AndroidHealthClinic

betere recuperatie door hogere testo waardes - trendflow gel (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

EasySc

Cool Novice
Lid geworden
16 mei 2011
Berichten
61
Waardering
1
Ik heb femara , de trendflow gel en nolvadex tot mijn beschikking en wil mijn prestaties in duursport, en beperkte krachttraining tijdens deze winter, opkrikken maar vooral ook de recuperatie verbeteren.
Een hoger libido is een meevaller en een ‘subdoel’. Proviron 25 mg, zo af en toe moet zorgen voor meer gebonden SHBG.

Bij een vorige tube merkte ik dat elke dag smeren en dan 2 tot 4 ml, teveel is voor mijn doel ivm oestrogenen die me teveel vocht doen bijhouden etc…
Vooral de recuperatie na training slabakt wat op mijn leeftijd die bijna begint met het cijfertje 4 en ik heb gemerkt dat hogere testo waardes helpt.

Ik ben van plan slechts sporadisch te smeren, om de dag, en ook om per 3 -4 dagen 0.25mg femara te nemen en op de niet smeerdagen de nolvadex aan 10 mg.
Dit om teveel oestrogeen en zijn nadelen te voorkomen en de eigen aanmaak niet te laten stilvallen en dus steeds aan het plafond te zitten ivm hoeveelheid testosteron.

Mijn vraag:

Kan het kwaad om bvb een heel seizoen zo te doen?
Wat zouden eventuele nadelen kunnen zijn?
Of werk ik beter met een aantal weken af en aan: een week ‘on’ met smeren en dan weer een week ‘off’ met nolvadex?

Bedankt
 
waarom de keuze voor een gel? is relatief gezien veel duurder en de doseringen zijn de moeite niet waard imo
 
Eenmaal de test met ester gespoten heb je er geen controle meer over en kan je niet aanpassen of stoppen bij ongewenste resultaten...
Hoe korter de ester , hoe meer spuiten, en spuiten schrikt ook wat af...

Ik wil dus op 2 manieren de testwaardes op lange termijn constant hoog houden: eigen aanmaak dr sturen axis met anti-oestrogeen en wat extra met de gel, bijsturen waar nodig, op gevoel...
Goed idee of niet?
 
Laatst bewerkt:
Eenmaal de test met ester gespoten heb je er geen controle meer over en kan je niet aanpassen of stoppen bij ongewenste resultaten...
Hoe korter de ester , hoe meer spuiten, en spuiten schrikt ook wat af...

Ik wil dus op 2 manieren de testwaardes op lange termijn constant hoog houden: eigen aanmaak dr sturen axis met anti-oestrogeen en wat extra met de gel, bijsturen waar nodig, op gevoel...
Goed idee of niet?
Correct me if I'm wrong maar eens je lichaam exogene test detecteert dan gaat je eigen productie plat dus snap niet goed wat je met die laatste zin bedoelt.

Consequent smeren, hogere test waarde -> Beter trainen, herstellen, libido, ... = geen eigen aanmaak meer

Hierna herstel je met nolvadex en geef je je eigen aanmaak weer de kans om erin te komen (hier gaat het trainen dan weer stroever verlopen dus die gel is goed voor zolang je het smeert maar daarna ...)

Gezonder leven en meer dedicatie geen beter alternatief dan de gel jou tekortkomingen te laten goed maken? Ik ken je situatie niet, moest je van nature een laag testosteron niveau hebben dan kan je dit gerust negeren maar dan kan je best naar een endo gaan ;).
 
Is het niet de axis die dit bepaald, verhouding oestrogenen tov die andere 2 soorten hormonen?

Op de niet-smeerdagen zouden de anti-oestrogenen (beide: anti aromatisering en bezetten van de receptoren) ervoor moeten zorgen dat de eigen produktie nog gebeurd en ik geen last heb van teveel oestrogenen (vocht etc…)

Gezond leven doe ik, maar zonder professionele doeleinden, dus ik geniet ook nog eens graag af en toe.
Het is gewoon de leeftijd die begint te spelen en daar kunnen we toch wel wat uitstel gebruiken.

Mijn grootste concern is: wat geeft dit op lange termijn?
Een testo level boven de natuurlijke limiet en dus steeds meer overschot aan oestrogeen zodat ik wel eens MOET een periode stoppen?
Zal ik zoiezo in periodes moeten werken met af en aan?
 
waarom de keuze voor een gel? is relatief gezien veel duurder en de doseringen zijn de moeite niet waard imo

Is duurder, maar doseren doe je zelf en voor zijn doel hoef je ook niet hoog te doseren.

---------- Post toegevoegd Wed 12 Dec 2012 om 13:50 ----------

Correct me if I'm wrong maar eens je lichaam exogene test detecteert dan gaat je eigen productie plat dus snap niet goed wat je met die laatste zin bedoelt.

Daar ben ik nog niet zo zeker van maar zou wel is persoonsgebonden kunnen zijn. Met gel heb je niet een constante hoge waarde.
 
Jij moet eens goed research gaan doen me dunkt
Je gooit gewoon je systeem plat namelijk
 
Dus mijn eigen aanmaak gaat zoiezo plat op lange termijn en dus moet ik na een periode stoppen en herstellen.

Iemand een indicatie van wat aanvaardbare termijnen zijn?

Doe ik de anti oestrogeen er zoiezo bij of enkel bij symptomen van teveel? En welke dan in welke hoeveelheid, Femara of Nolvadex?

Het is hier een bodybuilding forum en geen duursport forum, maar toch, jullie hebben wel een idee vermoed ik

Bedankt!
 
Pff, slecht plan, kerel.

Dat sporadisch smeren heb ik mijn twijfels over. 't Is echt niet zo dat je even na een zware training wat extra test kunt smeren en dat je dan wel sneller hersteld zult zijn. Een kuur heet een kuur voor iets hé: het is iets wat je voor een langere tijd moet doen om er de vruchten van te plukken, niet hier en daar een dagje. Je neemt toch ook je antibiotica voor een bepaald aantal weken en niet gewoon op de dagen dat je het meest pijn hebt?
Volgens mij ga je met dat sporadisch smeren zorgen voor hormonale schommelingen waarvan je enkel maar de nadelen zult ervaren en geen van de voordelen.

Ik snap ook je hele redenering rond die anti-oestrogen niet. Je gaat dus nolva nemen op dagen dat je niet smeert om je eigen testosteron draaiende te houden? Ook nolva is iets wat je voor een langere tijd moet nemen om er baat bij te hebben.
Nu lijk je wel te denken dat je heel de boel in evenwicht kunt houden door de ene dag test te nemen en de andere dag dan nolva. Dat is gewoon aankloten, kerel.
10 weken test nemen en dan 4 weken nolva om te herstellen, zo doe je dat. Maar niet zomaar wat test en nolva door elkaar nemen en hopen dat ze elkaar wel zullen uitbalanceren.

En die letro vind ik nog zo'n rare keuze. Je gebruikt een miniscule hoeveelheid test, maar je zou er dan wel de sterkste AI bij gebruiken? ???
 
Yes, je kan dit zeker niet onbeperkt doen tenzij je de rest van je leven wilt blijven smeren/prikken.

De meeste doen 12 tot maximaal 16 weken, om daarna een maand te herstellen op nolvadex/clomid en nog eens 2-3 maanden niks te gebruiken. En geen letro, maar adex of nolva als anti E
 
Je bent echt maar een beetje aan het aankloten volgens eigengebakken theorieën heb ik het idee. Wil je beter herstellen moet je genoeg rusten en goed eten en eventueel voedingsstoffen supplementeren, heb je het vermoeden dat je testosteronniveau niet meer toereikend is dan ga je naar je huisarts. Zo nu en dan een beetje testogel of nolva gaat je endocrien systeem geen goed doen.
 
Ik gebruik het als glijmiddel :lol:
 
D'r klitje is wel wat groter geworden, maar daar lust ik pap van :D
 
OK – I get the picture: niet zomaar wat af en aan op lange termijn dus…

Ik had dit nochtans vorig jaar gehaald uit een lange engelstalige reply op dit forum (die ik even niet meer terug vind) van hoe je een heel seizoen ‘on’ kan zijn voor betere recuperatie zonder overdreven veel spiermassa en overtollig vocht van oestrogenen te winnen.

Maar ik heb begrepen dat ik beter werk met een weken kuur voor krachttraining en enkel de anti-oestrogenen neem wanneer negatief gevolgen ervaren worden, en liefst alleen in de herstelperiode…
 
Back
Naar boven