MuscleMeat

Verenigde Staten (2 bezoekers)

Bezoekers in dit topic

Rond de eeuwwisseling hadden de Britten al een grote lap grond aanboden in Oost-Afrika. Ik blijf er bij dat zoiets, vooral achteraf gezien, de best optie was geweest. Dat is uiteindelijk afgewezen, en was sowieso niet naar de zin van veel Zionisten.

Rc5aOBk.jpg

Pepper dat angus, Libanon. :emo:
 
Islamitische landen: 'VS weg uit vredesproces met besluit Jeruzalem'
Meer dan vijftig islamitische landen beschouwen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen als een teken dat de Verenigde Staten zich heeft teruggetrokken uit het vredesproces in het Midden-Oosten.

Dat staat in de slotverklaring van de top van islamitische landen in het Turkse Istanbul. Op initiatief van de Turkse president Erdogan kwamen landen van de Organisatie voor Islamitische Samenwerking woensdag bijeen.

Aanleiding was het erkennen door de Amerikaanse president Donald Trump van Jeruzalem als hoofdstad van Israël. De Palestijnen zien de stad ook als hun hoofdstad.

De islamitische landen laten weten Oost-Jeruzalem als de hoofdstad van Palestina te beschouwen en vragen andere landen zich daarbij aan te sluiten. In de verklaring staat verder dat de VS met het besluit de vredespogingen ondermijnt en de internationale veiligheid in gevaar brengt.
Erdogan

Initiatiefnemer Erdogan haalde aan het begin van de top fel uit naar Israël. Volgens hem is het land een terreurstaat en is de erkenning van de VS een beloning voor de terreurdaden van Israël. Hij wilde met de top "de islamitische wereld in beweging zetten."

'Misdaad'
Zeker twintig landen waren woensdag in Istanbul vertegenwoordigd. Onder meer Iran, Indonesië, Jordanië, Qatar en Koeweit namen deel aan de top.

Net als de Palestijnse president Mahmoud Abbas. Hij verklaarde dat Jeruzalem altijd de hoofdstad van Palestina zal zijn en noemde de erkenning door Trump een ''grote misdaad''. Volgens Abbas is de hele wereld tegen die erkenning.

Erdogan riep de VS op om het besluit terug te draaien. De Iraanse president Hassan Rohani sloot zich daarbij aan. "De VS zijn nooit eerlijke bemiddelaars geweest", aldus de Iraanse leider.
 

as creepy as Joe Biden, yee-haa !
 
Meer dan vijftig islamitische landen beschouwen het Amerikaanse besluit om Jeruzalem als hoofdstad van Israël te erkennen als een teken dat de Verenigde Staten zich heeft teruggetrokken uit het vredesproces in het Midden-Oosten.

Welk vredesproces? :emo:
 

Hoppa zo doe je dat doorknippen en weg ermee.
 

Gesponsord door Brave New Films.

Kelly is wel laag gevallen met haar nieuwe programma. Ze geeft tegenwoordig kalkoen weg. :scratch:


Kelly toch... :roflol:
 
Laatst bewerkt:
Bernie Sanders: “Trump moet aftreden na zoveelste beschuldiging van seksuele intimidatie”
De Amerikaanse senator Bernie Sanders vindt dat Donald Trump zou moeten aftreden nadat de president voor “de zoveelste keer wordt beschuldigd van seksuele intimidatie”. Dat heeft Sanders gisteren duidelijk gemaakt in een interview met CNN.

“We hebben een president die al door veel vrouwen is beschuldigd van seksuele intimidatie”, zegt Sanders. “Dit is een man die in een gelekte tape in feite opschept over zijn aanranding van vrouwen. Heel Amerika heeft dat kunnen horen.”

“Als je kijkt naar de beschuldigingen tegen Al Franken (de Democraat die vorige week is opgestapt na aanklachten van grensoverschrijdend gedrag) en die vergelijkt met wat Trump ten laste wordt gelegd, dan denk ik inderdaad dat de president moet opstappen.”

Sanders is daarmee de volgende in een lang lijstje van Amerikaanse politici die vinden dat de president er maar beter mee ophoudt. Ook Democraat Ron Wyden vindt dat Trump moet opstappen, of dat de aantijgingen ten minste moeten worden onderzocht. “Niemand staat boven de wet”, zo tweette Wyden eerder deze week.

De Amerikaanse president Trump wordt ondertussen door 18 vrouwen beschuldigd van ongepaste gedrag. De incidenten zouden plaatsgevonden hebben tussen eind jaren ’80 en 2013. De beschuldigingen gaan van ongewenste aanrakingen tot seksueel geweld. Trump ontkent en zegt dat hij de vrouwen zelfs niet kent. De woordvoerster van het Witte Huis heeft tegenover journalisten gezegd dat de president “het goed vindt dat vrouwen hiermee naar buiten komen, maar dat hij er absoluut niets mee te maken heeft”.
 
Bernie Sanders. Doet mij denken aan zijn essay. Hij mag de tape die gelekt is over Trump nogmaals beluisteren want wat Sanders zegt, zegt Trump niet.

"A man goes home and masturbates his typical fantasy. A woman on her knees, a woman tied up, a woman abused.

"A woman enjoys intercourse with her man — as she fantasizes being raped by 3 men simultaneously.

"The man and woman get dressed up on Sunday — and go to Church, or maybe to their 'revolutionary' political meeting.

"Have you ever looked at the Stag, Man, Hero, Tough magazines on the shelf of your local bookstore? Do you know why the newspaper with the articles like 'Girl 12 raped by 14 men' sell so well? To what in us are they appealing?"
The Bernie Sanders 'Rape Fantasy' Essay, Explained

DuQCjokh.jpg


Ik snap de aantrekkingskracht van Freud op Sanders wel. Freud had een ziekelijke drang naar erkenning, en verzon rustig onderzoeken en hield informatie achter als het hem uitkwam. Het is een grote kwakzalver.
 
Laatst bewerkt:
Trump Derangement Syndrome.
 

the president of the united shaschss hassh spoken :kerst:
 
Goed nieuws dat Trump een Republikeinse staat verliest.

Democraten winnen in Alabama: Krijgt de partij van Trump het zwaar in 2018?

Na een knotsgekke verkiezingsstrijd in de Amerikaanse staat Alabama hebben de Democraten deze week een extra Senaatszetel weten op te pikken. Wat betekent de overwinning voor het politieke landschap, en kunnen de Democraten in 2018 verdere overwinningen boeken op de Republikeinen van president Donald Trump?

De overwinning van Democraat Doug Jones, afgelopen dinsdag, was een 'perfect storm'. Allerlei elementen moesten samenkomen om Alabama níet op een Republikein te laten stemmen.

Ten eerste had er helemaal geen verkiezing hoeven zijn. Maar president Trump koos ervoor om senator Jeff Sessions zijn minister van Justitie te maken, waardoor er een zetel vrijkwam en een speciale verkiezing moest worden uitgeroepen. (Trump zal om meerdere redenen spijt hebben van de aanstelling van Sessions; die maakte ook de weg vrij voor het Rusland-onderzoek dat al meerdere Trump-adviseurs heeft geveld.)

In de Republikeinse voorverkiezingen ging het tussen twee mannen: Luther Strange, een doorsnee-Republikein die op interim-basis al de zetel van Sessions had overgenomen, en Roy Moore, een extreem conservatieve en fundamentalistisch christelijke Republikein met een door schandalen geplaagd verleden.

Moore ontving steun van voormalig Trump-adviseur Steve Bannon en was sowieso meer uit Trumpiaans hout gesneden. Maar onder druk van het Republikeinse establishment steunde Trump in de voorverkiezingen toch Strange. Het was tevergeefs: Moore won met een ruime marge en werd de Republikeinse kandidaat.

Meerderheid
Door de overwinning van Jones slinkt de meerderheid van de Republikeinen in de Senaat naar 51, tegen 49 Democraten. Dat zal het nog moeilijker maken om wetten aan te nemen, want een aantal Republikeinse senatoren ziet niks in het populisme van Trump en begint steeds luidruchtiger dwars te liggen. Elke zetel is dus cruciaal, denkt Amerika-kenner Koen Petersen.

"De diversiteit binnen de Republikeinen en binnen de Democraten is gewoon heel groot", zegt hij. Congresleden moeten luisteren naar de achterban in hun staat of district, niet alleen naar het partijleiderschap. "Daardoor ben je nooit zeker van hun stem."

2018
In het Huis van Afgevaardigden moeten de Democraten netto 24 zetels winnen om een meerderheid te krijgen. Als de populariteit van Trump achterblijft, moet dat haalbaar zijn, denkt Petersen. In de afgelopen decennia wist alleen president George W. Bush zetels te winnen bij de tussentijdse verkiezingen in zijn eerste termijn. Dat was kort na de aanslagen van 11 september 2001.

"Op die verkiezingen na is het altijd standaard zo geweest dat een president in zijn eerste termijn verliest bij de tussentijdse verkiezingen", zegt Petersen. Volgens hem zullen de verkiezingen volgend jaar gaan over de vraag wie de schuld krijgt van de disfunctionele Amerikaanse politiek.

Het vertrouwen in Trump is laag, maar nóg veel minder mensen hebben vertrouwen in het Congres en in de andere Amerikaanse politieke instituties. "De vraag gaat zijn: geloven we Trump, die dat wantrouwen deelt? En stemmen we op hem om daar hervormingen door te voeren? Of schrijven we hem af omdat hij een hopeloze president is?"
 
Back
Naar boven