MuscleMeat

Verenigde Staten

Bezoekers in dit topic

Puerto Rico Officials Investigated for Corruption During Hurricane Relief
https://www.theepochtimes.com/puert...rruption-during-hurricane-relief_2560097.html
Corruption in Puerto Rico may have been the cause of U.S. relief supplies not reaching those in need following Hurricane Maria in September 2017. The administration of San Juan Mayor Carmen Yulín Cruz (D), who made headlines for her criticisms of President Donald Trump’s handling of the relief efforts, is now being investigated for alleged corruption.
..
There were many reports following the hurricane that U.S. supplies were trapped in the ports, with local corruption preventing proper distribution. The claims were largely dismissed by legacy news outlets as conspiracy, and were used to frame Trump’s relief efforts in a negative light



:)
 
Stiekem is Rutte fan, zal wel stoer doen eenmaal terug in NL. Moet hij mee uitkijken, er is zoveel dat Trump zou kunnen twitteren over Rutte. Waarom zijn vriend er niet bij was bijvoorbeeld.

giphy.gif
 
https://www.snopes.com/fact-check/was-law-separate-families-passed-1997/
https://www.vrt.be/vrtnws/nl/2018/0...mp-geen-zielen-winnen-dit-is-een-stap-te-ver/

There is no federal law that stipulates that children and parents be separated at the border, no matter how families entered the United States.

Kinderen worden politiek als pasmunt gebruikt om een muur te krijgen van het Congres

"Deze keer, bij Trump, gaat het over zelfgekozen beleid. Zelfgekozen wreedheid. Geen enkele empathie. Zonder inlevingsvermogen voor de angst van ouders en kinderen die uit elkaar worden gerukt, zonder nieuws over waar ze zijn of hoe ze het stellen."

"Het is overigens quatsch en fake news als de president beweert dat hij de wet volgt. Het uiteenhalen van kinderen en ouders staat namelijk nergens in de Amerikaanse wet. Dat hebben verschillende factcheckers de afgelopen dagen voldoende uitgevlooid."

"Dat is niét zo. Het is fake news als de president beweert dat immigranten in de VS -al dan niet legaal - meer misdaden plegen. Elke statistiek spreekt dat tegen. Het is een leugen. Nee, bij de mensen die de grens oversteken zitten niet vooral dieven en moordenaars, zoals de president beweert. Het zijn vooral dromers. Dromers van een Amerikaanse droom."
 
  • Like
Waarderingen: 040B
Snopes "the numbers check out but rate it mostly false anyway" .com
 
Snopes "the numbers check out but rate it mostly false anyway" .com
Kritiek op Trump => laten we dan maar de vaste tactiek gebruiken: niet of naast de kwestie reageren :clap:
 
Kritiek op Trump => laten we dan maar de vaste tactiek gebruiken: niet of naast de kwestie reageren :clap:
Kritiek is prima hoor lees ik ook graag maar deze bronnen gaan steeds nergens over. Beetje je best doen.

Die snopes fact-checks uitspraken van Sessions en de wetten waar media/publiek van denken dat het over gaat. En leest alsof het argument is; maar Obama deed niks dus zero-tolerance is een nieuwe policy. Ja dat is volgens Trump juist het probleem. De uitspraak van Trump die ze quoten zegt "Separating families at the Border is the fault of bad legislation passed by the Democrats" nou dan wil ik wel weten welke legislation hij het over zou kunnen hebben en niet waar andere mensen denken waar het om gaat. Bekijk dan kritisch in hoeverre het zero-tolerance beleid rechtmatig is. Het lijkt me niet dat homeland security maar wat doet om racistisch te zijn maar dat dat gewoon volgens de wet gaat alleen nu wordt het eens uitgevoerd. Of in hoeverre klopt dat?

Die legislation waar hij op doelt zal wel DACA of DREAM act zijn oftwel smokkel je kind illegaal de grens over dan krijg je de american dream voorgeschoteld terwijl anderen 7-10 jaar moeite moeten doen om legaal een nieuwe nationaliteit te verdienen.

Door eromheen te wijzen kun je er een false op labelen maar daar heb ik niks aan.

Migration crime stats moet een makkelijke zijn om wat beters van te vinden dan dat vrt.be wat lijkt op iemand's blog post. http://criminology.oxfordre.com/vie...90264079.001.0001/acrefore-9780190264079-e-93
 
Laatst bewerkt:
Mijn reactie lokte je zelf uit door enkel te antwoorden met "ohja slechte bron".

Heb je zelf kinderen? Kan je je voorstellen dat die kleintjes die zelf totaal niet begrijpen wat er gebeurt weggehaald worden bij hun ouders en maar hun plan moeten trekken in een kooi waar 24/24 de lichten aanblijven? Wat dit psychisch met hen doet, ook op lange termijn? Kan je je voorstellen dat je zelf een ouder bent die zijn geluk elders (weliswaar illegaal) zocht en je kinderen een betere toekomst wou geven maar dan gewoon van hun gescheiden wordt zonder te weten wat er met hen gebeurt?

En dat alles gewoon ivm een politiek spelletje om zijn muurtje te krijgen en gelijk te krijgen. Ondertussen vertellen ze op Fox dat het acteurtjes zijn die in een zomerkamp beland zijn.

Ik ben niet iemand die alles wat hij doet afbrand maar dit is gewoon schandalig. Eindelijk een president die de wetten naleeft, hoera :thumb:
 
Back
Naar boven