam weliswaar in andere verhoudingen dan in een vrouwenlichaam - zowel mannelijk als vrouwelijk geslachtshormoon voor. Dit evenwicht wordt nauwkeurig gereguleerd, d.w.z. je lichaam zal proberen die balans in stand te houden of te herstellen, wanneer dat nodig is.Wanneer het evenwicht tussen die twee verstoord wordt (en een kuurtje anabole steroïden is de beste manier om de boel eens goed in de war te schoppen), kan een teveel aan testosteron in oestrogeen omgezet worden. Aangezien het enzym dat bij deze omzetting betrokken is, aromatase heet, wordt dit proces (1ste prijs voor originaliteit!) 'aromatiseren' genoemd.

Als je nu benieuwd bent naar het effect, dat zo'n plotselinge stijging van de hoeveelheid vrouwelijk hormoon in je lichaam, op je fysiek kan hebben, ga dan eens voor de spiegel staan en probeer jezelf voor te stellen met de borsten van een vrouwelijke chimpansee, het vochtvasthoudend vermogen van een kameel na een reis door de Sahara en de spierdefinitie van een walrus! Je begrijpt niet bepaald een Mr.Olympia-kanshebber…Omdat aromatiseren (en de vervelende gevolgen ervan) voor veel gebruikende bodybuilders een groot probleem is, kijken velen dan maar weer een plankje hoger in het medicijnkastje (hoewel sommigen van hen inmiddels een tweede hypotheek voor dat 'kastje' hebben afgesloten!). En daar staan ze dan….

Nolvadex
Nolvadex is eigenlijk een geneesmiddel voor (of eigenlijk tegen) bepaalde vormen van borstkanker. Het werkzame bestanddeel hiervan is tamoxifeen citraat. Tamoxifeen kan niet voorkomen dat er aromatisering (dus vorming van oestrogenen) plaatsvindt, maar 'bezet' een groot deel van de oestrogeenreceptoren, zodat het vrouwelijk hormoon daar niet aan kan hechten en dus geen 'boodschap' door kan geven. Je hoeft geen professor in de biologie te zijn om te kunnen voorspellen wat er gebeurt als je stopt met het gebruik van Nolvadex: aangezien er nog een hele hoop oestrogeen vrij in je lichaam rondzwerft en er plotseling een groot aantal receptoren vrijkomt, lijkt de reactie nog het meest op Marco Bakker, die op een feestje gratis wodka-jus ziet staan: een ware stormloop is het gevolg! Dit 'rebound'-effect zoals het ook wel genoemd wordt, kan er dus voor zorgen, dat datgene, wat je probeerde tegen te gaan, bij beëindiging van het gebruik, dubbel en dwars terugkomt!

Naast het feit, dat het gebruik van Nolvadex dus eigenlijk meer uitstel in plaats van afstel betekent, heeft dit middel ook nog niet geringe bijwerkingen, waarvan de bekendste misselijkheid, 'opvliegers' , een verslechterd gezichtsvermogen, en/of een verdoofd gevoel in delen van het lichaam zijn. Bovendien kan het gebruik van welk preparaat met tamoxifeen dan ook de winst in spiermassa en kracht als gevolg van een kuurtje behoorlijk teniet doen! Tel maar uit je winst….

Proviron
Proviron is een andere veel gebruikte anti-oestrogeen. De stof, waar het eigenlijk om gaat in dit middel, is mesterolon. Als die naam je bekend voorkomt, kan dat kloppen: mesterolon is een androgeen anabool steroïd. Je gebruikt dus steroïden tegen de bijwerkingen van steroïden! De reden daarvoor ligt in het feit, dat mesterolon zeer sterk androgeen (=vermannelijkend) is en niet of nauwelijks anabool (=spieropbouwend). Hoewel dat normaal gesproken voor bodybuilders ongeveer net zo interessant is als baspartijen zingen voor Gerard Joling, kan het er in dit geval voor zorgen, dat het aromatiseren van steroïden (het omzetten in oestrogenen) voorkomen wordt (in tegenstelling tot Nolvadex). Hier staat echter een flinke rij negatieve bijwerkingen en neveneffecten tegenover: Proviron behoort namelijk tot de groep van zogeheten 5a-varianten; dezelfde groep, waar ook bijv. oxandrolon (Anavar) en oxymetholon (Anadrol) toe behoren. Bijwerkingen kunnen zijn: agressief gedrag, toename van lichaamsbeharing, acné, 'male pattern baldness' (bovenop je hoofd kaal worden, je kent het wel; en dan met spuug een lange lok van de ene kant naar de andere plakken), daling van het 'goede' HDL-cholesterol en 'last, but not least' hypertrofie (=groei) van de prostaat. Ook het gebruik van dit middel heeft trouwens als vervelende bijkomstigheid, dat het je uiteindelijke winst van een kuur flink afzwakt. Al met al kan dus gezegd worden dat bij deze middelen uiteindelijk de bijwerkingen een ernstiger probleem vormen, dan wat je er mee probeert te bestrijden.

'Opstarters'
Een kuur is in feite alsof je Kate Moss en Roseanne samen in een roeiboot zet; een zware verstoring van het evenwicht ! Aromatisering is één van de oplossingen, het verminderen van je eigen testosteronproductie een andere. Waarom zou je lichaam tenslotte testosteron aanmaken, als er meer dan genoeg van buitenaf binnenkomt? De reactie van je lichaam kan zelfs dermate heftig zijn, dat de productie helemaal stil komt te liggen (can you say: Wiener Sängerknaben?)! Omdat een lage testosteronspiegel nou niet bepaald bovenaan het verlanglijstje van iedere bodybuilder staat (meer op gelijke hoogte met de symmetrie van Pino uit Sesamstraat en op een ochtend wakker worden en eruit zien als Theo van Gogh), hebben veel bodybuilders maar weer eens een stiekeme blik in moeder's medicijnkastje geworpen en kwamen zowaar een paar dingen tegen, die wel bruikbaar leken, namelijk middelen, die de eigen testosteronproductie weer op gang zouden kunnen brengen: Clomid en HCG.

HCG
HCG staat voor Humaan Chorion Gonadotrofine en is het werkzame bestanddeel van producten als Pregnyl en Profasi. Het is een stof, die qua werkingsmechanisme erg veel op het hormoon LH (=Luteïniserend Hormoon) lijkt. Dit LH wordt door het lichaam zelf aangemaakt in de hypofyse (een kliertje onderaan de hersenen). Bij mannen stimuleert het LH de zogeheten 'Leydig-cellen' in de zaadballen om testosteron te produceren.

Om maar met de deur in huis te vallen; HCG komt niet uit de hypofyse (zoals LH), maar uit urine. Duizenden liters urine zelfs. Urine van zwangere vrouwen. Vrouwen, die hun urine belangeloos afstaan, omdat ze daar mensen mee kunnen helpen, die problemen hebben met het krijgen van kinderen. Aangezien HCG bij mannen de zaadballen kan stimuleren (en bij vrouwen de eierstokken), in combinatie met HMG (=Humaan Menopausaal Gonadotrofine), kan daardoor de vruchtbaarheid van die mensen verbeteren. Dat klinkt prachtig, toch? Bodybuilders blij; onvruchtbare mensen blij; wij blij, dat iedereen blij is, één grote blije familie, één grote blije planeet! Yeah! Peace! Groovy,bro' ! ..Ahem, sorry, ik liet me even gaan. Helaas is de situatie op dit moment niet zo mooi als hierboven geschetst. De vraag naar HCG overtreft het aanbod vele malen. Niet in de laatste plaats omdat een deel van het geproduceerde HCG naar de zwarte markt (en dan bedoel ik niet die in Beverwijk) verdwijnt, waar het terecht komt bij bodybuilders, wiens testosteronproductie (door hun eigen schuld!) volkomen op z'n gat ligt. Het mag dan vreselijk soft klinken, maar dat is nou echt misbruik.

Maar hebben bodybuilders er ook echt wat aan? Waarschijnlijk niet. Allereerst is het effect van HCG alleen aangetoond bij mannen, die van nature minder testosteron produceren. Het is dus nog maar de vraag of dat ook opgaat voor mannen, die door het gebruik van anabolen minder testosteron aanmaken. Daarnaast is het zo, dat, wat voor de aanmaak van testosteron geldt, ook geldt voor de aanmaak van LH: als van buitenaf de hoeveelheid in je lichaam verhoogd wordt, zal de eigen productie afnemen of stopgezet worden. D.w.z., bij het gebruik van HCG daalt je eigen aanmaak van LH; als je dan stopt met HCG, zit je opeens met een hele lage LH-spiegel, wat inhoudt dat de Leydig-cellen nauwelijks gestimuleerd worden. Met als gevolg, dat er ook nauwelijks testosteron aangemaakt wordt! Het gebruik van HCG is dus (net als het slikken van Nolvadex) uitstel in plaats van afstel, doordat je het probleem alleen maar verplaatst van de zaadballen naar de hypofyse. Ook kan het gebruik van HCG ervoor zorgen, dat je vocht vasthoudt, vet opslaat (voornamelijk op de heupen) en er borstvorming optreedt. Wacht even: vocht vasthouden, vetopslag, borstvorming ? Ja maar…, dat ken je wel: aromatisering! ("Geen nood", zegt je dealer dan, "dan zet je er toch gewoon wat Nolvadex of Proviron onder?" Ping! Kassa! Mag ik effe vange?)

Clomid
Clomid is een merknaam van de generieke stof clomifeen citraat (zoals Deca dat is voor de stof nandrolon decanoaat) net als Clomifen en Dyneric. Dit geneesmiddel wordt doorgaans gebruikt om de eisprong te bewerkstelligen bij vrouwen, die graag zwanger willen worden, maar bij wie de eierstokken niet helemaal goed functioneren (!). Het stimuleert de hypofyse om o.a. meer LH af te geven met als uiteindelijke doel een hogere testosteronproductie in de inmiddels bekende Leydig-cellen. Hierin zit dan ook het verschil met HCG: HCG 'imiteert' LH, terwijl clomifeen zorgt, dat er meer LH in het lichaam terecht komt. Mooi, denk je , meteen dat probleem met HCG omzeild! Zo blijft je lichaam (of eigenlijk de hypofyse) gewoon LH produceren en daarmee testosteron. Toch? Je begrijpt het al; helaas, zo makkelijk kun je je lichaam niet voor de gek te houden. Je had het kunnen raden: ook de productie van LH in de hypofyse wordt weer aangestuurd door een ander hormoon, namelijk. GHRH (Gonadotrofinen Releasing Hormoon) vanuit de hypothalamus (het regelcentrum van je lichaam). En het is dit hormoon, dat door clomifeen geïmiteerd wordt (het lijkt zo langzamerhand de Soundmix playbackshow wel). Je kan het bekende liedje inmiddels meezingen: het refrein is dat het gebruik van Clomid alleen maar uitstel betekent van je post-kuur-dip, doordat het subtiele evenwicht tussen de verschillende hormonen verstoord wordt! Bovendien heeft clomifeen ook nog z'n eigen bijwerkingen: 'opvliegers', een verstoord gezichtsvermogen en een verminderde leverfunctie. Maar daar heeft je dealer ongetwijfeld ook nog wel een rijtje wonder-drugs voor!

Tot slot
Iedereen kent het spreekwoord: 'wie z'n billen brandt, moet op de blaren zitten." En bij het gebruik van anabole steroïden geldt dat net zo. Een kuur zonder bijwerkingen bestaat niet, net zo min als André Hazes zonder alcohol. Je zal altijd iemand tegenkomen, die zegt te weten, hoe je anabolen kan gebruiken zonder nadelige bijverschijnselen, maar hopelijk is nu duidelijk, dat de enige gezonde manier van anabolengebruik geen anabolengebruik is. Anders is op een gegeven moment alle Viagra in de wereld nog niet genoeg om je te helpen!


Sport & Fitness 88, september/oktober, 1998
Bron: Eigen Kracht - Website over fitness, afvallen en doping
 
Dat is ook helemaal niet waar.Als jij een x aantal weken zonder of een laag testosterongehalte zit zal je alleen wat libidoproblemen kunnen krijchen.Maar dit kan je ook krijchen met een te hoog testosterongehalte.Zelfs een bijwerking van nolvadex is dat je last van je libido kunt krijchen.Moet zeggen dat je alles goed uitzoekt.

Dat is een gevolg van laag estro gehalte, dat ook een minimale rol speelt in libido. Is onwaarschijnlijk om problemen te veroorzaken tijdens herstel. Ten eerste zal je libido al laag zijn, door lage test, ten tweede is je estrogeen gehalte sterk verhoogd.
 
Of Test geen directe veroorzaker van kanker is, betwijfel ik.
Test zal net als alle androgene as de prostaat doen groeien en abnormale cellen groeien dan mee en worden een tumor. Je moet dus eerst wel abnormale cellen hebben voor je kanker kan krijgen van test. Bovendien zal je dan sowieso kanker krijgen tussen je 50-70 jaar als je die cellen hebt, alleen zal het kuren dit al vroegtijdig naar boven brengen. Het is belangrijk dat je regelmatig bloed laat checken na een kuur, zodat men abormale waardenn kan zien die wijzen op mogelijke prostaatkanker. IMO is de vergroting van prostaat niet perse gevaarlijk, niet gevaarlijker dan de andere neveneffecten iig.

Juist daarom geen Test voor mij, ik heb btw al heel lang niet gekuurt, maar Test komt er ook niet meer in! Juist omdat ik snel last van mn prostaat ondervind, en met een Winny (1e kuur) en Sust (2e kuur) kreeg ik hier erg veel last van..

Hier het stukje van Test versus trenbolone op de Prostaat:
Testosteron laat de prostaat dan wel groeien, maar dat is toch tijdelijk in het geval van een kuur. Is het dan zo dat je moeilijk kan plassen of heb je ook bloed in urine etc? Ik bedoel als het echt niet meer te doen is (pijn, bloed) dan kan je idd beter geen test meer gebruiken, maar als het tijdelijke lichte problemen zijn zou ik gewoon een PSA-test laten doen na het kuren. Het is gewoon bij iedereen verschillend en is geen reden om te concluderen dat test ongezond is, het is een risico, net als alle andere neveneffecten die dianabol of deca hebben. De risico's bij deca waaronder hartproblemen (ergste geval hartaanval), libidoverlies (ergste geval chronische impotentie) en borstvorming (in ergste geval borstkanker) zijn ook aanwezig en zijn net zo groot als androgene risico's als goed- of kwaadaardig groeien van prostaat. Je kan dus moeilijk stellen dat je perse wilt kuren en dus maar om van de risico's af te zijn stopt met test en begint met wat anders. Imo moet iemand die kuurt er zich van bewust worden dat elke AAS gevaren en risico's met zich meebrengt en dat je hier rekening mee moet houden, of het nu test, deca, anadrol of wat anders is. Persoonlijk heb ik liever de neveneffecten van test, waarbij ik rekening houd met de risico's en gevaren, dan de neveneffecten van niet-androgene anabolen, waar ik ook net zo goed rekening moet houden met even grote gevaren en bovendien ook nog vervrouwelijking.
 
Ik heb hier nog wat bijwerkingen van nolvadex.Ik heb alleen nog niet kunnen vinden wat het bij mannen doet.Ik heb ooit stukken gelezen over prostaatkanker door nolvadex gebruik op een medische forum met wetenschappelijke artikelen.

Bijwerkingen van tamoxifen
Veel vrouwen met borstkanker die een hormonale behandeling krijgen, gebruiken het medicijn tamoxifen. Deze vrouwen kunnen last krijgen van onder meer de volgende bijwerkingen:
* opvliegers;
* moeheid;
* stemmingsveranderingen;
* misselijkheid, vooral aan het begin van de behandeling;
* onregelmatige menstruaties wanneer u nog niet in de overgang bent;
* (tijdelijk) wegblijven van de menstruaties rondom de overgang;
* vaginale afscheiding wanneer u al enige tijd in de overgang bent;
* verhoogde kans op ontstaan van baarmoederkanker bij gebruik van tamoxifen gedurende een aantal jaren (in promillen). De kans op een gunstige reactie van tamoxifen op het niet terugkeren van borstkanker is echter veel groter dan het risico om baarmoederkanker te krijgen;
* een iets verhoogd risico op bloedpropjes in de bloedvaten (trombose en longembolie);
* op langere termijn kan staar ontstaan;
* spierpijnen.

Indien u in de overgang bent, vermindert tamoxifen het risico op botontkalking en hart- en vaatziekten omdat het naast een anti-oestrogeen effect ook een klein beetje een oestrogeen effect heeft. Hierdoor kan ook vaginale afscheiding ontstaan, Tamoxifen is dus geen zuiver anti-oestrogeen.
 
Ik heb hier nog wat bijwerkingen van nolvadex.Ik heb alleen nog niet kunnen vinden wat het bij mannen doet.Ik heb ooit stukken gelezen over prostaatkanker door nolvadex gebruik op een medische forum met wetenschappelijke artikelen.

Bijwerkingen van tamoxifen
Veel vrouwen met borstkanker die een hormonale behandeling krijgen, gebruiken het medicijn tamoxifen. Deze vrouwen kunnen last krijgen van onder meer de volgende bijwerkingen:
* opvliegers;
* moeheid;
* stemmingsveranderingen;
* misselijkheid, vooral aan het begin van de behandeling;
* onregelmatige menstruaties wanneer u nog niet in de overgang bent;
* (tijdelijk) wegblijven van de menstruaties rondom de overgang;
* vaginale afscheiding wanneer u al enige tijd in de overgang bent;
* verhoogde kans op ontstaan van baarmoederkanker bij gebruik van tamoxifen gedurende een aantal jaren (in promillen). De kans op een gunstige reactie van tamoxifen op het niet terugkeren van borstkanker is echter veel groter dan het risico om baarmoederkanker te krijgen;
* een iets verhoogd risico op bloedpropjes in de bloedvaten (trombose en longembolie);
* op langere termijn kan staar ontstaan;
* spierpijnen.

Indien u in de overgang bent, vermindert tamoxifen het risico op botontkalking en hart- en vaatziekten omdat het naast een anti-oestrogeen effect ook een klein beetje een oestrogeen effect heeft. Hierdoor kan ook vaginale afscheiding ontstaan, Tamoxifen is dus geen zuiver anti-oestrogeen.

Vooral veel vieze vaginale afscheiding speelt in deze perioden bij bij een rol.

Problemen die bij mannen optreden zijn logische wijs te wijten aan een te lage oestrogeen concentratie. Problemen die hierdoor optreden in mannen zijn er aardig wat, oa. in het: immuunsysteem, cardiovasculairsysteem, CNS, bot en skelet -groei en ontwikkeling, reproductiesysteem. Eigenlijk alles dus.
 
Vooral veel vieze vaginale afscheiding speelt in deze perioden bij bij een rol.

Problemen die bij mannen optreden zijn logische wijs te wijten aan een te lage oestrogeen concentratie. Problemen die hierdoor optreden in mannen zijn er aardig wat, oa. in het: immuunsysteem, cardiovasculairsysteem, CNS, bot en skelet -groei en ontwikkeling, reproductiesysteem. Eigenlijk alles dus.
Nolvadex verminderd niet het oestrogeen in het bloed, maw al die bijwerkingen gaan niet op want nolvadex bezet de receptor op plaatsen waar je liever niet hebt dat oestrogeen bindt (borstklier bijv.) vandaar 'SERM' (selectieve estrogeen receptor modulator). Nolvadex werkt juist positief op die plaatsen die je vermeld.

Study results: The researchers found that the women who took Arimidex lost bone density at a steady rate over two years, while the women who took tamoxifen gained bone density.

Arimidex May Weaken Bones More Than Tamoxifen

Thus, the inhibition of ACAT by tamoxifen may give a benefit for patients against the development of cardiovascular diseases and supports its application for long-term treatment and prevention of cancer. Furthermore, these results offer a rationale for the possible use of tamoxifen for the prevention of cardiovascular diseases in males.
Tamoxifen Is a Potent Inhibitor of Cholesterol Esterification and Prevents the Formation of Foam Cells -- de Medina et al. 308 (3): 1165 -- Journal of Pharmacology And Experimental Therapeutics

Hier nog eens duidelijk daling cholesterol in lever:

The administration of tamoxifen as adjuvant therapy to women with newly diagnosed breast cancer resulted in a significant fall in serum cholesterol. This effect of tamoxifen on the serum cholesterol may prove to be an additional benefit in the form of reduced cardiovascular risk in these women.
SpringerLink - Journal Article

Als je het over nadelen wilt hebben dan moet je denk ik eerder rekening houden met het effect ervan op de ogen, maar volgens mij is clomid schadelijker op dat vlak.

Very occasionally Tamoxifen causes eye damage, for example, damage to your cornea or retina. Ask you doctor to refer you to an ophthalmologist (eye specialist) if you have any of these symptoms:

* blurred vision
* change in colour vision.
Inhouse Pharmacy (UK) Tamoxifen (also known as Nolvadex, Tamofen and Genox)
 
Nolvadex verminderd niet het oestrogeen in het bloed, maw al die bijwerkingen gaan niet op want nolvadex bezet de receptor op plaatsen waar je liever niet hebt dat oestrogeen bindt (borstklier bijv.) vandaar 'SERM' (selectieve estrogeen receptor modulator). Nolvadex werkt juist positief op die plaatsen die je vermeld.



Arimidex May Weaken Bones More Than Tamoxifen


Tamoxifen Is a Potent Inhibitor of Cholesterol Esterification and Prevents the Formation of Foam Cells -- de Medina et al. 308 (3): 1165 -- Journal of Pharmacology And Experimental Therapeutics

Hier nog eens duidelijk daling cholesterol in lever:


SpringerLink - Journal Article

Als je het over nadelen wilt hebben dan moet je denk ik eerder rekening houden met het effect ervan op de ogen, maar volgens mij is clomid schadelijker op dat vlak.


Inhouse Pharmacy (UK) Tamoxifen (also known as Nolvadex, Tamofen and Genox)

Dat is juist het probleem het werkt positief in de borststreek(daar is het ook voor)maar doet juist het tegenovergestelde bij de baarmoeder of prostaat.Nu zal het in de praktijk weinig voorkomen.Maar wat als een bodybuilder dit al 20 jaar doet ,dan wordt de kans steeds groter dat ie deze bijwerkingen tegenkomt lijkt mij.
 
Waar haal jij vandaan dat het gebruik van Tamoxifen bij mannen de kans op prostaatkanker vergroot?

Zoals je zelf post:

"verhoogde kans op ontstaan van baarmoederkanker bij gebruik van tamoxifen gedurende een aantal jaren (in promillen). De kans op een gunstige reactie van tamoxifen op het niet terugkeren van borstkanker is echter veel groter dan het risico om baarmoederkanker te krijgen;"

Wil zeggen dat de gevolgen of risico's van het medicijn kleiner zijn dan de voordelen, wat het gebruik verantwoord maakt.

Sterker nog: Nolvadex word juist gebruikt om de neveneffecten (borstklier problemen) van een behandeling tegen prostaatkanker te verminderen:

Prostate Cancer Issues
 
Om het nog niet over de psychische kant van test te hebben. Levenslust bij mannen hangt er voor een groot deel van af, althans daar lijkt het toch op.

Hier ben ik het mee eens.

Wanneer m'n libido erg hoog ligt, een lange periode warm weer, ben ik idd veel gedrevener in alles wat ik doe. Trainen, energiek, werk, minder slaap nodig... enz. en idd zin in het leven. Vlak na een orgasme heb je ook vaak zo'n loom en duf gevoel, in feite is je libido dan even compleet weg, en op zo'n moment moet je maar eens een fysieke inspanning doen, dan bak je er niets van, en je ziet het 'nut' er niet van in. En nul gedrevenheid.

Als je een langere tijd met het laatste gevoel moet rondlopen, lijkt me dit een de snelste weg naar depressie, zie daar maar eens uit te komen.

Laat staan permanent, dan onderneem je niets meer de rest van je leven.
 
Patrick Arnold heeft dit terecht aangehaald in zijn artikels over het aan de schandpaal nagelen van DHT. DHT wordt zelfs gebruikt ter behandeling van prostaatproblemen. Het is een combinatie van androgene en estrogene kenmerken.

Nandrolone is niet alleen sterker op de AR dan testosteron (nog wel iets minder dan DHT) het is ook nog eens estrogeen via diezelfde receptor.

Overigens is nandrolone wle het slechtste dat je kan aanhalen, het is veruit het slechtste middel dat je kan nemen. Blijft tot 18 maanden in je systeem, is progestageen, is estrogeen via de androgene receptor (dus je kan enkel de estrogene dingen stoppen als je ook die spiergroei stopt), verhoogt de verslavende karakteristieken van andere producten, en de lijst gaat zowat een eindje verder.

nandrolone is het prototype van hoe weinig mensen begrijpen van de reele problemen met AAS. Ze denken het is wat minder androgeen dan test, dus neem ik dat dan krijg ik geen puistjes en verlies ik geen haar. Goed bezig. Van puistjes en haarverlies ga je niet dood hoor ...



Euh, ik moet je nu wel eerlijk vertellen dat als je last hebt van je prostaat je best in het algemeen geen AAS meer gebruikt. Als je dan toch zo op je gezondheid let. Zoals eerder vermeld, dat is een probleem dat je niet oplost met veilig kuren ... Dat is iets dat je enkel oplost door niet meer te kuren. Als je aanleg hebt voor prostaatproblemen, blijf er dan van. Echt waar.



Bronnen graag. Ik kan niets weerleggen als ik het onderzoek niet kan lezen ...

Hier is de bron:

Trenbolone veroorzaakt milieuramp, vrezen onderzoekers

Ironmind;En hier Test versus Tren (op de prostaat) -> [afbeelding niet meer beschikbaar zei:
De bovenstaande grafiek toont de effecten van testosteron en trenbolone op de prostaat. Onderzoekers beschouwen dat als een graadmeter voor de vermannelijkende effecten van androgenen. De vermannelijkende werking van trenbolone is maar een fractie van die van testosteron.
 
Test zal net als alle androgene as de prostaat doen groeien en abnormale cellen groeien dan mee en worden een tumor. Je moet dus eerst wel abnormale cellen hebben voor je kanker kan krijgen van test. Bovendien zal je dan sowieso kanker krijgen tussen je 50-70 jaar als je die cellen hebt, alleen zal het kuren dit al vroegtijdig naar boven brengen. Het is belangrijk dat je regelmatig bloed laat checken na een kuur, zodat men abormale waardenn kan zien die wijzen op mogelijke prostaatkanker. IMO is de vergroting van prostaat niet perse gevaarlijk, niet gevaarlijker dan de andere neveneffecten iig.


Testosteron laat de prostaat dan wel groeien, maar dat is toch tijdelijk in het geval van een kuur. Is het dan zo dat je moeilijk kan plassen of heb je ook bloed in urine etc? Ik bedoel als het echt niet meer te doen is (pijn, bloed) dan kan je idd beter geen test meer gebruiken, maar als het tijdelijke lichte problemen zijn zou ik gewoon een PSA-test laten doen na het kuren. Het is gewoon bij iedereen verschillend en is geen reden om te concluderen dat test ongezond is, het is een risico, net als alle andere neveneffecten die dianabol of deca hebben. De risico's bij deca waaronder hartproblemen (ergste geval hartaanval), libidoverlies (ergste geval chronische impotentie) en borstvorming (in ergste geval borstkanker) zijn ook aanwezig en zijn net zo groot als androgene risico's als goed- of kwaadaardig groeien van prostaat. Je kan dus moeilijk stellen dat je perse wilt kuren en dus maar om van de risico's af te zijn stopt met test en begint met wat anders. Imo moet iemand die kuurt er zich van bewust worden dat elke AAS gevaren en risico's met zich meebrengt en dat je hier rekening mee moet houden, of het nu test, deca, anadrol of wat anders is. Persoonlijk heb ik liever de neveneffecten van test, waarbij ik rekening houd met de risico's en gevaren, dan de neveneffecten van niet-androgene anabolen, waar ik ook net zo goed rekening moet houden met even grote gevaren en bovendien ook nog vervrouwelijking.

Een 3 jaar geleden had ik idd bloed in de urine/ejaculatie, dit was echter van korte duur, was in week 7/8 van mn Sust kuurtje (2e & laatste kuur).
Nu geen last meer van, slik vitamine D / E + alfuzosine, en neem EOD prostavit, deze ondersteunt de prostaat naar zeggen!
Merk ook dat mn prostaat gevoelig voor cafeine is geworden, na deze niet meer de kracht heeft, die deze ooit heeft gehad..
Het is nu draagzaam, maar wanneer ik geen vitamine's meer slik (welke hoog in vit D/E zijn gedoseert), bemerk ik direct na een 2 bakken koffie bv dat mn prostaat begint te samentrekken, het is echter niet meer pijnlijk, wat dit voorheen wel was.. Het gekke is wanneer ik braaf mijn hoog gedoseerde vitamine's slik, hier totaal niet meer van ondervind!
(vit D/E vooral E maakt prostaat ongevoelig voor androgenen!)
Bron: Vitamine E maakt prostaat doof voor androgenen

Ja, Deca zorgdraagt wel eerder voor een hartaanval, true! Test op zijn beurt eerder voor prostaatkanker..
Tis maar net je eigen afweging, wat telt zwaarder voor jou. Dit is een onbegonnen discusie naar mijn mening, je heb hier wel een goede post geplaatst, er valt veel voor te zeggen namenlijk!

Jij heb nl liever de eventuele risico's van Test, deze kun jij beter in de hand houden, naar zeggen!
Wanneer je last van je prost ondervind, pleit je misschien anders.. Wie weet..

Elke AAS heeft zijn narigheden en risico's! Mee eens!
Maar ik blijf er op hameren: 'Test als excuus voor de gezondheid gaat er bij mij niet in'!
Misschien persoonlijk oordeel van mij, maargoed, is mijn mening!
De voordelen kunnen bij jou persoonlijk, misschien niet opwegen tegen de eventuele nadelen (of viceversa). Al ben ik het wel met je eens, wanneer je een matige/veel gebruiker bent, onheroepelijk wel een tegemoetkoming aan Test moet voldoen, om nog een beetje lekker in je vel te zitten... Al is dit maar in lichte doseringen!
 
Laatst bewerkt:
Ik heb hier nog wat bijwerkingen van nolvadex.Ik heb alleen nog niet kunnen vinden wat het bij mannen doet.Ik heb ooit stukken gelezen over prostaatkanker door nolvadex gebruik op een medische forum met wetenschappelijke artikelen.

Bijwerkingen van tamoxifen
Veel vrouwen met borstkanker die een hormonale behandeling krijgen, gebruiken het medicijn tamoxifen. Deze vrouwen kunnen last krijgen van onder meer de volgende bijwerkingen:
* opvliegers;
* moeheid;
* stemmingsveranderingen;
* misselijkheid, vooral aan het begin van de behandeling;
* onregelmatige menstruaties wanneer u nog niet in de overgang bent;
* (tijdelijk) wegblijven van de menstruaties rondom de overgang;
* vaginale afscheiding wanneer u al enige tijd in de overgang bent;
* verhoogde kans op ontstaan van baarmoederkanker bij gebruik van tamoxifen gedurende een aantal jaren (in promillen). De kans op een gunstige reactie van tamoxifen op het niet terugkeren van borstkanker is echter veel groter dan het risico om baarmoederkanker te krijgen;
* een iets verhoogd risico op bloedpropjes in de bloedvaten (trombose en longembolie);
* op langere termijn kan staar ontstaan;
* spierpijnen.

Indien u in de overgang bent, vermindert tamoxifen het risico op botontkalking en hart- en vaatziekten omdat het naast een anti-oestrogeen effect ook een klein beetje een oestrogeen effect heeft. Hierdoor kan ook vaginale afscheiding ontstaan, Tamoxifen is dus geen zuiver anti-oestrogeen.

Let er nu even op dat al deze dingen het gevolg zijn van een te lage systemische werking van estrogenen. Daar zal een man die op dat moment met teveel estro en te weinig test zit, erg weinig last van ondervinden.

Ik ken bijvoorbeeld geen enkele man die last had van vaginale afscheiding, opvliegers, baarmoederkanker en onregelmatige menstruaties :)

Was deze post serieus bedoeld ?
 
Waar haal jij vandaan dat het gebruik van Tamoxifen bij mannen de kans op prostaatkanker vergroot?

Zoals je zelf post:

"verhoogde kans op ontstaan van baarmoederkanker bij gebruik van tamoxifen gedurende een aantal jaren (in promillen). De kans op een gunstige reactie van tamoxifen op het niet terugkeren van borstkanker is echter veel groter dan het risico om baarmoederkanker te krijgen;"

Wil zeggen dat de gevolgen of risico's van het medicijn kleiner zijn dan de voordelen, wat het gebruik verantwoord maakt.

Sterker nog: Nolvadex word juist gebruikt om de neveneffecten (borstklier problemen) van een behandeling tegen prostaatkanker te verminderen:

Prostate Cancer Issues


Het is een triestige dag, binnenkort heb je mij hier niet meer nodig T ;)

Je begint dit al goed te kennen.
 

Van ergogenics ? Ben je er nu helemaal meer aan het lachen ? Ik zet Koertje hier al jaren te kijk omdat hij geen verstand heeft van het interpreteren van onderzoeken. Hier de link naar de studie die hij probeert te extrapoleren

In Vitro and in Vivo Effects of 17{beta}-Trenbolone: A Feedlot Effluent Contaminant -- Wilson et al. 70 (2): 202 -- Toxicological Sciences

Zoek nu eens je grafiek op, en kijk waar hij staat : Een herschberger assay bij ratten ! Buiten het feit dat herschberger assays weinig zeggen qua extrapoleerbaar materiaal inzake androgene vergeliijking, wil ik er nog even op wijzen dat het meermaals aangetoond is dat ratten anders reageren op androgene middelen. Twee andere factoren die Koert daarbij niet in aanmerking neemt zijn de dosis ( 50/mg/kg per dag ? Dat zou voor mij dus 5 gram per dag zijn, ja daar ziet je prostaat wel wat van af.) en de toediening (subcutaan, wat leid tot meer blootstelling aan 5alpha-reductase en dus verhoudingsgewijs hogere dosis DHT dan onder IM toestanden.

Nu heb je ook de gehele tekst ter beschikking, kijk nu ook maar eens in hoeveel gevallen DHT en trenbolone als even sterk worden beschouwd in verschillende assays. De androgene index voor testosterone is arbitrair gezien 1:1, Die voor trenbolone gaat van 2:1 tot 3:1. Neem die cijfers ook niet als absoluut aan, die werden ook genomen op ratten.
 
Een 3 jaar geleden had ik idd bloed in de urine/ejaculatie, dit was echter van korte duur, was in week 7/8 van mn Sust kuurtje (2e & laatste kuur).
Nu geen last meer van, slik vitamine D / E + alfuzosine, en neem EOD prostavit, deze ondersteunt de prostaat naar zeggen!
Merk ook dat mn prostaat gevoelig voor cafeine is geworden, na deze niet meer de kracht heeft, die deze ooit heeft gehad..
Het is nu draagzaam, maar wanneer ik geen vitamine's meer slik (welke hoog in vit D/E zijn gedoseert), bemerk ik direct na een 2 bakken koffie bv dat mn prostaat begint te samentrekken, het is echter niet meer pijnlijk, wat dit voorheen wel was.. Het gekke is wanneer ik braaf mijn hoog gedoseerde vitamine's slik, hier totaal niet meer van ondervind!
(vit D/E vooral E maakt prostaat ongevoelig voor androgenen!)
Bron: Vitamine E maakt prostaat doof voor androgenen

Het is ook al langer geweten dat Vitamine E vooral werkt op het naar de knoppen helpen van androgene receptoren. Het maakt met andere woorden je hele lichaam doof voor androgenen ... weer een mooi voorbeeldje hoe Koertje een onderzoekje probeert te extrapoleren zonder eerst gelijkaardige onderzoeken te lezen.

Maar ik snap het al. je bent niet gemoedwillig dom, je weet gewoon niet waar je informatie te halen. Begin eerst en vooral door ergogenics uit je lijst te schrappen, en voeg dan dit adresje eerst en vooral toe :

Entrez PubMed

Schaf je ook zeker een medisch zakwoordenboekje aan, want denk niet dat jij in het begin zo goed zal meekunnen.

Ja, Deca zorgdraagt wel eerder voor een hartaanval, true! Test op zijn beurt eerder voor prostaatkanker..
Tis maar net je eigen afweging, wat telt zwaarder voor jou. Dit is een onbegonnen discusie naar mijn mening, je heb hier wel een goede post geplaatst, er valt veel voor te zeggen namenlijk!

Dit zal pas een zinloze discussie worden, want als ik de fijne punten van kanker moet gaan uitleggen aan iemand die geen genetica snapt, dan zijn we morgen nog bezig. De korte uitleg is dat een kanker een puntmutatie is in ene gen voor een celgroei-eiwit, een remmer van zo'n eiwit, of een herstel-eiwit dat DNA hersteld. Al naargelang waar de mutatie is, gaat het om een dominante of recessieve kanker. Een dominante kanker komt snel tot uiting, aangezien er slechts een allel in een cel moet geraakt worden. Recessieve kankers komen zonder genetische predispositie slechts later in het leven voor, zijn minder agressief, en zijn enkel het gevolg van een groot deel ongeluk (dat twee allelen van een relevant gen in dezelfde cel geraakt worden). Dat ongeluk werk je enigzins in de hand met mogelijk carcinogene stoffen, zoals er in sigaretterook bijvoorbeeld een 130-tal zitten.

testosterone is geen carcinogene stof. Het verhoogt alleen de eiwit-accumulatie in gevoelige cellen. Het veroorzaakt met andere woorden geen prostaatcarcinomen. Het kan wel een bestaande gevoelige prostaatcarcinoom vergroten.

Met andere woorden, je hebt pas een probleem met kanker ALS JE AL KANKER HEBT.

Alle androgenen blijven zelfs voor gezonde mensen echter een probleem voor de prostaat omwille van het feit dat ze prostaatonstekingen veroorzaken. Dat is niet dodelijk, maar wel hoogst ongemakkelijk wegens frequent en pijnlijk urineren.

Jij heb nl liever de eventuele risico's van Test, deze kun jij beter in de hand houden, naar zeggen!
Wanneer je last van je prost ondervind, pleit je misschien anders.. Wie weet..

Ik pleit tegen androgenen als je last hebt van de prostaat. Punt. Alle androgenen werken op je prostaat hoor.

Elke AAS heeft zijn narigheden en risico's! Mee eens!
Maar ik blijf er op hameren: 'Test als excuus voor de gezondheid gaat er bij mij niet in'!

Dat had ik al door. Je kan een mens niets leren dat hij niet wil leren. Maar als je nu even ergogenics schrapt en wat op de pubmed begint te lezen, dan komt er in een aantal jaar wel wat verstand bij. Dan zie je misschien zelf het licht wel eens ...

Ik zeg dit dan ook niet om jou te overtuigen, maar om je onzin uit te balanceren zodat verstandiger mensen geen problemen krijgen.

Misschien persoonlijk oordeel van mij, maargoed, is mijn mening!
De voordelen kunnen bij jou persoonlijk, misschien niet opwegen tegen de eventuele nadelen (of viceversa). Al ben ik het wel met je eens, wanneer je een matige/veel gebruiker bent, onheroepelijk wel een tegemoetkoming aan Test moet voldoen, om nog een beetje lekker in je vel te zitten... Al is dit maar in lichte doseringen!

Ik heb ook nooit anders beweerd. 150-250 mg per week zijn voldoende, in combinatie met je andere producten. Ik ken veel athleten die gewoon veel water ophouden van test, dan kun je gewoon geen 500+ zetten in aanloop naar een wedstrijd, dan houd je het op een minimum om in de normale range te blijven.

Mag ik nu ook even erop wijzen dat als jij geen matige/veel gebruiker bent, waarom je dan uberhaupt kuurt ? Voor het weinige dat je pakt en houd met een winny kuurtje om de twee jaar, kun je dan niet beter gewoon natuurlijk blijven en jezelf al die risico's besparen ?

Dat is in de eerste plaats wat ik niet snap aan lichte kuurtjes. Dat zijn zo precies lapmiddeltjes voor mensen die niet kunnen trainen. Als het niet je bedoeling is je natuurlijke grenzen te overstijgen, met een doel zo veel mogelijk spiermassa op je frame te zetten, waarom gebruik je dan ?

Investeer dan liever wat tijd in leren eten en trainen, en laat de grote middelen aan de grote jongens, die weten hoe ze te gebruiken ...
 
Intressant topic,:coffeepc: Ik neig toch weer naar de kant van Big_cat,:)
Misschien idee om er een sticky van te maken Big_T
 
Intressant topic,:coffeepc: Ik neig toch weer naar de kant van Big_cat,:)
Misschien idee om er een sticky van te maken Big_T

Niet neigen ;) als je niet zeker bent, zoek zelf wat rond. Dat is nog altijd het meest betrouwbare.
 
Er zijn natuurlijk risico's verbonden met AAS gebruik. Maar newsflash, die zijn allemaal gerelateerd aan effecten op de androgene receptor, en die zijn even reeel bij elke ander AAS dan bij testosteron. testosteron is op dat gebied een van de veiligste, en beperkt andere risico's.

(...)

Prostaatproblemen blijven altijd een risico, voor iedereen, met gelijk welk product dat frequent gebruikt wordt.

Uit deze quotes wek je de indruk dat testosteron qua gezondheidsrisico m.b.t inwerking op androgene werking, gelijk is aan welke andere a.s dan ook.

vergeef me mijn ontwetendheid, maar dit druist echt in tegen hetgene wat ik altijd gedacht heb. een voorbeeld;

sommige anabolen worden in hoge mate omgezet in DHT.

DHT is het actieve metaboliet voor (bijvoorbeeld) de prostaat.
Met andere woorden, DHT heeft een grote affiniteit voor de androgene receptor in de prostaat. Gevolg; vergrote kans op prostaathypertrofie

Nandrolone zet om in DHN, deze heeft slechts weinig affiniteit voor de androgene receptor in de prostaat. Met andere woorden, nandrolone heeft weinig effect op prostaathypertrofie.

Dan zou ik de conclusie trekken; nandrolone is qua gezonheidsrisico met betrekking op androgene bijwerkingen, een stuk veiliger dan a.s die in hoge mate omzetten naar DHT.

Waar zit mijn denkfout dan?

PS: interessante discussie trouwens!
 
Het is ook al langer geweten dat Vitamine E vooral werkt op het naar de knoppen helpen van androgene receptoren. Het maakt met andere woorden je hele lichaam doof voor androgenen ... weer een mooi voorbeeldje hoe Koertje een onderzoekje probeert te extrapoleren zonder eerst gelijkaardige onderzoeken te lezen.

Maar ik snap het al. je bent niet gemoedwillig dom, je weet gewoon niet waar je informatie te halen. Begin eerst en vooral door ergogenics uit je lijst te schrappen, en voeg dan dit adresje eerst en vooral toe :

Entrez PubMed

Schaf je ook zeker een medisch zakwoordenboekje aan, want denk niet dat jij in het begin zo goed zal meekunnen.



Dit zal pas een zinloze discussie worden, want als ik de fijne punten van kanker moet gaan uitleggen aan iemand die geen genetica snapt, dan zijn we morgen nog bezig. De korte uitleg is dat een kanker een puntmutatie is in ene gen voor een celgroei-eiwit, een remmer van zo'n eiwit, of een herstel-eiwit dat DNA hersteld. Al naargelang waar de mutatie is, gaat het om een dominante of recessieve kanker. Een dominante kanker komt snel tot uiting, aangezien er slechts een allel in een cel moet geraakt worden. Recessieve kankers komen zonder genetische predispositie slechts later in het leven voor, zijn minder agressief, en zijn enkel het gevolg van een groot deel ongeluk (dat twee allelen van een relevant gen in dezelfde cel geraakt worden). Dat ongeluk werk je enigzins in de hand met mogelijk carcinogene stoffen, zoals er in sigaretterook bijvoorbeeld een 130-tal zitten.

testosterone is geen carcinogene stof. Het verhoogt alleen de eiwit-accumulatie in gevoelige cellen. Het veroorzaakt met andere woorden geen prostaatcarcinomen. Het kan wel een bestaande gevoelige prostaatcarcinoom vergroten.

Met andere woorden, je hebt pas een probleem met kanker ALS JE AL KANKER HEBT.

Alle androgenen blijven zelfs voor gezonde mensen echter een probleem voor de prostaat omwille van het feit dat ze prostaatonstekingen veroorzaken. Dat is niet dodelijk, maar wel hoogst ongemakkelijk wegens frequent en pijnlijk urineren.



Ik pleit tegen androgenen als je last hebt van de prostaat. Punt. Alle androgenen werken op je prostaat hoor.



Dat had ik al door. Je kan een mens niets leren dat hij niet wil leren. Maar als je nu even ergogenics schrapt en wat op de pubmed begint te lezen, dan komt er in een aantal jaar wel wat verstand bij. Dan zie je misschien zelf het licht wel eens ...

Ik zeg dit dan ook niet om jou te overtuigen, maar om je onzin uit te balanceren zodat verstandiger mensen geen problemen krijgen.



Ik heb ook nooit anders beweerd. 150-250 mg per week zijn voldoende, in combinatie met je andere producten. Ik ken veel athleten die gewoon veel water ophouden van test, dan kun je gewoon geen 500+ zetten in aanloop naar een wedstrijd, dan houd je het op een minimum om in de normale range te blijven.

Mag ik nu ook even erop wijzen dat als jij geen matige/veel gebruiker bent, waarom je dan uberhaupt kuurt ? Voor het weinige dat je pakt en houd met een winny kuurtje om de twee jaar, kun je dan niet beter gewoon natuurlijk blijven en jezelf al die risico's besparen ?

Dat is in de eerste plaats wat ik niet snap aan lichte kuurtjes. Dat zijn zo precies lapmiddeltjes voor mensen die niet kunnen trainen. Als het niet je bedoeling is je natuurlijke grenzen te overstijgen, met een doel zo veel mogelijk spiermassa op je frame te zetten, waarom gebruik je dan ?

Investeer dan liever wat tijd in leren eten en trainen, en laat de grote middelen aan de grote jongens, die weten hoe ze te gebruiken ...

Hmm, toch maar even Ergogenics schrappen dan.. :D
Bedankt voor de link naar die site! :thumb:

Ik moet dan nog even uitzoeken hoe zoiets voor mij wel zou kunnen werken. Waarom? Omdat ik niet accepteer dit formaat te behouden, ik heb pas 2 kuurtjes gedaan, weet hoe te trainen en eten, maar toch wil je over die grens he! ;)
En ik pleit niet voor lichte kuurtjes hoor, maar als een ander dat graag wilt..
Ik zou voor een zware kuur gaan met 2 producten, maar ik ben een ander niet, een ander die only wilt, heeft daar waarschijnlijk zijn eigen beweegreden voor..

Even over vit E, ik vond het eerlijk gezegd ook vreemd, dat deze vitamines, alleen de prostaat doof voor androgenen maakte, maar ging blindelings van Ergogenics uit, waar ik idd jaren mn info vandaan haalde en moet zeggen dat veel onderzoeken van hun erg aannemenlijk overkwamen.
Maar je moet je bronnen idd uit verschillende hoeken halen!

Maar de vitamines lijken mij nu te helpen, het is erg rustig daar, maar als het hele lichaam dus doof voor androgenen word, is het anderzijds weer gevaarlijk, neem ik aan? Mja, zal het wel even proberen op te zoeken..

Thnx!
 
Uit deze quotes wek je de indruk dat testosteron qua gezondheidsrisico m.b.t inwerking op androgene werking, gelijk is aan welke andere a.s dan ook.

vergeef me mijn ontwetendheid, maar dit druist echt in tegen hetgene wat ik altijd gedacht heb. een voorbeeld;

sommige anabolen worden in hoge mate omgezet in DHT.

DHT is het actieve metaboliet voor (bijvoorbeeld) de prostaat.
Met andere woorden, DHT heeft een grote affiniteit voor de androgene receptor in de prostaat. Gevolg; vergrote kans op prostaathypertrofie

Nandrolone zet om in DHN, deze heeft slechts weinig affiniteit voor de androgene receptor in de prostaat. Met andere woorden, nandrolone heeft weinig effect op prostaathypertrofie.

Dan zou ik de conclusie trekken; nandrolone is qua gezonheidsrisico met betrekking op androgene bijwerkingen, een stuk veiliger dan a.s die in hoge mate omzetten naar DHT.

Waar zit mijn denkfout dan?

PS: interessante discussie trouwens!

De denkfout zit hem erin dat je prostaatproblemen als een strikt androgeen probleem beschouwd ;)

In sommige gevallen zal je gelijk hebben, in vele gevallen echter niet. Maar daar ga ik me zelfs niet over uitspreken. Zelfs de experts op het gebied zijn nog niet uit aan de oorzaken en werkingen van de pathologie van prostaatproblemen.

Je stelling op zich is niet verkeerd, als het zou gaan om een strikt androgeen probleem. Zo zal het minder risico vormen op virilizering bij vrouwen (maar ik ben strikt gekant tegen het gebruik van AAS door vrouwen) en grotendeels ook op acne. Maar dat beschouw ik nu niet echt als een probleem.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.
Back
Naar boven