Fitness Seller

Sticky Progressielog revalidatie AML/transplantatie tot ik weer serieus kan BB (+ gratis te downl. schema)

Bezoekers in dit topic

Hey Big T,

Zou je kunnen toelichten waarom je voor die specifieke multivit hebt gekozen (gezien er zoveel keus is)?
 
Pff lastig. Ik ben zeker wel benieuwd. Ik val zelf af op 3500 kcal en blijf stabiel op 3800. Dus ben wel benieuwd wat het doet en als je op moet hogen hoe je dat doet.
Het eten komt bij mij mijn neus wel aardig uit nu. Ik duim voor je voor over 2 weken!

Waar heb je last van? Kloppen je stats?
 
Goed bezig T; ik kom altijd sporadisch terug om je log te bekijken, en ben blij dat de originele post gesloten is en je nu hier verder gaat met een log gericht op je revalidatie.
 
Donderdag 23 juni - zo weer ff met beide voetjes op de grond... Vorige week dinsdag zware nierinfectie naar de blaas toe 39 koorts en well out. Met brandweer door raam naar buiten want stappen ging al meteen niet meer die ochtend. Eerst naar dichtstbijzijnde ziekenhuis in ambulance naar spoed want zo wil de wet het, dus niet meteen naar het UZ waar je eigenlijk hoort en waar ze alles over je weten. Ik hoor de dokter nog iets zeggen als "apenland toch".

Aangekomen bij UZA intensive care en meteen catheter erin, zo in paniek dat ik de hele zooi er weer uitflikker en ik bloedend op de vloer donder, MUG erbij etc. Daarna geen herinnering meer tot ik wakker word in de IC met riemen ingepakt. Dag later naar OK voor nieuwe plaatsing catheter, duurde vrij lang door nauwe venen.

Krijg meteen antibioticakuur en 4 dagen later daalt de koorts geleidelijk van 38,5 naar 37. Nog paar keer hebben ze me moeten waarschuwen omdat ik steeds het bed uitwilde (soort paniek/vlucht-reactie denk ik). Nu ondertussen weer wat beter, kan goed eten maar hou veel subcutaan vocht vast. Krijjg nu aangepast hoog-eiwitdieet en Lasix. Kan je heel de dag de verpleging bellen om in urinaal te plassen. Vocht trekt wel wat weg, maar blijf eruit zien als Bear gryllls met z'n harses in een bijennest en edele delen hebben wat weg van een blobvis. Zo genoeg drama weer, gemiddelde TV soap is er niets bij.
 
Tjemig T. man wat een ellende..
 
Potverdomme man
 
Brrr, catheders en vochtafdrijvers heb ik ook geen goede herinneringen aan maar je vecht je hier ook wel weer door T', stay strong !
 
Klote T. Hopelijk ben je snel terug aan de beterhand..
 
Eerst naar dichtstbijzijnde ziekenhuis in ambulance naar spoed want zo wil de wet het (...)
Is dat per wet geregeld? Godverdomme zeg.
 
pfff.. das wel een tegenvaller zeg.. het mag nog niet meezitten.
Ik hoop dat het snel beter gaat. Sterkte.
 
Zo vreemd is dit toch niet?
Ik vind van wel. Naar welk ziekenhuis iemand met spoed moet is toch ook een medische beslissing? Dat zou niet puur af moeten hangen van de afstand. Zo hebben ziekenhuizen bepaalde specialismen in huis die andere niet hebben wat nu net een verschil tussen leven en dood zou kunnen betekenen afhankelijk van het spoedgeval. Ook bij iemand waarbij een spoedgeval nauw gerelateerd kan zijn aan de medische geschiedenis van een persoon is het niet meer dan logisch dat je waar die persoon z'n medische geschiedenis 'heeft liggen' ook laat meewegen in de beslissing waar hem te plaatsen.

Lijkt me dus juist niet meer dan logisch dat de plaatsing ook naar het inzicht van het medisch personeel wordt ingevuld.
 
pfff.. das wel een tegenvaller zeg.. het mag nog niet meezitten.
Ik hoop dat het snel beter gaat. Sterkte.
Het is en blijft een rollercoaster en koorddansen, maar dat wist ik ook. Alleen dit kwam echt uit de lucht vallen als een donderslag bij heldere hemel. Gelukkig is het UZA team hier uitstekend en kom ik er alweer geleidelijk aan bovenop. BTW om je een idee te geven van de vochtretentie, het verschil is meer dan 8kg.
 
Dat is ook het lastige.... op bepaalde dingen kan je rekenen.. maar juist die onverwachte dingen zijn net even de druppel dan .
Wel erg fijn dat je een goed team hebt in het UZA.
oef... 8 kg vocht.. das wel enorm...
 
Eerst naar dichtstbijzijnde ziekenhuis in ambulance naar spoed want zo wil de wet het, dus niet meteen naar het UZ waar je eigenlijk hoort en waar ze alles over je weten. Ik hoor de dokter nog iets zeggen als "apenland toch".

Artsen zijn het hier dan ook niet mee eens, het probleem is voornamelijk van logistieke aard en niet zozeer om medische redenen (alhoewel minder afstand natuurlijk beter is voor 'dagelijkse' spoedeisende problemen).
 
Artsen zijn het hier dan ook niet mee eens, het probleem is voornamelijk van logistieke aard en niet zozeer om medische redenen (alhoewel minder afstand natuurlijk beter is voor 'dagelijkse' spoedeisende problemen).
Het hangt echt af van de situatie, in mijn geval was het onnodig en alleen tijdverlies. Keuze moet liggen bij behandelende arts als er lang verleden is en specifiek dossier.
 
Update woensdag 13 juli - Even een update voor de laatste weken. De infectie was aan de nieren en dikke twee weken out. Was vrij zware infectie en volg nu revalidatie met een kinesist aan huis. Huidproblemen (uitdroging, rood worden) worden nu ook aangepakt met 5 verschillende zalven en helaas weer wat meer Medrol (cortisone). Ik doe elke dag wat werk en cardio. KT voorlopig beperkt tot oefeningen met lichaamsgewicht.

Sinds het ontslag uit het ziekenhuis ben ik er fysiek en mentaal weer een stuk beter aan toe, eten gaat erg goed nu, slapen ook, moet wel nog pijnstillers nemen, maar minder dan vroeger. Ook wat aangekomen (+1,5kg) dus het voedingsschema slaat wel aan.

Verder waren alle waarden goed, dus kan wellicht vanaf nu nog meer met forum bezig zijn.
 
Laatst bewerkt:
Goed dat je je nu een stukje beter voelt en dat het vizier weer een beetje naar voren gericht kan worden T.
 
Goed te horen dat het weer wat beter gaat. Ik hoop dat je je nu echt vooruit kan richten op je verdere herstel.
In ieder geval goed te horen dat de pijnstillers minder kunnen en je gewicht weer wat toeneemt.
 
Tnx. Net nog telefoon gehad van de hematoloog, leverwaarden blijken niet helemaal normaal te zijn. Ze willen biopsie doen om na te gaan of het door de medicatie of door afstoting wordt veroorzaakt.
 
Back
Naar boven