Je hebt in principe aan die 180 gram genoeg. Het is vaak 1,8 gr eiwit per kg vetvrije massa en 2 gr eiwit per kg van je totaal gewicht.
Dara komt bij.. je berekend dingen... op producten staan voedingswaardes. dat zijn gemiddeldes van een x aantal metingen. Je hebt met kwark of yoghurt zo al schommelingen in batches van productie als we wat er van de koeien afkomt in de melk. Hangt nl ook van de voeding van de dieren af hoeveel erin zit. Het blijven gemiddelde voedingswaardes. Dus een bak kwark waar op staat 8,5 gr eiwit per 100 gram zou ook zomaar eens 8 of 9 gr kunnen zijn.
Het zijn dus nog steeds allemaal berekeningen en uitgaande van gemiddeldes. Zo ook met de kcal op verpakkingen. Alles kan licht afwijken en ga je dan die 8 gr eiwit zien? Nee.... dat ga je niet terug zien. Dus aan die 180 heb je zat. Voor hetzelfde geld is het afgerond wel 190.. of 175... en de ene dag eet je miscshien net wat meer of anders dan ed andere dag zodat je nooit exact elke dag op de 180 gram zit. Gemiddeldes en berekeningen.
Dus gewoon proberen en aankijken wat je schema doet. Je kan een echt goed voedinsgschema alleen maar maken middels trial & error en de waardes zijn nooit 100% exact en accuraat elke dag. Dus waarom zo een discussie..
in mijn ogen heeft dat geen zin en moet TS gewoon beginnen en van daaruit verder finetunen en optimaliseren.
Immers... onderhoud berekeningen zijn ook maar een indicatie en houden met veel dingen geen rekening...zoals metabolisme wat per persoon ook kan verschillen. Ook beweeg je niet elke dag even veel.