Basma
Huge Freak
- Lid geworden
- 5 jan 2014
- Berichten
- 9.316
- Waardering
- 5.913
- Lengte
- 1m89
- Massa
- 89kg
- Vetpercentage
- 12%
- Topic Starter
- #6.041
Moest de "Boeuf bourguignon" even opzoeken maar dat klinkt heerlijk zeg!
Welk vlees gebruik je daar precies voor? Of volg je een specifiek recept?
Ik heb denk ik al zeker 2-3 jaar geen recept gevolgd. Doe nu alles op gevoel .
Soms gebruik ik stooflappen, maar vandaag voor sukade lappen gegaan. Beetje vetter en daardoor dus extra smaakvol!
Eerst op hoog vuur in een flinke scheut olie aanbakken.
Zodra het vlees gekleurd is peper, zout, laurier, komijn en wat aromat overheen. Vervolgens een paar scheppen bloem erbij.
Als alle vocht is opgenomen afblussen met rode wijn. Ongeveer een half fles per kg vlees zou ik zeggen.
bouillon blokje erbij en lekker laten pruttelen..
Ik voeg daarnaast nog een paar wortels en een ui toe om mee te laten stoven.