Fitness Seller

Sociaal onmogelijke generatie ?

Bezoekers in dit topic

Is toch gewoon een periode waar je in zit lijkt mij..

Toen ik 15 was had ik een jaartje dat ik alleen maar mw2 speelde en verder me helemaal niks boeide.

Een jaar later raakte ik mijn ps3 al bijna niet meer aan en ging ik steeds vaker uit en kreeg ik weer meer vrienden nadat ik die eerst kwijtraakte door gamen.

Als ik terug kijk op de tijd dat ik als een verslaafde aan het gamen was heb ik nergens spijt van hoor, ik was toen gelukkig met mijn beperkte sociale leven.
 
volgens mij heb ik ook 100 dagen in world of warcraft gestopt tussen mijn 14e en 18e jaar
 
Heb ook lang wow gespeeld :D vond/vind het wel leuk maar op het einde had ik te weinig tijd om nog veel te spelen en dan vond ik het wat te duur voor de tijd dat ik ervoor had dus ben ik gestopt
 
Zijn er dan echt zoveel mensen die geen leven hebben buiten dat computerkastje, veilig opgesloten in hun kamer, verborgen achter hun online alter ego ?

Ik vind dat best zorgelijk, die mensen komen zo nooit buiten, leren niemand kennen ( in het echt ) , verkeerd wereldbeeld en wat voor toekomst ??

Op het internet heb je die nu een maal heel veel rondlopen, waarschijnlijk ook op dit forum.

Ik moet veel werken anders zat ik hier waarschijnlijk ook 24/7
:fa:
 
Ehh...balans zoeken? Hoor hier steeds de extremiteiten. Maar er zijn ook mensen die niet zo verslavings gevoelig zijn. Heb zelf ook veel online spellen gespeeld. Vanaf mijn 21e zo ongeveer. Jeugd alleen maar buiten gespeeld, 10 jaar voetbal gezeten. WoW 2-3 jaar gespeeld. Gemiddeld 8-10 uur in de week. En daarvan de helft in het weekend. Gestopt toen vrienden er ook mee gestopt waren. En het nieuwe er nu toch wel af was. Tuurlijk zijn er ook mensen die 10u/dag spelen. Dat zijn dus de echte verslaafden. Dit gaat ten kosten van je sociale leven, werk, school, vaardigheden, etc....

Verslaving is waar het mis gaat. Een dag heeft 24 uur, waarvan als het goed is je 1/3 van slaapt. Wat doe je in die overige 16 uur? Mensen lijken steeds verslavings gevoeliger te worden naar mijn idee. In bepaalde routines blijven hangen. Waardoor je als een soort zombie door het leven gaat. Terwijl er nog zoveel te zien en te ondekken is. Blijf nieuwsgierig en laat dit je leiden.
 
Je kunt ook op een sport zitten en de rest van je vrije tijd online gamen. Met meningen kan ik niet zoveel.

Feit blijft dat communicatie efficiënt moet zijn. Efficiëntie en gebruiksgemak zijn immers ook drijfveren van evolutie. Iemand die zijn plezier haalt uit online gamen met Piet en Koen, in plaats van buiten spelen met Piet en Koen, heeft daar het volste recht toe en ik heb hier ook nog geen sociaal argument gehoord om te bewijzen dat het slecht zou zijn voor de sociale ontwikkeling van een kind.

Begrijp me niet verkeerd. Wij hadden vroeger ook geen computer en ik heb fantastische tijden beleefd met mijn vrienden. Maar de tijden veranderen en de manieren van communicatie ook. Vroeger ging je tien minuten lopen en aanbellen om te kijken of iemand "buiten kwam spelen". Nu sturen de kinderen een bericht via Whatsapp. Die groei op het gebied van communicatie zal blijven uitbreiden, waardoor persoonlijk contact steeds minder zal voorkomen.

Waarom?
 
Is toch gewoon een periode waar je in zit lijkt mij..

Toen ik 15 was had ik een jaartje dat ik alleen maar mw2 speelde en verder me helemaal niks boeide.

Een jaar later raakte ik mijn ps3 al bijna niet meer aan en ging ik steeds vaker uit en kreeg ik weer meer vrienden nadat ik die eerst kwijtraakte door gamen.

Als ik terug kijk op de tijd dat ik als een verslaafde aan het gamen was heb ik nergens spijt van hoor, ik was toen gelukkig met mijn beperkte sociale leven.

Idem, ik heb ook periodes gehad toen ik jonger was waarbij ik toch kon zeggen dat ik echt wel verslaafd was. Gelukkig was mijn neef dat ook en konden we dan met 2 no-lifen. Verder zijn we er nu beiden helemaal vanaf, gaan we vaak samen uit en is het nog altijd een van mijn beste maten. We hebben het vaak nog eens over die periode en dat is dan echt niet negatief, we waren toen zeker ook gelukkig met ons leven.
 

Omdat tijd geld is, RichardV. Inefficiëntie is tijdverlies en betekent dus dat er geld wordt verloren. Communicatie is de bakermat van alles. En dus ook van geld verdienen. Denk je dat over vijf jaar nog mensen van Emmen naar Heerlen gaan rijden voor een presentatie of vergadering? Die communicatie gaat allemaal digitaal plaatsvinden. Voor zover dat nog niet gebeurt.
 
Socializen draait niet om geld verdienen.
en droom maar lekker verder als jij denkt dat over 5 jaar dat al overal gebeurt. Grote bedrijven zullen dat intern misschien wel doen, maar als je naar een klant moet, moet je gewoon naar een klant.
 
10 jaar geleden CoD1 gespeeld, daarna de opvolger CoD2 gespeeld en speel nog steeds al dan minder vaak. :D
 
Waar is die echte kameraadschap gebleven?
 
Laatst bewerkt:
Socializen draait niet om geld verdienen.
en droom maar lekker verder als jij denkt dat over 5 jaar dat al overal gebeurt. Grote bedrijven zullen dat intern misschien wel doen, maar als je naar een klant moet, moet je gewoon naar een klant.

Je mist het hele punt. Door efficiëntie evolueert de mens. Of misschien is het wel een logisch gevolg van evolueren, dat we efficiënter gaan communiceren en al onze andere taken ook efficiënter gaan uitvoeren. Auto's, telefoons, lopende banden, allemaal zaken die het leven efficiënter maken. Met communicatie is dat niet anders, hoor.

Je bent een laggard. Dat is niet erg. Dat is vaak bij mensen, die niet verder kunnen kijken dan hun eigen neus lang is. En die moeten er ook zijn. Blijven gewoon wat achter bij de evolutie. Waarschijnlijk stond jouw opa ook nog met speren te jagen, vuur te maken met vuurstenen en liep 'ie op blote voeten. Is genetisch, he. Waarschijnlijk ben je ook nog Christen, ofzo.

Je ziet bij innovatieve bedrijven, vaak creatieve webbureau's, dat afspraken vaak al per Skype gaan. De wereld evolueert en dat gaat niet ten koste van socialisatie, maar die evolueert gewoon mee. Geef mij maar eens wat rationele argumenten waarom je naar een klant zou moeten, terwijl je op de kantoren alle tools hebt om een bespreking te houden?
 
Evolueren gaat over 10-duizenden jaren. Niet ff in een paar jaar. We hoeven niet sneller te worden om zogenaamd te genieten van het leven.
En een reden? Omdat veel bedrijven juist persoonlijk contact willen. De jonge garde denkt te simpel. Sommige bedrijven willen juist niet dat snelle haastige.
Zelfde als dat mensen vaak toch nog folders van een bedrijf willen hebben en niet alles via een website.
Maar ik vermoed dat jezelf niet zo sociaal bent, en je dit nu gebruikt om te zeggen dat dat niet erg is. Dus i.p.v. een biertje gezamenlijk drinken, stel jij voor om Skype aan te zetten en dan te zeggen proost. En dan een beetje slap ouwehoeren via Skype? Nee dank je. Maar ik neem aan dat je sociale kring niet zo groot is.
 
er zijn genoeg 30+ mensen die verslaafd zijn aan gamen, ligt niet aan de generatie
 
Snap het probleem niet. Voordat ik een vaste vriendin had heb ik toch gemiddeld wel zo'n 2-3 uur per dag gegamed. Vrijwel altijd samen met mn beste maten, zitten dan gewoon samen op teamspeak. In het weekend ook wel eens dagen van 8 uur ertussen zitten, waarna we vervolgens naar elkaar toe gingen en de stad in o.i.d. Juist nu ik minder heb ik minder contact met mn maten. Snap niet het stereotype beeld wat eromheen hangt, natuurlijk; er zit een groot deel diehard nerds tussen zonder enig sociaal leven. Maar als je mij op papier ziet en alleen kijkt naar de tijd die ik gamend doorbreng zou je me daar schaamteloos tussen scharen, terwijl het tegenovergestelde waar is.

League of legends :P

In, geef me je nick, doen we eens een potje:o


Elo?
 
er zijn genoeg 30+ mensen die verslaafd zijn aan gamen, ligt niet aan de generatie

Wel, bij de 30+ zijn het eigenlijk alleen de mensen zonder leven die het doen. Bij de jongere generatie zijn het er veel meer.

Ik heb neefjes die de halve wereld rond gingen voor wedstrijden. En daar gaat het nu toch niet echt best mee. Zijn allemaal tussen de 20-25 jaar oud. Raar, maar hebben ook geen baan.

Potje gamen is niks mis mee, maar als je dwangmatig elke dag moet gamen is het niet best.
Als je alleen nog maar mensen spreekt via social media, is dat niet best.
Overdaad schaadt.

Maar he, iedereen moet doen wat ze zelf willen. Niet over 20 jaar zeggen dat je zoveel tijd vergooit hebt achter de pc.

En i.p.v. je testosteron los te laten achter de pc, kun je ook in de stad een leuk mokkel oppikken. Is toch net wat leuker;)
 
Back
Naar boven