Fitness Seller

acne (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

sander1994

Novice
Lid geworden
3 aug 2011
Berichten
4
Waardering
0
Lengte
1m85
Massa
80kg
Hallo allemaal,

Ik heb van mezelf al last van acne, en zit nu te twijfelen om eiwit shakes te nemen. Is het zo dat door het nemen van eiwit shakes mijn acne kan verergeren? Is het aan te raden om het te gebruiken, of is er iets anders wat ik kan gebruiken en waar ik geen last van heb? En wat kan ik gebruiken om ervoor te zorgen dat ik minder last heb van acne?
 
Heb er zelf nooit wat van gemerkt. Je moet whey (eiwit shakes) ook niet zien als een wondermiddel of vervanger. Veel water drinken helpt bij mij 9/10 keer goed. En dan bedoel ik 3-4 liter per dag.
 
ja had ik ook ivm de lactose (denk ik), je moet even zoeken want er staan hier al meerdere topics van op.
 
Gebruik zoekfunctie ipv nieuw aanmaken...!!
 
Heb er zelf nooit wat van gemerkt. Je moet whey (eiwit shakes) ook niet zien als een wondermiddel of vervanger. Veel water drinken helpt bij mij 9/10 keer goed. En dan bedoel ik 3-4 liter per dag.
Ik wil gewoon kijken of ik verschil merk met of zonder eiwit shakes. Maar ik heb geen zin om opeens hele erge acne te hebben, vandaar de vraag. Van dat water zal ik onthouden:p
 
Mijn broer en ik hadden van gewone whey wel last van acne en niet van isolaat, miss een tip :)
 
Oke even kort dan:

Ga eerst je eten aanpakken en dan pas whey/protien pakken, als je eten (redelijk) in orde is dan ga je pas whey pakken. Als je het al krijgt bij veel kip/rijst dan kan je beter geen whey pakken want dan krijg je het nog erger.
 
Het geneesmiddel: Kip/rijst/vis/vlees werkt meestal wel goed.
 
In de wetenschap is het bekend dat qua voeding vooral hoge GI voedsel (suikers) en melk in verband zijn gebracht met het verergeren van acne. Eiwit heb ik niet zo beschreven zien staan in de literatuur dus ik vermoed dat dit dus ook niet zo'n sterk effect geeft.
 
Áls je al last van je shake krijgt, moet je gewoon voor een isolaat gaan. Of nog beter (en wat prijziger) een hydrolisaat.
 
In de wetenschap is het bekend dat qua voeding vooral hoge GI voedsel (suikers) en melk in verband zijn gebracht met het verergeren van acne. Eiwit heb ik niet zo beschreven zien staan in de literatuur dus ik vermoed dat dit dus ook niet zo'n sterk effect geeft.

Hoewel er enig onderzoek naar is die zuivel in verband brengt met acne, is er nog steeds geen consensus of dit daadwerkelijk ook een oorzaak kan zijn. Nu is natuurlijk bekend dat bijv. koemelk een handvol hormonen bevat, waaronder progestrone, IGF-I, precursors van DHT, en meer. Wat verder ook bekend is, is dat de androgene : oestrogene verhouding heel belangrijk is m.b.t. acne, waarbij androgenen acne veroorzaken/verergen, en oestrogenen een positieve werking op acne heeft. Ondanks dat het nu vrij voor de hand liggend is dat zuivel een acne veroorzaker is, is er echter gebrek aan goed onderzoek. Zo is er bijv. wel een correlatie gevonden in een onderzoek onder een vrij grote groep tussen zuivel en acne, echter was de methodiek zo dat men zelf moest bedenken wat hun eetgewoonten in het verleden waren en in hoeverre ze acne hadden. En ook een ander onderzoek, welke uitgebreider was, hanteerde een soortgelijke methodiek (is ook een gratis full-text van: http://www.acnehelp.org.uk/papers/Article1.pdf). Ondanks dat er dus goede aanwijzingen zijn, ontbreekt nog sluitend bewijs, simpelweg, door gebrek aan goed onderzoek.

De theorie van het hoge GI in relatie met acne zit hem in de gemeende resulterende hyperinsulinemia, welke directe impact heeft op de hormoonhuishouding, waaronder de androgenen en IGF-I. Hoewel er bij dieren wel een correlatie kan worden aangetoond, is er bij mensen tegenstrijdig bewijs. Daarbij komt dat dit een indirecte theorie is. Een direct verband is met een studie in ieder geval nog niet onderzocht naar mijn weten. Ook m.b.t. hoge GI geldt (helaas?) hetzelfde, gebrek aan onderzoek. Wat ik overigens vrij frappant vind, gezien de gigantische hoeveelheid onderzoek naar acne.

Verband tussen proteinen in het dieet en acne is voorzover ik weet nog nooit direct, noch indirect aangetoond.

Ondanks dat er gebrek is aan bewijs, geloof ik zelf wel dat in sommige gevallen zuivel en snelle koolhydraten een boosdoener kunnen zijn.
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: X.
Ik heb een ~uurtje rondgebladerd door pubmed en ik vond een paar recente reviews die allemaal wel vrij duidelijk stelden dat deze 2 in verband zijn gebracht met acne. Als een paar auteurs met de recente kennis dit allemaal concluderen zou ik niet zeggen dat er echt tegenstrijdigheid is, maar het kan ook zijn dat ik de artikelen die dit tegenspreken nou net gemist heb. (noot: dit betekent niet dat het vermoede effect heel sterk is, of dat het voor iedere persoon zo werkt)

Naar hun bronnen heb ik niet doorgezocht, maar dat de auteurs van de reviews er zo over denken zegt genoeg imo (al ben ik het wel met je eens dat je altijd kritisch moet zijn).

Nog even een eigen beleving, zelf drink ik erg veel melk (2,5-3L/dag) en ik ben ook gevoelig voor acne. Nu weet ik de acne aardig onder controle te houden met benzoylperoxide en differin gel. In de periode dat ik van minder naar meer melk ging merkte ik geen duidelijk verschil van de activiteit van acne.

Later heb ik ook nog 1 week zonder melk geprobeerd, hier zag ik ook geen verschil, al is 1 week dan wel natuurlijk wat kort om verschil op te merken (hield het niet langer vol :o).
 
3L melk, epic bloat is epic.
 
Markrot, heb je 'n paar linkjes voor me?
 
3L melk, epic bloat is epic.

Valt wel mee check me contest pics maar ;)
Heb niet afgeweken van het schema in de voorbereiding.

Markrot, heb je 'n paar linkjes voor me?

Heb helaas niets opgeslagen toen ik aan het zoeken was toen :(
Maar ik herinner me dat het best easy te vinden was, gewoon wat keywords als acne en nutrition invullen op pubmed, echt de relevante onderzoeken heb je gauw gevonden.
 
je kan ook je huid af en toe laten behandelen door een schoonheidsspecialiste;)
is niks "gays" aan.

of gewoon een scrubcreme kopen, niet te hard scrubben eh haha.

en vooral niet eraan krabben eh krijg je littekens!
( me moeder is schoonheidsspecialiste dus )
je gezicht elke avond wassen,

als het erg is kan je na de dokter gaan krijg je een aggresieve cremé voorgeschreven.

vriend van mij heeft het heel erg, en die cremé van de dokter had goed geholpen!

btw, genoeg vitaminen binnenkrijgen, uit voedsel niet uit supplementen.
 
Laatst bewerkt:
Back
Naar boven