Ze doen (dacht ik) de spirit in een stalen vat (vandaar steel finish) met wat staven hout en versnellen de boel door het te verwarmen en ultrasoon geluid toe te passen, dat laatste zorgt voor veel meer en snellere interactie van de vloeistof met het hout. In sommige gevallen (bij de Hafnium o.a.) wordt ook nog wijnsteenzuur toegevoegd.
Hoe ze op die aging schaal komen, geen idee maar na 9 dagen smaakt het echt naar een vrij jonge whisky, de Hafnium heel fruitig, met veel citrus en wat vanille, de Arbeid kan ik moeilijk plaatsen, hij smaakt heel jong maar flink peated, waardoor de peat heel erg overheerst, ik zou bijna zeggen dat als je er een peated calvados zou bestaan het daarnaar zou smaken.
Beide new make spirits heb ik genipt, daar heb ik amper ervaring mee, dus ik weet niet hoe die zich verhouden tot anderen, maar ik vind ze heel smaakvol, binnenkort zal ik hem aanlengen tot <50%.
Al met al vond ik het het geld wel waard, om het eens te proberen.