MuscleMeat
Sanca Magni
Foto Contests

Sanca Magni

Zoals de meesten al wel weten, ik ben dus Sanca en ben dit jaar voor de 2de keer 20 jaar geworden.
Rond mijn 15de jaar ben ik begonnen met een beetje met de gewichten te spelen, om dat een paar jaren later te combineren met muay thai en nog eens een paar jaren later ben ik via highland games in het strongman wereldje terecht gekomen.
In de 10 jaar dat ik strongman competitie heb gedraaid heb ik af te rekenen gehad met vele obstakels waaronder hardnekkige blessures en het vervangen van mijn (mitralis)hartklep.
Sinds vorig jaar merkte ik dat ik ondanks al de trainingen elke dag weer wat meer kracht begon te verliezen, na een hele hoop heen en weer geloop tussen de specialisten kreeg ik in november vorig jaar eindelijk te horen wat er misging: dermatomyositis, een autoimuun ziekte die ontstekingen in de huid geeft en zorgt voor spierafbraak, vooral in de benen, armen en schouders.
Toen kwam het moment dat ik de knoop moest doorhakken, zwaar trainen lukte (voorlopig?) niet meer dus strongman verder doen was geen optie. Wat nog restte was in een hoekje gaan huilen of doen wat wel gewoon nog ging, namelijk pompen!
Ik ben dan high rep beginnen pompen met veel super- en giant sets en een shitload volume voor de abs. Nu zag ik dat ik niet alleen nog maar afviel door die aandoening maar ik zowaar stilaan abs in de plaats kreeg, dan ben ik ook meer op mijn voeding gaan letten en zowaar echt beginnen cutten.
Dan nog even de stats meegeven, begin vorig jaar woog ik 107kg, bij de start van de contest log 87kg en bij de shoot stond ik op 80.8kg.
Groet.
Erg goed resultaat, benen vooral erg goed.
Oja ook leuk die fotoshoot zorgt voor wat mooiere foto’s
 
Veel respect dat je desondanks de hele situatie met zulk enthousiasme toch een ander pad hebt kunnen vinden binnen de sport!
 
Van strongman tot bodybuilder. Niks dan respect voor jou. Echt gaaf dat je gewoon schijt had en de contest ingegaan bent. Bovendien ook nog alles eraan gedaan om de puntjes op de i te zetten de laatste week.
 

Media informatie

Categorie
Contest 2019
Geplaatst door
Foto Contests
Datum plaatsing
Aantal vertoningen
2.336
Reactie aantal
49
Beoordeling
4,40 ster(ren) 95 ratings

Afbeelding metadata

Bestandsnaam
received_2357275754362886.jpeg
Bestandsgrootte
86,5 KB
Dimensies
1200px x 800px

Deel deze media

Bovenaan