AndroidHealthClinic

Verenigde Staten

Bezoekers in dit topic

228585d793_980x.jpg
 
De Trump-regering draait een verbod op het verkopen van plastic flesjes in nationale parken terug. "Het beste bewijs dat de agenda van de bedrijfswereld het belangrijkste is, en dat mensen en milieu niet van tel zijn", klinkt het.

Zes jaar lang was het verboden om plastic flesjes te verkopen in Amerikaanse nationale parken zoals The Grand Canyon. Bedoeling was om zo iets te doen aan de vervuiling. "Deze wet was een win-winsituatie voor iedereen, behalve voor de flessenwaterindustrie, die enkel geïnteresseerd in het financiële plaatje", klinkt het bij de ngo Corporate Accountability International, die weerstand biedt tegen "misstanden van multinationals" op vlak van milieu, volksgezondheid en democratie.

Maar de regering-Trump schroeft die maatregel nu terug, waardoor het voor nationale parken niet meer mogelijk zal zijn om plastic flesjes te verbieden. "Het is aan onze bezoekers om te beslissen hoe ze zichzelf en hun gezinnen gehydrateerd houden tijdens een bezoek aan een nationaal park, zeker tijdens zomerse periodes", klinkt het in een persbericht van the National Parks Service. De mededeling komt overeen met de argumenten die de flessenwaterindustrie en lobbyisten tegen het verbod gebruikten. Via lobbyorganisatie 'The International Bottled Water Association' voerden grote bedrijven als Nestlé, San Pelligrino en Perrier de druk op om het verbod te laten varen.
Just business, folks.
 
Alle flesjes gevonden in nationale parken mogen bij Trump oraal ingeleverd worden.

Win win situatie!
 
Ben jij soms oraal gefixeerd? Je hebt het er verschillende keren over. En dat als volwassen lummel met kinderen.
 
Prof. Cees Hamelink: ‘Overheden zijn grootste producenten van nepnieuws’
“Het eerste interview van politicoloog en historicus Coen de Jong met professor Cees Hamelink. Cees Hamelink is emeritus hoogleraar Internationale Communicatie aan de Universiteit van Amsterdam en emeritus hoogleraar Media, Religie en Cultuur aan de Vrije Universiteit. Professor Hamelink heeft zich op vele terreinen ingezet voor de mensenrechten. Ook was hij persoonlijk adviseur van de toenmalige Secretaris Generaal van de Verenigde Naties, Kofi Annan.

Sinds Donald Trump is aangetreden is de constructie van gebeurtenissen die nooit hebben plaatsgevonden en het liegen en bedriegen aan de orde van de dag. De media worden daarbij verweten dat zij de veroorzaker zijn van al die onbetrouwbare berichtgeving. Je moet dus gaan kijken waar die berichten vandaan komen. Dan kijk je niet alleen naar Nederland maar wereldwijd wat de veroorzaker is van die vertekening van de werkelijkheid. Dan blijkt dat overheden het meest belang hebben bij die vertekening. Een Amerikaanse journaliste klapte onlangs uit de school met de opmerkelijke mededeling dat de Amerikaanse overheid CNN jarenlang betaalde om fakenieuws te produceren. Een belangrijk voorbeeld:

Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. Dit voorbeeld is volgens professor Hamelink waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.”

De overheden hebben het meest belang bij die vertekening van de werkelijkheid. Vreemd is alleen dat de journalisten en de media daar zo mee aan de haal gaan.
Algemeen bekend dat propaganda uit Washington door veel media wordt overgenomen en geschreven. Filteren is ook een lastige taak voor een journalist. Laat staan voor de lezer.
 
Laatst bewerkt:
Een Amerikaanse journaliste klapte onlangs uit de school met de opmerkelijke mededeling dat de Amerikaanse overheid CNN jarenlang betaalde om fakenieuws te produceren. Een belangrijk voorbeeld:

Op 10 oktober 1990 zorgt de emotionele getuigenis van het Koeweitse meisje Nayirah voor de start van de eerste Golfoorlog. Nayirah verklaart dat Iraakse soldaten in Koeweit baby’s uit de couveuses halen en ze op de koude ziekenhuisvloer voor dood achterlaten. De getuigenis blijkt achteraf nep. Nayirah is ingehuurd door een pr-agentschap uit de Verenigde Staten. Dit voorbeeld is volgens professor Hamelink waarom de waarheid altijd als eerste sneuvelt in een oorlog.”[/I]
Maar dat is geen voorbeeld van dat de USA overheid media betaald om fakenieuws te produceren. Of wordt dat niet precies zo bedoeld?

[Link niet meer beschikbaar]
In 1990 - following the invasion of Kuwait by Saddam Hussein's forces - she was a senior executive with the PR firm Hill & Knowlton, which was hired by the Kuwaiti royal family for almost $12m to run a campaign to pressure the US government into acting against Iraq.

Van die CNN journaliste kan ik dit vinden maar gaat ook juist over een andere overheid die betalen/druk uitoefenen.
Why didn't CNN's international arm air its own documentary on Bahrain's Arab Spring repression? | Glenn Greenwald

Geeft hij in die video nog andere voorbeelden?
 
Maar dat is geen voorbeeld van dat de USA overheid media betaald om fakenieuws te produceren. Of wordt dat niet precies zo bedoeld?
Dat is wel wat de journalist van CNN heeft gezegd, ben pas halverwege de eerste helft van de video- verder nog geen tijd gehad.
Tot dusver wordt in het algemeen meer gezegd dat overheden het vaakst en meest baat hebben bij fakenews en dat er 15x zoveel voorlichters zijn dan journalisten, dat er een hoop verstandige mensen in dienst zijn van overheden die weten hoe de boel te manipuleren. Er is gewoon geen mankracht en/ of tijd om alles uit te zoeken zou je ter verdediging van de journalistiek kunnen zeggen, aan de andere kant mag het wel meer gebeuren.
 
Kunnen we nu eindelijk concluderen dat Trump een faalert is en totaal incapable is een land te lijden:o?


Inb4 het is leiden.
 
Back
Naar boven