Fitness Seller

CL-Play-offs komen waarschijnlijk weer terug (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

rivelino

Ripped Bodybuilder
10 jaar lid
Lid geworden
23 feb 2008
Berichten
4.079
Waardering
73
De kans bestaat dat volgend seizoen wordt teruggegrepen naar de originele vorm van de play-offs. Als het seizoen achter de rug is, gaan de KNVB en de Eredivisieclubs de nieuwe versie evalueren. Hoewel directeur betaald voetbal Henk Kesler de huidige opzet een ’slap aftreksel’ noemt, geeft hij aan dat de KNVB geen voorkeur heeft.



"Links en rechts hoor ik dat de clubs weer terug willen naar het oude model met een nacompetitie tussen de nummers twee tot en met vijf om een ticket voor de voorronde van de Champions League", vertelt Kesler dinsdag in Sp!ts. "Die geluiden komen met name bij de subtoppers vandaan. Het gaat ons om de consensus bij de clubs. Als ze met z’n allen alles weer terug willen draaien vind ik dat prima. Dan gaan we als KNVB niet arrogant doen en alles tegenhouden. Die tijd hebben we gehad."

De achttien Eredivisieclubs kozen vorig jaar voor een nieuwe vorm waarin de nummer twee van de ranglijst zeker is van de voorronde van het miljoenenbal. Dat was vooral een wens van de grote clubs. Uitgerekend PSV, Ajax en Feyenoord vallen dit seizoen buiten de top twee. "Die clubs moeten nu niet zeuren, want ze hebben met hun volle verstand gekozen voor een andere opzet van de play-offs", benadrukt het bestuurslid.

"Terwijl iedereen vorig seizoen al zag aankomen dat de krachtsverhoudingen binnen de top aan het veranderen waren. Ten eerste zijn de clubs uit de top drie geen alleenheersers meer. En ten tweede komen de begrotingen van de subtoppers steeds dichterbij de topclubs. Een club als Ajax zit nu eenmaal op een gegeven moment aan zijn financiële plafond", aldus de sportbestuurder in het dagblad.
 
Zeker een idee van Ajax.
 
Back
Naar boven