XXL Nutrition

Sticky Voetbal Topic

Bezoekers in dit topic

Voormalig Nederlands international Jaap Stam is geen trainer meer van Reading FC. De club uit de Championship, de Engelse tweede klasse, zette hem woensdag aan de deur.

Reading staat na 38 speeldagen op de twintigste plaats in het klassement, amper drie punten boven de degradatiezone.

“Jaap heeft geprobeerd de club weg te loodsen uit de moeilijke positie waarin we verzeild zijn geraakt. Maar na zorgvuldig overleg is nu besloten dat de tijd rijp is voor verandering”, laat de club, die in Chinese handen is, weten. Wie de nieuwe trainer wordt, is nog niet bekend.

Jaap Stam (45) was coach van Reading sinds de zomer van 2016. Eerder was hij assistent en jeugdcoach bij Ajax, het team waar hij in 2007 een punt zette achter zijn spelerscarrière. De oud-verdediger droeg ook het shirt van onder meer PSV, Manchester United, Lazio en Milan. Hij verzamelde 67 caps voor Oranje.
 
Nu Justin Kluivert voor het eerst is opgeroepen voor het Nederlands elftal kan de achttienjarige aanvaller in de voetsporen van vader Patrick treden. De Ajacied is zeker niet de eerste zoon die het pad van zijn vader volgt. Deze families gingen de Kluiverts voor.

KOEMAN
Vader: Martin Koeman (1 interland)
Zoons: Erwin Koeman (31 interlands), Ronald Koeman (78 interlands)

Een van de zoons die ooit zijn vader volgde bij Oranje was de huidige bondscoach, Ronald Koeman. Vader Martin speelde op 12 april 1964 zijn eerste en enige wedstrijd voor het Nederlands elftal door als invaller voor Piet Kruiver zeventien minuten mee te doen tegen Oostenrijk (1-1). Negentien jaar later debuteerden zijn zoons Erwin en Ronald in de oefeninterland tegen Zweden (0-3 nederlaag).

BERGHUIS
Vader: Frank Berghuis (1 interland)
Zoon: Steven Berghuis (11 interlands)

DE JONG
Vader: Jerry de Jong (3 interlands)
Zoon: Nigel de Jong (81 interlands)

Vader Jerry de Jong kwam in 1990 en 1991 als speler van PSV tot drie interlands onder bondscoach Rinus Michels. De verdediger deed negentig minuten mee in de EK-kwalificatieduels met Griekenland (2-0), Malta (8-0) en Finland (2-0). Dertien jaar na zijn laatste wedstrijd volgde zoon Nigel, die debuteerde met een invalbeurt tegen Frankrijk en vervolgens nog tachtig caps achter zijn naam zou zetten.

EVERSE
Vader: Jan Everse (3 interlands)
Zoon: Jan Everse jr. (2 interlands)

BLIND
Vader: Danny Blind (42 interlands)
Zoon: Daley Blind (52 interlands)

Een van de meest recente voorbeelden zijn Danny en Daley Blind. Al helemaal omdat vader Danny nog niet zo lang geleden zoon Daley onder zijn hoede had bij Oranje in zijn tijd als bondscoach. Inmiddels heeft de 28-jarige Daley zijn vader al ruimschoots ingehaald qua aantal interlands. Vijf jaar geleden liet Louis van Gaal Daley debuteren in de oefeninterland tegen Italië (1-1).

VAN DER GIJP
Vader: Wim van der Gijp (1 interland)
Zoon: René van der Gijp (15 interlands)

MULDER
Vader: Jan Mulder (5 interlands)
Zoon: Youri Mulder (9 interlands)

CRUIJFF
Vader: Johan Cruijff (48 interlands)
Zoon: Jordi Cruijff (9 interlands)

De druk op en de verwachtingen rond een 'zoon van' waren in Nederland waarschijnlijk nog nooit zo hoog geweest als bij Jordi Cruijff, die in de voetsporen van de legendarische Johan trad door op 24 april 1996 te debuteren tegen Duitsland (0-1 verlies) onder bondscoach Guus Hiddink. Jordi ging echter zijn eigen weg en speelde dat jaar negen keer voor Oranje, maar dat waren achteraf gezien ook zijn enige interlands.
 
vxlFrmrb_400x400.jpg


Zoon van Pierre. Reeds 18. Hopelijk niet zelfde verhaal als Robbin Kieft
 
Het blijft een vreemde selectie. Mensah komt bijvoorbeeld al drie wedstrijden niet aan de bak. :thinking: Dan selecteer je toch Hoedt?
 
Ze hadden hem toch even mogen vragen waarom Hoedt er niet bij is. Dat Janmaat er niet bij zou zijn had ik ook niet verwacht.
 
‘Ik werd destijds weggehoond vanwege mijn keuze voor De Ligt’
Danny Blind liet als bondscoach Matthijs de Ligt op zeventienjarige leeftijd debuteren in het Nederlands elftal. Oranje ging op die avond in maart 2017 met 2-0 onderuit in en tegen Bulgarije en Blind kreeg de nodige kritiek omdat hij de jonge verdediger voor de leeuwen had gegooid. Hij zegt in gesprek met Voetbal International dat hij destijds ‘weggehoond’ werd door zijn keuze voor De Ligt.

Door blessures van Virgil van Dijk, Jeffrey Bruma en Stefan de Vrij kwam Blind bij De Ligt uit. “Hij was vierde keuze, maar in mijn ogen er wel klaar voor. Het liep anders dan gehoopt en gedacht, maar nu, een jaar later, ziet eenieder zijn specifieke kwaliteiten. Ik werd destijds weggehoond vanwege mijn keuze voor Matthijs. Daar lijken veel mensen inmiddels wel op terug te komen”, aldus Blind, die benadrukt dat De Ligt ‘een hele goede speler’ wordt.

“Als captain wacht een volgende stap, dan moet je leidinggeven. Mag je dat verwachten van iemand van zijn leeftijd? Die vraag kun je stellen, maar hij heeft wel de eigenschappen van een leider”, vervolgt de voormalig bondscoach. Blind stelt dat het zinvol is voor De Ligt om, mits Ajax Europees voetbal speelt, nog een jaar in Amsterdam te blijven. “Tegen grotere spitsen, die tactisch sterker zijn, ligt de volgende prikkel.”

Hij moet toch nog even zijn gelijk halen. :roflol:

Bij mijn weten werd Danny vooral weggehoond omdat hij de Ligt liet debuteren in zo'n belangrijke wedstrijd.
 
Laatst bewerkt:
Als Flopba 100 nog wat miljoen pond waard is kan Matthijs ook wel die kant op voor 60. Wat maakt een miljoentje of 10 / 20 extra dan uit? Marc lacht in zn vuisje. Als ze Dolberg toen hij nog hot was verkochten en nu hij was Ajax net zo rijk als City bij wijze van
 
Back
Naar boven