Fitness Seller

2 biceps vraagies.... (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Ano_1978_15

Ripped Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
5 nov 2004
Berichten
3.264
Waardering
5
1. wanneer ik mijn biceps train, heb ik na een setje of 4/5 al zon geweldige pomp, VOORAL in mijn onderarmen dat ik het idee heb dat dit te kostte gaat van mijn biceps oefeningen !

Mijn onderarmen zijn dan zo hard, en opgepomt.....

op het laast zijn mijn biceps wel flink opgepomt en hard hoor, dus ze worden toch wel gepakt.... maar hoe lossen jullie het onderarmen verhaaltje op?

PS ; zou er niet aan moeten denken om mijn onderarmen nog eens appart te moeten trainen !

2. De gewone staande om en om bicep dumbbell curl , doen jullie deze ook wel eens arm voor arm ? Dus eerst bijv; links 8 reps en daarna 8 reps voor rechts ?
hoe doen jullie dit ?
 
wat is er mis met een pomp in je onderarm?
dat dit ten koste zou gaan van je biceps lijkt me heel sterk..

en op je 2e vraag, ja , ik doe altijd arm voor arm. ik vind dat ik me dan beter kan concentreren op die ene arm en heb het idee dat ik mijn biceps beter aanpak dan.
tegelijk kan natuurlijk ook , maar dit is je persoonlijke voorkeur.
 
Nee, ik heb het niet over tegelijk.... *( dat vind ik bij deze oefening niets)
Ik heb het over om en om of bijv; eerst een arm de bijv; 8 reps en daarna andere arm 8 reps...
 
1. Ik zou tijdens de biceps curl met de dumbbell strapps gebruiken, dan voel je het meer beter in je biceps dan in je onderarmen.

2. Ik geef zelf de voorkeur aan eerst 10 reps met de ene arm te doen en daarna 10 reps met de andere. Ik begin altijd met mijn zwakkere arm en probeer daar 1 rep meer van te doen.
 
Deed ik wel eens ja. Daar is volgens mij niks mis mee. Ik deed het omdat ik me zo beter kon concentreren op links en rechts. Nu vind ik om en om fijner.
En als je je onderarmen heel hard voelt bij de dumbbellcurl: misschien til je dan te zwaar of je onderarmen zijn wat zwak. Train die door te deadliften, static holds aan chinbars enzo :P
 
Heb het vroeger ook gehad! Heb toen goed naar mijn oefening gekeken en ik bewoog te veel met mijn polsen iets wat meer stress op de onderarmen geeft waardoor ze sneller vollopen!

Misschien dat dat het kan zijn??
 
Hoefman zei:
1. Ik zou tijdens de biceps curl met de dumbbell strapps gebruiken, dan voel je het meer beter in je biceps dan in je onderarmen.
Sorry, dat vind ik echt het slechtste wat je kunt doen. Straps gebruiken biceps curls, hoe kom je erop? Afgezien van het feit dat ik het nut er totaal niet van inzie, is dit een perfecte manier om je toch al slappe onderarmen nog meer te vernken.

Nee, met die pomp in je onderarmen is niks mis. Ik neem aan dat je uiteindelijk toch het werk met je biceps verricht, dus dat moet goed gaan.
Wat je tweede vraag betreft: dat kan natuurlijk ook geen kwaad. Het is maar wat je zelf lekker vindt en je kunt het natuurlijk ook om de zoveel tijd omwisselen. Beide manieren (dus om en om of eerst een set pet arm) zijn goed.

Goed bezig dacht ik zo.
Saint
 
Wat brengt jou sowieso op het idee om meer dan 5 setjes voor je biceps te doen?
Curls zijn useless neways.
 
Adema zei:
Wat brengt jou sowieso op het idee om meer dan 5 setjes voor je biceps te doen?
Curls zijn useless neways.

Kom op Adema, niet iedereen is zo a-conventioneel als jij en HEM (en ik binnenkort ook). Met curlen krijg je ook gewoon grote armen, maar functioneel krachtig word je er niet van nee. Echter, wie zegt dat de TS dat wil? :P
 
Unregistered: "train raw/function only, everything else is GAY porn!"
 
**** dogma's. Ongeacht dat ie eigelijk wel gelijk heeft...
 
Wat zeur je dan, bitch!
 
Adema ben je nog steeds boos over dat benen gedoe :D
 
Twee boze ecto's in één topic. Kan dat goed gaan?
 
Adema zei:
Wat brengt jou sowieso op het idee om meer dan 5 setjes voor je biceps te doen?
Curls zijn useless neways.

Misschien wil hij ze wél goed laten groeien in tegenstelling tot al die dikke powerlifters..
 
Ik ben geen powerlifter.
 
Ik doe op het moment 4 setjes per oefening.... die 4/5 sets is dus doogetrokken ook in de 2 de oefening ( namelijk de eerst set :D )

Momenteel doe ik; 12* 8 * 4 *12 werkt vrij leuk moet ik zeggen die laaste set vooral.... alhoewel dit per bodypart toch wel wat verschilt qua betreft effectiviteit.

Denk dat ik toch meer baat heb bij tussen de 6 - 12 reps; denk speciaal tussen de 8 en 12 zelfs....

dit hou ik een 5/6 weken aan, dan wissel ik af met andere sets/oefeningen/reps...
 
Ik doe al jaren 9-12 sets voor biceps, soms als het lekker blijft voelen, zelfs 14-16 sets en dan train ik ze meestal nog om de 4 a 5 dagen.

Ik kan niet zeggen dat ze niet gegroeid zijn, want 45 cm vind ik toch best netjes! De oefeningen wat ik doe , bestaan vooral uit dumbbell curls, hammer curls en concentration curls dus...

Adema, wat bedoel je dan met: curls is niks? Wat doe jij dan? Alleen 4 setjes zware barbell curls 1x per week??

kan best zijn dat het voor jou goed werkt, maar of iedereen daar grote armen mee krijgt.. dat betwijfel ik!
 
Barbell curls zijn ook curls. Biceps hoef je niet te trainen is BS.
 
Back
Naar boven