MuscleMeat

Islamitisch Terrorisme (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Arminius

Epic Ruler
Elite Member
15 jaar lid
Lid geworden
4 jul 2005
Berichten
72.035
Waardering
37.855
Lengte
1m88
158502_600.jpg
 
Laatst bewerkt:
  • Like
Waarderingen: mat
Terreuraanslag in Franse gevangenis
In de gevangenis van Osny, in de buurt van Parijs, heeft een gedetineerde islamist eergisteren twee cipiers aangevallen. Gevangene Bilal T. ging één van zijn slachtoffers telijf met "een zeer fijn en scherp zelfgemaakt mes van 25 cm" dat "bij de toezichthouder dwars door de keel ging, op 2 millimeter van de halsslagader, en tot op enkele millimeter van de long ging". De onderzoekers menen dat de aanslag door meerdere gedetineerden werd georganiseerd en dat het de bedoeling was een cipier te onthoofden. Dat meldt Le Figaro.

De aanslag vond plaats in een gevangenisvleugel die is voorbehouden aan deradicaliseringskandidaten. Volgens bronnen binnen de gevangenis werd de aanslag door verschillende gedetineerden opgezet. De onderzoekers zouden erachter gekomen zijn dat een andere gevangene banden had die doen vermoeden dat het de bedoeling was een "executie" uit te voeren zoals gebruikelijk is bij Islamitische Staat (IS).

Bilal T. zou volgens een gevangenismedewerker een celdeur met bloed van zijn slachtoffer hebben besmeurd en "zijn handen gespreid hebben om te bidden". In een andere cel van deze speciale vleugel werd een mobiele telefoon aangetroffen.

Al deze elementen noopten het antiterreurparket van Parijs een terreuronderzoek te openen. De magistraten beschouwden Bilal T. overigens al van bij zijn aanhouding als een gevaarlijk individu. De man werd maanden geleden in Turkije gearresteerd. Hij was op weg naar Syrië. De speciale vleugel in Osny zou overigens zwaar gedestabiliseerd zijn door de komst van twee andere gevaarlijke gedetineerden. De speurders vermoeden dat er een verband is tussen Bilal T. en Larossi Abballa, de man die in juni een koppel agenten vermoordde in Magnanville. Abballa had in een video ertoe opgeroepen naast agenten ook cipiers te executeren.

Jean-François Forget, secretaris-generaal van de belangrijkste cipiersbond UFAP-UNSa, is woedend.

"De gevangenissen zijn kruitvaten. We zitten met 300 gevangenen die in voorarrest zitten wegens terrorisme en duizend gevangenen zijn aan het radicaliseren. Nog voor de opening van deze 'deradicaliseringsvleugels' heeft de bond erop aangedrongen dat de veiligheid zou primeren en dat deze vleugels waterdicht zouden afgesloten zijn van de rest van de gevangenissen. We hebben ook minstens drie bewakers per gedetineerde geëist. Maar ze verkiezen programma's op te starten die kant noch wal raken. We zijn dat woord 'deradicalisering' moe gehoord, het betekent niets".

"In Osny", zo gaat hij door, "krijgen deze gevangenen massages van professionele masseurs en kunnen ze lessen schermen volgen. Bovendien is de vleugel voor de nieuwkomers zo overbevolkt dat die vaak in de vleugel voor geradicaliseerden terechtkomen. Anderzijds belanden gedetineerden die in de speciale vleugel worden opgevangen vaak in de klassieke detentie omdat de deradicalisering slechts acht weken duurt. Ja, er zijn sinds zondagavond speciale maatregelen genomen. Maar voor hoe lang?
 
Je zou denken dat die Fransen daar wel een effectieve oplossing voor hebben.

top-10-words-from-peoples-names-guillotine-251@1x.jpg
 
Alweer een aanslag verijdeld in Engeland.
 
Laatst bewerkt:
Wordt tijd om deze ploflims point-blank door de kop te schieten. Familie erbij.
 
Duo aangehouden voor 'bedreiging met een aanslag'
De twee mannen die gisterenavond werden opgepakt bij een politieactie aan het Antwerpse Centraal Station zijn door de onderzoeksrechter vandaag aangehouden voor "bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties". Dat meldt de Antwerpse afdeling van het parket van Antwerpen.

Ze hadden rond 21 uur militairen geprovoceerd nabij het Centraal Station en woorden als "Allah" en "IS" geroepen. Een van de verdachten droeg traditionele moslimkledij. Toen de politie hen wilde arresteren en fouilleren, nam een van de mannen een op een handgranaat lijkend flesje uit zijn broekzak. Hij riep "boem boem" en "IS".

De politie hield hem onder schot. Toen het snelleresponsteam van de lokale politie ter plaatse kwam, begon hij met het voorwerp in de hand in hun richting te wandelen. De man kon overmeesterd worden en ook de andere verdachte werd gearresteerd. De ontmijningsdienst DOVO kwam ter plaatse, maar het voorwerp bleek onschadelijk. Het was een plastic flesje, gewikkeld in tape.

Beide verdachten zijn twintigers van Noord-Afrikaanse origine. Ze werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter die hen aanhield voor "bedreiging met een aanslag met schijnbaar gevaarlijke substanties". Volgens het parket zal de juiste toedracht van de feiten uit verder onderzoek moeten blijken.
 
Laatst bewerkt:
Dat geestelijke hebben ze allemaal met zo'n laag iq en is geen excuus. Ik las laatst dat sinds het burkini verbod de verkoop met meer dan 200% is gestegen. Ze wensen zich niet aan te passen en houden van provoceren. Zo'n groenlinks extremist pleit voor een stuk strand voor de moslims waar je met bikini niet welkom bent. :roflol:
 
In het station van Brugge is vrijdagnamiddag onrust ontstaan toen op een perron voetzoekers tot ontploffing kwamen. De aanwezige reizigers vreesden een terroristische aanslag, maar het bleek om de viering van de pensionering van een treinbestuurder te gaan. De NMBS verontschuldigt zich voor het incident.
Brugge komt ook eens in het nieuws :roflol:
 
Binnenkort mogen alle treinbestuurders met pensioen. :wave:
 
Opzich snap ik al die mensen wel.

Hoe zou jij je voelen als je geen stageplaats krijgt?
Dat geestelijke hebben ze allemaal met zo'n laag iq en is geen excuus. Ik las laatst dat sinds het burkini verbod de verkoop met meer dan 200% is gestegen. Ze wensen zich niet aan te passen en houden van provoceren. Zo'n groenlinks extremist pleit voor een stuk strand voor de moslims waar je met bikini niet welkom bent. :roflol:
Nog zieker is dat die 200% stijging in verkoop hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt wordt door linkse, blanke moslim knuffelende kuthoeren. Had gister nog een discussie met zo'n snol die ik ken. Pro vluchteling, pro bokoe, maar dan wel gister verkondigen dat de zorg en het sociale stelsel naar de klote gaat... domme kuthoer, je jankt dat het sociale stelsel naar de klote gaat, maar je pleit non-stop tot het meer opnemen van parasiterend menselijk afval. 70 jaar geleden zou je kop kaal geschoren zijn en werd je uitgemaakt voor moffenhoer.


Dat moest ik ff kwijt. Heb teveel getapt ik ga slapen ;). Ciao ciao
 
Laatst bewerkt:
van mij mogen er wel een paar flinke aanslagen plaatsvinden

laat Europa maar even flink branden,

dat is beter verteerbaar dan het etterende moslimvuurtje dat nu dreigend blijft smeulen

en eens dat vuur gedoofd komt misschien het besef dat Europa en moslims geen

gelukkig huwelijk kan zijn
 
Laatst bewerkt:
"Ook auto met gasflessen gevonden in Marseille"
De Franse politie heeft opnieuw een auto met gasflessen aangetroffen. Het verdachte voertuig stond geparkeerd in de buurt van een synagoge in de Zuid-Franse havenstad Marseille, zo melden Franse media. Speurders ontdekten naar verluidt twee gasflessen in de wagen.

De Franse ontmijningsdienst is ter plaatse en er is een ruime veiligheidszone ingesteld.

Vorig weekend werd ook een auto met gasflessen gevonden in de buurt van de kathedraal Notre-Dame, in de Franse hoofdstad Parijs. In de zaak werden meerdere verdachten opgepakt. Ze zouden een nieuwe aanslag hebben willen plegen in Frankrijk.
 
Laatst bewerkt:
BERLIJN - Duitsland is thuis aan meer dan vijfhonderd radicale moslims die in staat zijn alleen of in groepsverband aanvallen uit te voeren. Daar heeft minister van Binnenlandse Zaken Thomas de Maizière voor gewaarschuwd in een interview met dagblad Bild.


Volgens de Maizière hebben de autoriteiten momenteel zeker 520 ,,potentiële aanvallers'' in beeld. Nog eens 360 anderen worden als ,,relevante'' personen beschouwd omdat ze nauwe banden hebben met de eerste groep. ,,De terreurdreiging in Duitsland komt nu van zowel buitenlandse groepen als fanatieke eenlingen'', aldus de minister.
 
Back
Naar boven