- Lid geworden
- 10 jan 2008
- Berichten
- 2.617
- Waardering
- 457
- Lengte
- 1m82
- Massa
- 100kg
- Vetpercentage
- 9%
De belangrijkste kwaliteitsparameter voor visoliesupplementen is de mate van oxidatie.
Omega-3 vetzuren oxideren bij blootstelling aan zuurstof. Hoe langer de blootstelling, hoe meer oxidatie.
Dit proces wordt nog versneld bij blootstelling aan licht of hoge temperaturen.
Niet-geoxideerde visolie is wellicht goed voor de gezondheid van hart en bloedvaten.
Geoxideerde visolie is met zekerheid ongezond voor hart en bloedvaten.
Het is dus uitermate belangrijk dat je visoliecapsules verse, niet-geoxideerde visolie bevatten.
Er bestaat een zeer eenvoudige manier om te testen of je visolie al dan niet geoxideerd is:
Hoe feller je visolie geoxideerd is, hoe meer hij ruikt en smaakt naar (rotte) vis.
Referentie: http://www.ascentahealth.com/omega-3-and-you/the-science/fish-oil-shelf-life-need-know/
DE TEST:
Open je visoliecapsule met een mes, ruik aan de olie en vervolgens proef de olie.
Hoe meer de olie naar vis ruikt en smaakt, hoe slechter de kwaliteit is.
Twijfel je of hij al dan niet sterk naar vis ruikt, knijp dan een capsule leeg in een plat schoteltje en laat dit een dag bij kamertemperatuur staan.
Stikt de olie na 24 uur vele malen meer naar vis, dan was je capsule wellicht nog in goede staat; stikt hij net even hard, dan was hij wellicht al drastisch geoxideerd in de capsule.
Nadeel van de test is dat ze eerder kwalitatief dan kwantitatief is, maar het geeft toch een idee.
Ik heb zelf 3 producten getest:
RESULTATEN:
1) Omega-3 van Now Foods (flesje pas geopend)
http://www.bodyenfitshop.nl/vitamines/omega-3/now-foods/high-quality-omega-3-1000-mg/
Duidelijke visgeur en -smaak
2) Omega 3 van My_Protein (flesje 6 maanden geleden geopend en op kamertemperatuur bewaard na openen)
http://www.myprotein.com/sports-nutrition/omega-3/10529329.html
Duidelijke visgeur en -smaak (doch precies iets minder dan die van Now Foods)
3) Omega Balance van My_Protein (flesje gisteren geopend en op kamertemperatuur bewaard na openen)
http://www.myprotein.com/sports-nutrition/omega-balance/10636962.html
Heel lichte visgeur en -smaak (31 juli 2015)
De eerste 2 producten lijken mij dus op z'n minst gedeeltelijk te zijn geoxideerd en dus niet van zeer goede kwaliteit. Het derde product lijkt me veel beter van kwaliteit. Ik ben van plan de laatste capsule van het flesje over enkele maanden ook nog eens te testen.
Gelieve hier ook de resultaten van jouw visoliecapsules te posten (productnaam, merk, link, geur/smaak, hoe lang het flesje al open is en bij welke temperatuur het bewaard is na openen).
Het zou tof zijn moesten we een betaalbaar merk vinden waar nauwelijks of geen visgeur/smaak aan zit.
Omega-3 vetzuren oxideren bij blootstelling aan zuurstof. Hoe langer de blootstelling, hoe meer oxidatie.
Dit proces wordt nog versneld bij blootstelling aan licht of hoge temperaturen.
Niet-geoxideerde visolie is wellicht goed voor de gezondheid van hart en bloedvaten.
Geoxideerde visolie is met zekerheid ongezond voor hart en bloedvaten.
Het is dus uitermate belangrijk dat je visoliecapsules verse, niet-geoxideerde visolie bevatten.
Er bestaat een zeer eenvoudige manier om te testen of je visolie al dan niet geoxideerd is:
Hoe feller je visolie geoxideerd is, hoe meer hij ruikt en smaakt naar (rotte) vis.
Referentie: http://www.ascentahealth.com/omega-3-and-you/the-science/fish-oil-shelf-life-need-know/
DE TEST:
Open je visoliecapsule met een mes, ruik aan de olie en vervolgens proef de olie.
Hoe meer de olie naar vis ruikt en smaakt, hoe slechter de kwaliteit is.
Twijfel je of hij al dan niet sterk naar vis ruikt, knijp dan een capsule leeg in een plat schoteltje en laat dit een dag bij kamertemperatuur staan.
Stikt de olie na 24 uur vele malen meer naar vis, dan was je capsule wellicht nog in goede staat; stikt hij net even hard, dan was hij wellicht al drastisch geoxideerd in de capsule.
Nadeel van de test is dat ze eerder kwalitatief dan kwantitatief is, maar het geeft toch een idee.
Ik heb zelf 3 producten getest:
RESULTATEN:
1) Omega-3 van Now Foods (flesje pas geopend)
http://www.bodyenfitshop.nl/vitamines/omega-3/now-foods/high-quality-omega-3-1000-mg/
Duidelijke visgeur en -smaak
2) Omega 3 van My_Protein (flesje 6 maanden geleden geopend en op kamertemperatuur bewaard na openen)
http://www.myprotein.com/sports-nutrition/omega-3/10529329.html
Duidelijke visgeur en -smaak (doch precies iets minder dan die van Now Foods)
3) Omega Balance van My_Protein (flesje gisteren geopend en op kamertemperatuur bewaard na openen)
http://www.myprotein.com/sports-nutrition/omega-balance/10636962.html
Heel lichte visgeur en -smaak (31 juli 2015)
De eerste 2 producten lijken mij dus op z'n minst gedeeltelijk te zijn geoxideerd en dus niet van zeer goede kwaliteit. Het derde product lijkt me veel beter van kwaliteit. Ik ben van plan de laatste capsule van het flesje over enkele maanden ook nog eens te testen.
Gelieve hier ook de resultaten van jouw visoliecapsules te posten (productnaam, merk, link, geur/smaak, hoe lang het flesje al open is en bij welke temperatuur het bewaard is na openen).
Het zou tof zijn moesten we een betaalbaar merk vinden waar nauwelijks of geen visgeur/smaak aan zit.
Laatst bewerkt: