XXL Nutrition

WW2

Bezoekers in dit topic

Tiger Tank I
536zio.jpg
 
Oorlogsmisdadiger Erich Priebke overleden
De SS-kapitein Erich Priebke, een van de laatste nog levende nazi-oorlogsmidadigers die in juli nog zijn honderdste verjaardag vierde, is vandaag overleden in Rome.

Priebke, die veroordeeld werd in 1998 in Italië tot een levenslange gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij de moordpartij in de Ardeatijnse grotten (een massa-executie ter vergelding van een aanval van partizanen op een SS-bataljon) in Rome in maart 1944, stond al jaren onder huisarrest in Rome.

Meermaals ontstond er protest tegen de detentievoorwaarden van Priebke, omdat die als te soepel werden gezien.
 
Weer een zwijn minder.
 
Tiger Tank II
bgbvyu.jpg

10sejyb.jpg

9szeyb.jpg
 
"Gestapo-baas Müller ligt in een joods graf"
Gestapo-baas Heinrich Müller is kort na de Tweede Wereldoorlog begraven op een joodse begraafplaats. Dat schrijft althans de Duitse krant Bild, op basis van wetenschappelijk onderzoek. De Centrale Raad voor Joden, de grootste joodse organisatie in Duitsland, reageert verbolgen.
Heinrich Müller was als hoofd van de Gestapo nauw betrokken bij de Holocaust. Eind april 1945 verdween hij spoorloos. Uit onderzoek blijkt nu dat hij de oorlog niet overleefd zou hebben en in Berlijn omgekomen zou zijn. Verschillende documenten, gevonden door de directeur van een Berlijns centrum voor oorlogsdocumentatie, moeten dat bewijzen. De krant Bild kon de documenten inkijken.

Hoe zijn lichaam in een joods graf is terechtgekomen, is echter niet duidelijk. Zijn lichaam zou in augustus 1945 per toeval ontdekt zijn in een eenvoudig graf vlak bij het voormalige hoofdkwartier van de Gestapo. Hij zou zijn Gestapo-uniform nog aan gehad hebben en in het borstzakje van zijn uniform werd naar verluidt zijn identiteitsbewijs gevonden. Nadien werd zijn lichaam naar een joodse begraafplaats overgebracht en in een massagraf bijgezet, maar waarom is niet geweten.

De Centrale Raad voor Joden, de grootste joodse organisatie in Duitsland, is in elk geval geschrokken door de onthulling. Dieter Graumann, de directeur van de Centrale Raad voor Joden, noemt het "weerzinwekkend" dat een van de grootste nazi-misdadigers op een joodse begraafplaats ligt.
 
Aleksandr Solzhenitsyn in Goelag
bgqq9e.jpg
 
Nazi Harzburger Front (1931)
209onpu.jpg
 
SA Stabschef Ernst Röhm & Gruppenführer Karl Ernst
2q8njv9.jpg
Generaloberst v.d. Polzei Kurt Daluege, Reichsführer Heinrich Himmler & SA Stabschef Ernst Röhm
2wqbu5h.jpg
 
Van Franse extractie net zoals Joachim Marseille (piloot) en Ulrich de Maizière (Generaal). Tijdens de 17e eeuw stroomde er namelijke Franse-Hugenoten diaspora Duitsland binnen.
 
Van Franse extractie net zoals Joachim Marseille (piloot) en Ulrich de Maizière (Generaal). Tijdens de 17e eeuw stroomde er namelijke Franse [Hugenoten] diaspora Duitsland binnen.

In Nederland stikt het ook van Hugenoten.
 
Ze hebben zich wel goed in de Duitse geschiedenis genesteld.
 
Back
Naar boven