AndroidHealthClinic

Het grote SNEEUW topic

Bezoekers in dit topic

Anoniem36295

Massive Warrior
10 jaar lid
Lid geworden
21 mei 2007
Berichten
18.794
Waardering
3.530
SNEEUWJACHT OVER NEDERLAND

Van onze weerman
SOEST -
Sneeuwval verlamt vanmorgen voor een groot gedeelte het westen, zuiden en midden van Nederland. In het oosten en noorden is de sneeuw minder intensief. Het KNMI heeft code oranje uitgegeven voor het overgrote deel van Nederland. Omdat het sneeuwgebied traag overtrekt, kan er lokaal 10-15 centimeter sneeuw vallen.


Sneeuwfiets.jpg

Het Rode Kruis adviseert mensen die de weg opgaan om een noodpakketje mee aan boord te nemen met voldoende voedsel, water en een deken.
Vluchten geschrapt
Op autosnelwegen rijdt het verkeer stapsgewijs. Veel mensen hebben besloten al vroeg op pad te gaan of werken vandaag vanuit huis. Tal van scholen blijven gesloten. Op Schiphol zijn ruim 100 vluchten geschrapt. Naar verwachting komt het vliegverkeer vanmiddag beter op gang als de sneeuwval afneemt. Ook de vliegvelden van Frankfurt, Zürich en Parijs kampen met problemen door de sneeuwval. Het treinverkeer ondervindt weinig hinder. NS hanteert een beperkte dienstregeling. Er rijden minder treinen die in bepaalde gevallen langer zijn. NS heeft honderden extra medewerkers ingezet om spoor en treinen schoon te houden.
Veel meer files dan normaal
Het sneeuwgebied, behorend bij een depressie, trok pas rond half zes vanmorgen ons land binnen. Het stagneerde vannacht al enigszins boven de Noordzee. In de kustprovincies viel naast sneeuw aanvankelijk ook natte sneeuw. De sneeuwval zal vooral het westen, midden en zuiden overlast bezorgen en dan met name in de ochtenduren. Er kan in combinatie met de harde tot stormachtige wind uit het zuidoosten grote overlast ontstaan. Er kunnen zich sneeuwduinen vormen. De sneeuw joeg vanmorgen door de harde wind horizontaal over de snelwegen. De files liepen vanmorgen snel op en rond acht uur stond er 170 km file. Normaal staat er rond die tijd 50 kilometer, aldus de ANWB.
Blikschade
Automobilisten lijken goed rekening te houden met de weersomstandigheden, constateerde Rijkswaterstaat rond half negen. Hier en daar wordt wat blikschade gemeld, maar het verkeer stroomt over het algemeen door, aldus een woordvoerder.
Vorst
Vanmiddag trekt het sneeuwgebied het land uit. In het noorden en oosten valt slechts enkele centimeters. De depressie trekt via Engeland naar Belgie en passeert Zeeland. Later steekt er bij ons een stevige oostenwind op en vanuit het noordoosten klaart het op. Vanavond koelt het snel af en gaat het matig vriezen. Komende nacht en morgenvroeg vriest het lokaal 10 tot 15 graden boven het sneeuwdek. Ook kan er mist ontstaan. De vorst kan dus zeer streng worden.
Morgen passeert een rug van hogedruk. Er valt een lokale sneeuwbui maar de zon schijnt veel vaker. In de namiddag raakt het in het noordwesten bewolkt en morgenavond vallen er weer enkele sneeuwbuien. Morgennacht vriest het in het oosten nog streng maar in het westen druppelt mildere lucht binnen. Zondag is het minder koud bij 2-6 graden en valt er regen of natte sneeuw. Ook is tijdelijk ijzel mogelijk. Begin volgende week zakt een depressie bij ons zuidwaarts af. Daarachter steekt een ijskoude noodoostelijke stroming op en kan transportkou ons mogelijk bereiken. Gebeurt dat dan vriest het volgende week later matig tot streng en komt het kwik ook overdag niet meer boven nul. De kans op natuurijs neemt dan razendsnel toe. De meeste weermodellen gaan ook vanmorgen voor dat winterse scenario.

Hoeveel ligt er al bij jullie?
 
0,5 cm?

niks hier
 
Hier in het noorden wat dwarrelsneeuw maar valt flink tegen tot nu toe
 
De dag dat er echt 5 cm landelijk valt ligt heel NL stil :o
 
cm of 5. valt nog mee
 
10 cm ongeveer en het sneeuwt nog flink door.

Omgeving Arnhem hier
 
Volgens mij is er helemaal niks hier gevallen in twente vannacht. Nu ook nog niks. Maar buienradar heeft wel een grote bui op de kaart staan voor straks. Ben benieuwd.
 
Ik haat sneeuw. hier is amper gestrooid.****in glad.
 
Had heel pak verwacht.... Nog helemaal niets... sneeuwt nu wel..
 
5cm ongeveer in Friesland. Valt tegen, hopelijk ligt er zondag een dik pak sneeuw.
 
+/- 2cm (Hoorn)

Had gehoopt op veel sneeuw, maar helaas
 
Hier schijnt de zon en is het 30 graden.
onder de zonnebank
 
cm of 4 hier zeker wel,.... still falling :D
Nadeeltje dat ik zo richting BE moet,... zal wel ff duren :D
 
Hier valt er 5cm en mensen krijgen al ijsvrij... teh ****?

Oja en treinen rijden blijkbaar ook weer bijna niet.
 
Centimetertje of 8/9 (omgeving Zutphen)
 
valt wat sneeuw en de federatie der lage landen zijn meteen in paniek , typisch
 
Back
Naar boven