Veterano
Cool Novice
- Lid geworden
- 14 mei 2011
- Berichten
- 108
- Waardering
- 5
- Lengte
- 1m86
- Massa
- 105kg
Ik zie iedereen met termen als magere melk, gepasteuriseerde melk en skimmed melk smijten. Dus stond ik in de winkel even te kijken naar de voedingswaarden van verschillende soorten melk en kwam tot de conclusie, dat zover ik kon kijken naar voedingswaarden, karnemelk 'beter' is.
Less carbs, less fat. Daarom kun je dus door een paar ML meer karnemelk te drinken, meer eiwitten pakken op hetzelfde aantal kcal
Voedingswaarde halfvolle melk (Zaanse Hoeve):
48kcal
eiwit 3,5g
koolh 5,0g
vet 1,5g
Voedingswaarde magere melk (AH):
40kcal
eiwit 4,0g
koolh 5,5g
vet 0,1g
Voedingswaarde karnemelk (AH):
33kcal
eiwit 3,5g
koolh 3,5g
vet 0,1g
Dus mijn vraag is, mis ik hier iets in de catagorie van vezels, en waarom gebruikt dan toch iedereen magere melk terwijl ik karnemelk veel lekkerder en voller vind?
Less carbs, less fat. Daarom kun je dus door een paar ML meer karnemelk te drinken, meer eiwitten pakken op hetzelfde aantal kcal
Voedingswaarde halfvolle melk (Zaanse Hoeve):
48kcal
eiwit 3,5g
koolh 5,0g
vet 1,5g
Voedingswaarde magere melk (AH):
40kcal
eiwit 4,0g
koolh 5,5g
vet 0,1g
Voedingswaarde karnemelk (AH):
33kcal
eiwit 3,5g
koolh 3,5g
vet 0,1g
Dus mijn vraag is, mis ik hier iets in de catagorie van vezels, en waarom gebruikt dan toch iedereen magere melk terwijl ik karnemelk veel lekkerder en voller vind?