XXL Nutrition

Goed op weg, wel wat hulp/tips nodig (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Leilani

Novice
Lid geworden
9 okt 2014
Berichten
26
Waardering
0
Lengte
1m71
Massa
56kg
Vetpercentage
21%
Goededag dames,

Ik ben nu eigenlijk al een paar weken mijns inziens goed bezig.
3 keer per week in de sportschool voor cardio, armen en benen.
3 dagen thuis sporten mijn buik+bilspieren.
Moet hier even aan toevoegen voor de duidelijkheid: Ik ben herstellende van operaties, dus zoveel kg. kan ik zeker op mijn schouders nog niet hebben. Mag 100% belasten, dus zodra ik merk dat ik hoger kan in gewichten doe ik dit ook.

Volgens de begeleiding op de sportschool is mijn schema ook gewoon goed ingesteld, ziet er als volgt uit:
- 15 minuten wandelen (snel tempo)
- 3 sets, 15 x 45 kg. Leg Press
- 3 sets, 15 x 35 kg. Abductor
- 3 sets, 15 x 25 kg. Adductor
- 3 sets, 15 x 1ste plaat van de Kinesis, omgekeerde fly
- 3 sets, 15 x 2de plaat van de Kinesis, middelste handvaten naar voren duwen (even naam van oefening kwijt)
- 3 sets, 15 x 15 kg. Chest Press op het onderste handvat (ivm schouders)
- 3 sets, 15 x 30 kg. Rowing machine
- 3 sets, 15 x 2 kg. Weight lifting (ivm schouders om de beurt, niet tegelijk)
- 15 minuten roeien

Thuis doe ik een half uur verschillende buikoefeningen, van tevoren 10 minuten springtouwen.

Gisteren meting gehad in de sportschool (helaas met weegschaal, ze hebben geen plooimeter), en mijn vetpercentage blijft hetzelfde als 6 weken geleden, 26.7%. Nu vind ik dit wel vrij demotiverend eigenlijk. Uiteraard merk ik zelf in kracht wel vooruitgang, maar ook in mijn gewicht stijg ik niet bepaald. Ben ik nu gewoon ongeduldig? Ik heb eerder het idee dat ik te weinig eet. (zit op 2150 kcal)
Maar dit heb ik aangekaart bij de begeleiding van gisteren, en die zei dat als ik "gewoon een sixpack wil", dat ik dan zelfs minder?? moet gaan eten... Ik eet normaal:

- 's Morgens, 3 boterhammen + roomboter + kipfilet
- Rond 10 uur, 2 appels.
- Middageten, 2 boterhammen + roomboter + kipfilet of rookvlees ( 2 x in de week rookvlees )
150 ml. kwark + rozijnen erdoor
- Rond 15 uur, een pakje Sultana / als het qua tijd lukt wat meer
- Avondeten, kip + rijst + groentes meestal, of pasta met vis en groentes.
- Rond 21 uur, 150 ml. kwark + rozijnen erdoor
- Drink minimaal 2 liter water op een dag, drink niks anders dan water

Hij adviseert: (omdat ik dus teveel eet volgens hem)

- 's Morgens havermoutpap
- Rond 10 uur, 2 appels.
- Middageten, salade + kwark
- Rond 15 uur, Sultana.
- Avondeten
- Rond 21 uur kwark

Mijn eerste opinie: Als ik in de middag salade eet, val ik voor 15 uur al flauw ivm mijn werk, haha. Ik werk in de verpleging in het ziekenhuis. Ik denk dat meneer de begeleiding het niet helemaal begrijpt hoe dit werkt... Maar misschien heb ik dit fout? Het lijkt mij wel een wijs plan om de ochtend boterhammen te vervangen door havermoutpap, dus dat ga ik wel doen. ( eet wel erg veel brood )
Maar ik zou toch juist meer moeten gaan eten? Of denk ik nu raar?

---------- Toegevoegd om 10:19 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 10:18 ----------

Per ongeluk 2 keer gepost, weet niet hoe ik de andere weg haal.. =(
 
Zijn mongolen.

Je training schema is kut
Vet meten met weegschaal is kut
Eten op de gok is kut.
 
Om maar ff aan toe te voegen is dat eetschema wat hij adviseert echt vreselijk! Goed van je dat je hier om advies vraagt!

Kan je nog ff je doelen verduidelijken? Je zegt dat je niet in gewicht stijgt en dat je een six pack wil.. klinkt voor mij heel tegenstrijdig:)
 
Trainingsschema is kut.

Als je dat werk doet moet je je voeding daar op aanpassen anders ga je indd echt gek worden.
 
´´Volgens de begeleiding op de sportschool is mijn schema ook gewoon goed ingesteld´´ dat zou ik ook zeggen als ik verantwoordelijk was voor dat schema

´´Ik denk dat meneer de begeleiding het niet helemaal begrijpt hoe dit werkt...´´ dat heb je idd goed gezien. ;)

Begin met het lezen van de stickys in de voedingssectie en de trainingssectie zodat je zelf een idee krijgt hoe t werkt, dan ben je tenminste niet meer afhankelijk van die begeleiders in je gym.
Daarna ga je je inlezen in de stickys in de trainingssectie, in de vrouwenlogs kan je ook lezen welke oefeningen veel gedaan worden, makkelijkste is om met youtube te kijken hoe die oefeningen gedaan moeten worden.
Wat is exact je doel, wil je je VP verlagen maar wel hetzelfde gewicht behouden?
 
Zijn mongolen. Je training schema is kut Vet meten met weegschaal is kut Eten op de gok is kut.

Super!
Goed onderbouwd met argumenten!
Heb ik echt veel aan!

*Sarcasme* Je bent erg irritant, met zo een nutteloos stukje. Ik vraag om hulp, niet om een antwoord "van een mongool", om je eigen woorden maar even te gebruiken. :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------


Ik kan niet zo veel met mijn schouders hebben nog, ivm de operaties. Dus ik kan daar nog niet zo veel mee als dat ik graag zou willen =) Een fysiotherapeut heeft dit opgezet, omdat ik bepaalde dingen niet kan/mag, omdat ik dan weer met een slijmbeursontsteking thuis zit. Niet helemaal de bedoeling in combinatie met mijn werk. Mocht iemand adviezen/tips hebben voor een betere training, hoor ik die uiteraard graag. Ik lees de sticky's en doe mijn best daarmee, maar vandaar dat ik ook om hulp vraag ;) Heb +- 6 jaar stilgezeten, dus ik loop erg achter in spieren. Met name mijn rug en schouders zijn onderontwikkeld momenteel..

En inderdaad is dat met het gewicht heel tegenstrijdig vond ik. Ja, ik wil/moet in gewicht stijgen, spieren opbouwen. (wat ik nu dus niet doe) Ik wil ten eerste weer fatsoenlijke spieren hebben zoals elk normaal mens zegmaar. En ten tweede gewoon weer mijn sportlichaam opbouwen zoals ik deed voor de operaties. Maar vroeger had ik schijnbaar minder moeite met dat eten dan nu haha.

Meneer van de sportschool snapt dat schijnbaar niet zo (dat je betaald wordt daar voor dom gedrag snap ik niet helaas..)

Ik merk nu dus dat ik te weinig eet, dus ga ik meer eten. Geloof dat er ook in de sticky's staat: Experimenteer met voedingsschema's, werkt niet bij iedereen hetzelfde. Meer eten dus, in mijn geval, want het is nu te weinig merken we. Nadeel is dat ik met mijn werk niet altijd tijd heb. Bijvoorbeeld rond 10 a 11 uur heb ik een kwartiertje, en rond 15 a 16 uur heb ik een kwartiertje. Dus grote maaltijden eten is dan geen optie. Heeft iemand tips wat voor een tussendoortje goed is daarvoor? Andere tips zijn altijd welkom, mits ze wel gewoon normaal gegeven worden ipv "weegschaal is kut". Of je moet me ff gratis een huidplooimeter komen geven, maar ik heb altijd geleerd dat als je niks nuttigs in te brengen hebt, je maar beter niks kan zeggen.. *sorry*
 
Snap heel goed dat je op dat schema haast onderuit gaat.
Veel te weinig. Inderdaad zelf overal in verdiepen en stoppen met je begeleiding en evt nieuwe zoeken.

---------- Toegevoegd om 17:19 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 17:13 ----------

Ik werk zelf ook in de zorg. Weet hoe het is om geen tijd te hebben voor grotere maaltijden.
Je kunt rijstwafels met kipfilet nog pindakaas eten . Fruit groente kwark. Snack tomaatjes komkommer etc altijd handig.
Gewoon dingen die makkelijk mee te nemen zijn en in een paar tellen op zijn :roflol: en voor geval dat altijd eiwitshakes meenemen.
 
Snap heel goed dat je op dat schema haast onderuit gaat. Veel te weinig. Inderdaad zelf overal in verdiepen en stoppen met je begeleiding en evt nieuwe zoeken. ---------- Toegevoegd om 17:19 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 17:13 ---------- Ik werk zelf ook in de zorg. Weet hoe het is om geen tijd te hebben voor grotere maaltijden. Je kunt rijstwafels met kipfilet nog pindakaas eten . Fruit groente kwark. Snack tomaatjes komkommer etc altijd handig. Gewoon dingen die makkelijk mee te nemen zijn en in een paar tellen op zijn :roflol: en voor geval dat altijd eiwitshakes meenemen.

Nieuwe begeleiding zoeken zit ik inderdaad sinds gisteren wel aan te denken. Hopelijk heeft een vriend morgen contact met zijn sportdiëtist (die werkt in een andere sportschool) en kan ik daar ff een afspraak mee maken. Er klopt hier niks van lijkt me. Maar alles vanuit mezelf gaan uitzoeken en inlezen is qua tijd in combi met mijn werk en opleiding even niet te doen. Ik probeer het, en lees veel door. Maar bepaalde dingen gaan mijn pet te boven omdat ik deels ook in revalidatie zit. En ik ben bang dingen verkeerd aan te pakken waardoor ik straks weer terugval.

Rijstwafels met kipfilet, goede tip. Fruit heb ik dus, 2 appels.. Snacktomaatjes+komkommers is ook een idee. Maar is dat qua intake wel nuttig? (of het echt helpt als ik meer moet eten)

Eiwitshake doe ik nu alleen in de avond, maar nu ik erachter ben dat ik te weinig eet wordt dat wel een aantrekkelijk idee dat wat vaker te doen. Terwijl ik het deels zonde vind, gezien ik ook lees dat je zonder shakes het ook prima moet kunnen redden (maar nou is ons werk daar wat anders is dan een 9 tot 5 baantje denk..)
 
Kwark kun je ook naast de fruit groente en kip nemen en vult ook. Groente is ook meer ter vulling. Komkommer zit niets in.
Voor het meer eten heeft dat geen zin maar wel tip voor snelle snack tussendoor wel met eiwitten uiteraard.

Ik koop zelf vaak pakjes kipfilet beleg en eet snel zo'n pakje leeg bijvoorbeeld met wat kwark of appel.

Je kan ook een Shake tussendoor nemen met havermout, brinta of bambix met eiwitten er door.
 
Wat is exact je doel, wil je je VP verlagen maar wel hetzelfde gewicht behouden?

Thanks voor je stukje!
Ik kan dus denk niet zomaar oefeningen opstarten, omdat ik met wat revalidatiestukjes zit. Daar wil ik samen met een professional even naar kijken. Ik dacht dus dat de sportschool dat was, guess I was wrong.

VP verlagen is mijn doel ja, en mijn gewicht verhogen. Lijkt me onmogelijk dat op hetzelfde gewicht te houden. Daarbij weeg ik nu 57 kg. en dat is niet bepaald veel. :rolleyes: Dus dat moet omhoog!

---------- Toegevoegd om 15:36 ---------- De post hierboven werd geplaatst om 15:32 ----------

Kwark kun je ook naast de fruit groente en kip nemen en vult ook. Groente is ook meer ter vulling. Komkommer zit niets in. Voor het meer eten heeft dat geen zin maar wel tip voor snelle snack tussendoor wel met eiwitten uiteraard. Ik koop zelf vaak pakjes kipfilet beleg en eet snel zo'n pakje leeg bijvoorbeeld met wat kwark of appel. Je kan ook een Shake tussendoor nemen met havermout, brinta of bambix met eiwitten er door.

Kwark neem ik nu met middageten, maar als tussendoor kan dat misschien beter ja, dat had ik niet bedacht. Snel te eten natuurlijk..
Dus kwark als tussendoortje met fruit erin, en rijstewafels met kipfilet. En een shake met havermout klinkt ook als een goed plan. Dat vult wel + is goed voor intake.
Dankjewel!!
 
Heb je wel gewoon een middag pauze? Volkorenbrood brood met mager vlees kipfilet rosbief etc kan ook. Eitjes koken of bakken en meenemen. Als je gewoon lunch heb daar volwaardige maaltijd pakken.
 
Heb je wel gewoon een middag pauze? Volkorenbrood brood met mager vlees kipfilet rosbief etc kan ook. Eitjes koken of bakken en meenemen. Als je gewoon lunch heb daar volwaardige maaltijd pakken.

Ja, ik heb een half uur pauze. Dan eet ik 2 volkoren boterhammen met kipfilet of rookvlees. Om de dag 2 gekookte eitjes.
Het is wel mogelijk om daar een warme maaltijd te eten, helaas vaak vettig. Wat ik me dan af vraag, zou het voor mij nuttig zijn om dan in de middag (als ik dat dus van tevoren kook) kip met rijst en groentes te eten, en in de avond weer?
 
Zeker zijn rijst kip en groente een goed idee voor de middag. Gewoon van te voren maaltijden koken.
En bij avond maaltijd kan dat ook weer.

Eet zelf ook 3x per dag rijst met groente en kip etc.
 
Er zijn al aardig wat tips gegeven. Maar zorg wel dat je ook genoeg vetten eet. ;)
Dat is nodig voor je hormonen! Maar ook om goed je spieren op te kunnen bouwen.
Dus niet alle vetten schrappen maar ook dingen als olijfolie, roomboter en nootjes, pinda (kaas) er inhouden.
 
Je training schema is kut

Lekker zinvol. Wat zou jij er aan veranderen dan? En dan wel even in acht nemen dat TS nog revaliderende is.
 
Thanks voor je stukje!
Ik kan dus denk niet zomaar oefeningen opstarten, omdat ik met wat revalidatiestukjes zit. Daar wil ik samen met een professional even naar kijken. Ik dacht dus dat de sportschool dat was, guess I was wrong.

VP verlagen is mijn doel ja, en mijn gewicht verhogen. Lijkt me onmogelijk dat op hetzelfde gewicht te houden. Daarbij weeg ik nu 57 kg. en dat is niet bepaald veel. :rolleyes: Dus dat moet omhoog!!

Ah ok, daar had ik overheen gelezen.
Misschien is het een idee om een personal trainer te zoeken die gespecialiseerd is in revalidatie om je te helpen met een goed schema, tot je weer "normaal" kan trainen? Het is moeilijk voor een leek om te bepalen wat je wel en niet kan/mag.
Als ik t zo lees kom je al een heel eind als je voldoende blijft trainen (zoals nu) en op onderhoud gaat eten.
Door je zware werk en het training creëer je een tekort zonder dat je lichaam voedingsstoffen tekort komt.
 
Lekker zinvol. Wat zou jij er aan veranderen dan? En dan wel even in acht nemen dat TS nog revaliderende is.

stronglifts 5x5

Moet hier even aan toevoegen voor de duidelijkheid: Ik ben herstellende van operaties, dus zoveel kg. kan ik zeker op mijn schouders nog niet hebben. Mag 100% belasten, dus zodra ik merk dat ik hoger kan in gewichten doe ik dit ook.


Doen wat je kunt.
 
Goed, inmiddels kwam ik er zelf niet echt meer uit en ben ik bezig met een personal trainer.

Nu 5 weken, gisteren meting gehad. Sinds het begin (25-5) tot gisteren (24-6) 1.8% vetpercentage eraf!
Ik begon op 23.1%, zit nu op 21.3%. (huidplooimeting)
Ik weeg nog hetzelfde, maar ik maak elke week foto's en zie hier ook wel een duidelijk verschil in optreden.

Ik eet nu volgens mijn voedingsschema 1415 kcal. Ik eet geen brood meer (eigen keuze), of ja, wel roggebrood en speltbrood. Heb voor vrijwel elke maaltijd 3 keuzes

Ontbijt: (maaltijd 1)
- Smoothie (handje spinazie, handje havermout, amandelmelk, half stuk fruit, lijnzaad)
- Boerenomelet (vind ik niks dus eet ik vrijwel nooit)
- 40 gr. havermout met half stuk fruit, amandelmelk/halfvolle melk

Maaltijd 2:
- 2 roggebrood met kipfilet
- 1 stuk fruit + gesneden rauwkost (wortelen, komkommer, tomaat, paprika)
- 30 gr. amandel/cashew/walnoten

Lunch (Maaltijd 3)
- 2 stuks roggebrood met mager vlees, komkommer en tomaat
- 200 gr. magere kwark met half stuk fruit

Maaltijd 4:
- Volkoren/Speltcracker met bio. pindakaas
- Gekookt ei op speltbrood Diner (Maaltijd 5)
- 200 gr. groentes, 100 gr. kip/kalkoen/tofu/vis, 100 gr. zoete aardappel OF 40 gr. zilvervliesrijst/quinoa

Maaltijd 6:
- 200 gr. magere kwark
- Gesneden groentes (wortelen, tomaten, komkommer, paprika)

Sport 1x in de week met de trainer, 2x a 3x per week in de sportschool met een aangepast schema. Ben happy dat het nu dus vooruit gaat! =)
 
ziet er al stukken beter uit.

Wat voor training schema hanteer je?
 
Trainingsschema:

- Hardlopen, 5 minuten (helling 5% , 12 km. per uur)
- Goblet squats, 4 setjes van 15 herhalingen (met 12 kg. kettle bell)
- Dumbbell lunges, 4 setjes van 15 herhalingen (met 2 x 10 kg. dumbbells)
- Upright row, 4 setjes van 10 herhalingen (met 8 kg. kettle bell)
- Bankdrukken met dumbbells, 4 setjes van 10 herhalingen (met 2 x 10 kg. dumbbells)
- Latt pulldown, 4 setjes van 12 herhalingen (met 25 kg.)
- Leg press, 4 setjes van 12 herhalingen (met 50 kg.)
- Planks, 4 setjes van 30 seconden
- Intervaltraining roeimachine, 10/50, 15/45, 20/40, 25/35, 30/30, 30/60, 30/60 (hard/rustig, aantal seconden)

Vul dit wel eens aan met oefeningen. Maar dit blijft wel de basis. Ik doe thuis sowieso buikoefeningen.
 
Back
Naar boven