MuscleMeat

Sticky Verenigde Staten

Bezoekers in dit topic

Is de volkskrant weer niet goed.. welke bron moet ik dan gebruiken, Breitbart?
Misschien gewoon video of transcript van de persconferentie zelf?

Boze en uitdagende Trump
Critici en partijgenoten geschokt door tirade
Een boze, geïrriteerde en uitdagende Donald Trump
opnieuw olie op het vuur
een persconferentie .. die volledig uit de hand liep.
Met zijn tirade van twintig minuten .. het opnam voor een deel van de extreem-rechtse actievoerders, liet Trump opnieuw zien dat hij er geen trek in heeft om in tijden van crisis de president van alle Amerikanen te zijn.
terwijl zijn belangrijkste adviseurs zwijgend toekeken en zich duidelijk geen raad wisten met de uithaal
zijn optreden werd vergeleken met een op hol geslagen trein die richting een ravijn reed. Het was een politieke aanval die zijn presidentschap zal gaan bepalen.
maar Chao moest toekijken hoe de president van de gelegenheid gebruikmaakte om zijn gal te spuwen

Zo'n schrijver betaal je toch niet.

 
Techbedrijven pakken extreemrechtse gebruikers aan
Het is hypocriet moralisme.

Een extreem-rechtse gek rijdt met zijn auto in op een groep mensen (de aanslag wordt niet opgeeist door een organisatie of ideologie, het lijkt een actie van een lone wolf) en Tim Cook schrijft vervolgens over “een gezwel dat moet worden bestreden”, gaat daar nog even overheen door doodleuk te verklaren dat Antifa’s moreel beter zijn dan neo-nazi’s want die ‘komen voor mensenrechten op’.

Maar als je uit naam van een religie een Parijse concertzaal vol jongeren afslacht, met een vrachtwagen over een Franse boulevard ploegt, met een vrachtwagen door een Zweedse winkelstraat raast, met een vrachtwagen een gezellige Berlijnse kerstmarkt bezoekt, met een bestelbusje over het trottoir van Londense bruggen rijdt om vervolgens uit te stappen en met een mes op de gewonden los te gaan, zelfmoordaanslagen pleegt en dat vervolgens allemaal keurig opeist als zijnde een daad begaan vanuit een religie en ideologie, inclusief daaraan gelieerde terroristische organisatie, dan schrijft helemaal niemand een brief waarin wordt gewaarschuwd voor het gewelddadige gezwel, de foute ideologie of het verschil in moraal tussen de goeden en slechten.

Nee. Dan moet er Imagine worden gespeeld op de piano, komen ouders van slachtoffers huilend in beeld om te verklaren dat ze hun daders vergeven en mag Sting Inshallah komen zingen in dezelfde concertzaal als waar een jaar eerder, inshallah, tientallen onschuldige jongeren zijn afgeslacht.

Nu wordt iedereen met ‘de verkeerde extremistische mening’ gecensureerd door Google, YouTube, Spotify, Facebook en de rest. Maar ze bepalen wel even zelf wat dat precies is, ‘extremistische meningen’. Facebookgroepen waarin haat wordt gepredikt over homo’s, ongelovigen, afvalligen en vrouwen vallen in elk geval niet onder ‘extremisme’, net als extreem-linkse punbands die het martelen en vermoorden van Trump-stemmers bejubelen gewoon overal alle ruimte krijgen.

Dat de vrijheid van meningsuiting nu wordt ingeperkt onder de camouflage van ‘haat bestrijden’ zonder dat daar massaal verzet tegen komt is al beangstigend. Maar dat complete democratieën zonder serieus weerwoord of ook maar het noemen van één serieus argument het doodnormaal vinden om met hypocriete dubbele maten ‘gelijkheid voor iedereen’ op te leggen is niets anders dan totalitaire onderdrukking in de praktijk. Of je strijdt tegen haat, geweld en extremisme maar dan ook álle haat, geweld en extremisme, of je blijft gewoon met je klauwen van vrijheid en democratie af. Vrijheid en democratie heeft alle recht op eerlijke en vooral gelijke behandeling.
 
Laatst bewerkt:
Weet je wie ook wel censuur toepaste?
Hij is van de SP, naar eigen zeggen. Anno 2017 geloven in een dergelijk failliet politiek systeem zegt een hoop. Hoor je hem over Venezuela? Komt alleen in topic Trump, wat dan wel weer grappig is, omdat Obama (mede) Trump heeft veroorzaakt.
 

8821db7751b549691b19a45ba226a17bc71ba3204105140c8238256bec7f55a5.jpg
 
Maar jullie nemen het dus op voor 'alt-right'? Hoe erg ik de antifa flikkertjes ook haat, het waren voornamelijk wat debiele racisten die meeliepen en die zijn ietsje gewelddadiger dan wat linkse mietjes.
 
Denk dat niemand hier het voor één van beide partijen opneemt. Geweld was van beide kanten aanwezig. Iedereen hier veroordeelt zo'n afschuwelijke aanslag neem ik aan en heeft ook niets op met die KKK en nazi's die daar rond liepen. Mag ik toch hopen althans.

Overheid had verschillende groepen demonstranten natuurlijk ver uit elkaar moeten houden en een eigen plek om te demonstreren moeten geven maar ja freedom of speech murica fuck yeah
 
Maar jullie nemen het dus op voor 'alt-right'? Hoe erg ik de antifa flikkertjes ook haat, het waren voornamelijk wat debiele racisten die meeliepen en die zijn ietsje gewelddadiger dan wat linkse mietjes.
Wat versta jij allemaal onder 'alt-right'?
 
Zit pjw nu toch weer op de trump train?
 
Progressief Amerika schiet zichzelf in de voet met identiteitspolitiek
Volgens hoogleraar Mark Lilla is links in de VS volledig de weg kwijt

De New Yorkse hoogleraar Mark Lilla betoogt in zijn nieuwe boek, waarvan in The Wall Street Journal (WSJ) een voorpublicatie verscheen, dat links in de VS de weg volledig kwijt is. Bijgaand enkele citaten uit zijn essay in WSJ en een korte reactie op het boek uit een recensie in The New York Times.

Donald Trumps overwinning vorig jaar heeft mijn mede-progressieven ('liberals') nieuwe energie gegeven om de straat op te gaan. Er wordt opgewonden gesproken over het terugwinnen van het Witte Huis in 2020. Maar we lopen gevaarlijk vooruit op de zaken. We moeten toegeven dat links in Amerika in een diepe crisis zit. Een crisis van de verbeelding en ambitie onzerzijds, en van gehechtheid en vertrouwen aan de kant van het publiek. De vraag is: waarom?

Ronald Reagan heeft Roosevelts 'New Deal'-visie van Amerika die ons richtsnoer was - solidariteit, kansen, burgerplicht - verbrijzeld. Reagan bood een meer individualistisch Amerika, van zelfredzaamheid en een kleine overheid. Als antwoord hierop moesten we een nieuwe visie op Amerika formuleren, die mensen van alle achtergronden en regio's samenbrengt als burgers. In plaats daarvan eindigden we in de splijtende nulsomwereld van identiteitspolitiek, waarbij we het gevoel verloren van wat ons bindt als natie.

Het verhaal hoe een ooit succesvolle linkse solidariteitspolitiek een mislukte politiek van 'verschil' werd, is niet simpel. De verklaring begint wellicht met de feministische leus uit de jaren zestig 'het persoonlijke is politiek', die goed de stemming van Nieuw Links destijds samenvat. Progressieve mensen bleven strijden voor sociale rechtvaardigheid, maar wilden steeds meer dat politieke betrokkenheid een spiegel was van hoe ze zichzelf zagen als individu.

Dat was een linkse vernieuwing, want de New Deal-progressieven hadden, net als de socialisten, geen oog voor individuele herkenning. Maar waar de vroege bewegingen voor gelijke rechten en de rechten van Afro-Amerikanen nog een beroep deden op gedeelde menselijkheid en burgerschap, maakten vooral identiteitskwesties daar in de jaren zeventig een eind aan. Zwarten klaagden dat witte leiders van de beweging racistisch waren, feministen klaagden dat ze seksistisch waren en lesbiennes klaagden dat heteroseksuele feministen homofoob waren. De belangrijkste vijanden waren niet langer kapitalisme en het militair-industrieel complex, maar andere mensen in de beweging die, zoals we vandaag zouden zeggen, onvoldoende 'wakker' ('woke') waren.

Activisten begonnen partijpolitiek in te ruilen voor 'single issue'-protestbewegingen - waarin splijtende krachten dominant zijn. Zo is het klassieke Democratische ideaal om mensen van verschillende achtergronden samen te brengen vervangen door een pseudopolitiek van zelfrespect en steeds nauwere en exclusieve zelfdefinitie. En deze houding wordt levend gehouden en gecultiveerd aan de universiteiten, waar progressieve elites gevormd worden.

Uit de jaren zestig trok Nieuw Links twee lessen: dat de politiek van single isssue-bewegingen de enige manier was om echt iets te veranderen, en dat politieke activiteit een authentieke betekenis voor het zelf moet hebben - waardoor compromissen al snel lijken op zelfverraad. Deze lessen hebben weinig van doen met de huidige crisis van links - dat keer op keer verslagen wordt door de Republikeinen. Maar ze resoneren wel bij jongeren in onze individualistische maatschappij die ze leert dat individuele rechten en zelfdefinitie heilig zijn. Voor hen is politiek persoonlijk en hebben klassieke progressieve ideeën als burgerschap en solidariteit weinig betekenis.

De opkomst van links identiteitsbewustzijn markeert de aftocht van een links politiek bewustzijn. Er kan geen linkse politiek zijn zonder wij-gevoel. We moeten opnieuw leren hoe we onze oproep tot solidariteit - ook als die gericht is op specifieke groepen - verpakken in beginselen die iedereen kan bevestigen.

Black Lives Matter is een klassiek voorbeeld van hoe je zulke solidariteit niet moet organiseren. De beweging fungeerde als noodklok voor elke Amerikaan met een geweten. Maar haar besluit om politiemishandeling als bouwsteen te gebruiken voor een algemene aanklacht tegen de Amerikaanse maatschappij en een bekentenis van witte schuld en publieke spijtbetuiging te eisen, speelde slechts Republikeins rechts in de kaart.

Identiteitspolitiek heeft slechts de versterkte greep van Amerikaans rechts op onze instellingen bewerkstelligd. En het gaat maar door. Nu is het tijd voor progressieven om rechtsomkeert te maken en terug te keren naar de kernbeginselen van solidariteit en gelijke bescherming voor iedereen. Ons land heeft het harder nodig dan ooit tevoren.

En dat in de vk.
Progressief Amerika schiet zichzelf in de voet met identiteitspolitiek - Opinie - Voor nieuws, achtergronden en columns
The Liberal Crackup
 
En de volkskrant, haha, tja dat wordt toch niet echt gelezen meer.
...
De Volkskrant polariseert
Lezers worden voor dom aangezien


Tijdens hun vakantie heb ik op de woning van mijn buren gepast. Zo had ik de gelegenheid drie weken lang de Volkskrant te lezen, waarop zij zijn geabonneerd. Ik was verbijsterd.

Gewoonlijk lees ik geen kranten. Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond erger ik mij te vaak aan de gebrekkige fundering van krantenartikels. Weliswaar is de Volkskrant prettig om lezen. Elke dag is er wel een interessant artikel in te vinden. Er wordt heel wat belangrijke informatie voorgeschoteld. Het is duidelijk dat de redactie elke dag een hoge kwaliteit nastreeft. Uitzondering vormt de column van Arnon Grunberg. Wie zich elke dag de plicht oplegt een column te schrijven, loopt de kans er gek van te worden. Dit is hier blijkbaar gebeurd.

De weg naar de hel
Waarom was ik zo gechoqueerd bij het lezen van de Volkskrant gedurende drie weken? Het werd mij steeds duidelijker dat deze krant, zoals trouwens de meeste mainstream media, de polarisatie in de samenleving, hoogstwaarschijnlijk totaal onbedoeld, in de hand werkt. Het pad naar de hel is geplaveid met goede bedoelingen is hier een toepasbare typering.

Charlottesville
Neem bijvoorbeeld de berichtgeving over Donald Trump. Op elke gelegenheid om hem aan te vallen wordt gretig ingegaan. Veroordeelt hij in scherpe bewoordingen het geweld in Charlottesville, dan valt iedereen over zijn toevoeging dat het geweld van twee kanten komt. Een onbevooroordeeld iemand weet niettemin dat zonder tegenbetoging er geen geweld was geweest en geen dode zou zijn gevallen. We worden stilaan moe van die hetze tegen Trump. In wezen is dit een aanval tegen de democratie, want hij is tenslotte door het volk gekozen.

De Volkskrant is, net als de NOS, blijkbaar dolgelukkig als een neo-nazi een terreurdaad pleegt. Dan kan eindelijk eens het blanke ras aangeklaagd worden. Een artikel van een dubbele pagina wordt daar steevast aan gewijd. Vergeten wordt dat in alle westerse landen de neo-nazis en ander extreem-rechts tuig een minuscule minderheid vormen. Hun wandaden vallen in het niets tegenover de onnoemelijke wreedheden gepleegd door moslimextremisten.

Iris van Lunenburg
Wat ook opvalt is dat deze krant heel graag allochtonen of gekleurde medemensen in de bloemetjes zet. Dat mag natuurlijk. Ik las bijvoorbeeld een heel mooi interview met Iris van Lunenburg. Zij was als vondeling uit Haïti door Nederlandse ouders geadopteerd. Zij zei nooit last te hebben gehad van racisme, wel van antiracisten die haar in een slachtofferrol wilden plaatsen. Het was wel mooi van de Volkskrant om dit te publiceren. Over het geheel genomen lijkt het, voor wie de Volkskrant dagelijks leest, alsof de multiculturele samenleving het paradijs op aarde heeft gebracht. Ik weet niet of de gewone vrouw of man in de volkswijken van de grote steden er ook zo over denkt.

Een laatste voorbeeld is de berichtgeving over de Armeense moeder die haar kinderen in Nederland heeft achtergelaten. Hier plaatst de krant zich boven de wet. In zekere zin worden de lezers ertoe aangezet de rechtstaat in twijfel te trekken.

Het succes van Wilders
Waarom werkt deze berichtgeving de polarisatie in de samenleving in de hand? De mensen zijn niet dom. Zij hebben natuurlijk door dat er hier iets niet klopt. Dit voedt hun wantrouwen en ze gaan nog sterker geloven in wie het tegendeel beweert van wat in de krant staat. In zekere zin is het succes van Wilders te danken aan de eenzijdigheid en de bevooroordeeldheid van de mainstream media. In de beleving van de mensen is hij diegene die tenminste de waarheid durft te zeggen. Of het waar is wat hij zegt, laat ik hier in het midden.

De terreur van antifascisten
De oplossing ligt, en hier kom ik terug op wat ik in het begin schreef, in de wetenschap. Helaas is de wetenschap in deze tijd ook al bevooroordeeld, want de waarheid zeggen betekent verlies van subsidie. Of de wetenschapper wordt het slachtoffer van de terreur van antifascisten en ander tuig.

De wetenschap zou een oplossing kunnen zijn indien de media zich strikt aan de feiten houden en de gebeurtenissen in het juiste perspectief plaatsen. Is eerlijkheid geen kenmerk van ethiek en is ethiek niet het fundament van vrede tussen de bevolkingsgroepen?

- [Link niet meer beschikbaar]
Juliaan van Acker is emeritus hoogleraar aan de Radbouduniversiteit Nijmegen. Hij publiceerde onlangs Een moslimvrij Europa voor wereldvrede.
 
Vanuit mijn wetenschappelijke achtergrond erger ik mij te vaak aan de gebrekkige fundering van krantenartikels. Weliswaar is de Volkskrant prettig om lezen. Elke dag is er wel een interessant artikel in te vinden. Er wordt heel wat belangrijke informatie voorgeschoteld. Het is duidelijk dat de redactie elke dag een hoge kwaliteit nastreeft.
:) Daarbij is Volkskrant > vage tpo.
 
Back
Naar boven