- Lid geworden
- 21 aug 2004
- Berichten
- 4.430
- Waardering
- 514
Vond het zelf zo lekker en makkelijk, dat ik het even met jullie moest delen
Heel handig om een paar stukken in de koelkast te hebben liggen voor een snelle snack
Ingredienten:
- 180 g havermout
- 4 scoops whey (vanille)
- 130 g pindakaas
- 120 ml/g water
Andere mogelijke variaties/toevoegingen:
- Krenten/rozijnen (bijv. 30-40 g).
- Noten (gehele noten of stukjes noten: doe ze bijv. in een theedoek en crush ze met een hamer ).
- Zemelen (voor extra vezel, bijv. ca. 30 g tarwezemelen toe, doe er dan ook ca. 20 ml water extra bij).
- Gebroken lijnzaad (1 of enkele eetlepels).
Bereiding:
- Doe de havermout + whey in een kom (en de eventuele andere toevoegingen), meng.
- Voeg het water toe, meng.
- Voeg de pindakaas toe, kneed met je handen tot een stevig ‘deeg’.
- Doe het in een plastic bakje en strijk/duw het glad.
Glazen schaal heb ik ook geprobeerd, maar daar bleef het echt aan vastplakken, en was dus moeilijker weer eruit te halen, met plastic laat het heel makkelijk los.
- Zet ca.30-40 minuten in de vriezer om het stevig en minder plakkerig te laten worden.
- Snij in de hoeveelheid stukken die jij wilt.
- Bewaar in de koelkast.
Voedingswaarde per stuk, als je de batch in 8'en verdeelt:
Kcal: 230
Prot: 15 g
Fat: 10
Carbs: 21 g
Mocht je meer eiwit per 'reep' willen, dan kan je ook makkelijk een extra scoop whey toevoegen.
Voedingswaarde per stuk, als je het in 4'en verdeelt ( maar even voor de luiaards ):
Kcal: 460
Prot: 30 g
Fat: 20
Carbs: 42 g
De voedingswaardes zijn ongeveer natuurlijk, want het ligt eraan welke whey, pindakaas en havermout je gebruikt.
Heel handig om een paar stukken in de koelkast te hebben liggen voor een snelle snack
Ingredienten:
- 180 g havermout
- 4 scoops whey (vanille)
- 130 g pindakaas
- 120 ml/g water
Andere mogelijke variaties/toevoegingen:
- Krenten/rozijnen (bijv. 30-40 g).
- Noten (gehele noten of stukjes noten: doe ze bijv. in een theedoek en crush ze met een hamer ).
- Zemelen (voor extra vezel, bijv. ca. 30 g tarwezemelen toe, doe er dan ook ca. 20 ml water extra bij).
- Gebroken lijnzaad (1 of enkele eetlepels).
Bereiding:
- Doe de havermout + whey in een kom (en de eventuele andere toevoegingen), meng.
- Voeg het water toe, meng.
- Voeg de pindakaas toe, kneed met je handen tot een stevig ‘deeg’.
- Doe het in een plastic bakje en strijk/duw het glad.
Glazen schaal heb ik ook geprobeerd, maar daar bleef het echt aan vastplakken, en was dus moeilijker weer eruit te halen, met plastic laat het heel makkelijk los.
- Zet ca.30-40 minuten in de vriezer om het stevig en minder plakkerig te laten worden.
- Snij in de hoeveelheid stukken die jij wilt.
- Bewaar in de koelkast.
Voedingswaarde per stuk, als je de batch in 8'en verdeelt:
Kcal: 230
Prot: 15 g
Fat: 10
Carbs: 21 g
Mocht je meer eiwit per 'reep' willen, dan kan je ook makkelijk een extra scoop whey toevoegen.
Voedingswaarde per stuk, als je het in 4'en verdeelt ( maar even voor de luiaards ):
Kcal: 460
Prot: 30 g
Fat: 20
Carbs: 42 g
De voedingswaardes zijn ongeveer natuurlijk, want het ligt eraan welke whey, pindakaas en havermout je gebruikt.
Laatst bewerkt: