- Lid geworden
- 9 jul 2009
- Berichten
- 15.778
- Waardering
- 14.213
Haha wat grappig, bij tuinbonen was het mij ook opgevallen! Ik denk dat het bij tuinbonen er ook aan ligt of ze dubbel gedopt zijn. Ik reken voor tuinbonen 45 kcal / 100 gram. Ik vind ze erg lekker (diepvries Appie), dus dan kan ik er meer van eten. Idem met de pompoen. 15 kcals / 100 gr geloof ik niet, maar ik ga ook niet uit van het maximum, dan moet ik inleveren op de hoeveelheid binnen mijn macro's.Wat me wel is opgevallen.. heb beiden gehad. Maar de hele pompoen heeft een hele andere smaak dan die zakjes... De zakjes zijn veel wateriger en de hele pompoen is veel vezeliger en smeuiger (smaakt romiger zeg maar). Het kan aan de soort liggen misschien.. Maar op internet zie je dat nergens terug bij de verschillende soorten.
Maar ja... soms heb je ook bijvoorbeeld tuinbonen in de diepvries. De ene zak zegt 80 kcal per 100 gram... en een andere 45 kcal per 100 gram... Ook geen idee wat dan het verschil is zeg maar...
wovano sorry voor de topic vervuiling
Wat betreft de pompoen vind ik de hokkaido (die ronde oranje bio pompoen) het lekkerst. En dan in z'n geheel geroosterd in de oven. Lekker lang zodat de natuurlijke suikers karameliseren. Ik doe zo'n pompoen ongeveer 60 tot 75 minuten op 175 graden. Vast wel eens foto's in het ''wat eet je nu'' topic voorbij zien komen!?