Fitness Seller

2 voedingsvraagjes (oa: kabeljouw en havermout) (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

LennyMclean

Competitive Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
7 sep 2006
Berichten
2.912
Waardering
106
Waar koop jij je kabeljouw het voordeligst in? Hoe maak je hem klaar? koken toch? Zijn er andere vissoorten die eventueel wat goedkoper zijn maar ook zo'n laag vetpercentage hebben (0.6/0.8gr per 100gr)?

Tijdens mijn ontbijt en voor het trainen consumeer ik meestal een flinke portie koolhydraten. Het liefst eet ik dan ontbijtgranen, cereal, muelsi. In mijn quest naar een zo laag vetpercentage d8 ik goed bezig te zijn door dan havermout te eten. Zie ik net dat havermout een vetpercentage van 8gr. per 100gr havermout heeft. Dat is stukken meer dan bijvoorbeeld een gewone muesli of cornflake. Nu heb je dan die Kellogs Special K. die bevat nog maar iets van 0.5gr vetpercentage per 100gr Kellogs. Maar zon doosje kost zon 4€ en is binnen 1 dag op. Word een dure aangelegenheid. Met andere woorden, is dat niet veel die 8gr vet per 100gr havermout?

Volgende vraagstuk. Na mijn training eet ik warm. Dit bestaat dan meestal uit een stuk vis, een steak of kipfilet voor mijn proteinen en een kopje gekookte pasta. Nu komt de vraag, wat is beter, Pasta (macaroni) of Rijst? De voedingswaarden komen ongeveer zon beetje overeen.
 
Vet heb je ook nodig... Zolang het maar goede vetten zijn. Dus niet op ieder grammetje letten.

De vetten uit vis zijn van die goede vetten die je ook in de cut hard nodig hebt, snap dus niet waarom je persé zo een laag mogelijk percentage wilt hebben.
 
Zat er bijvoorbeeld aan te denken om eens naar de markt (weekmarktje) te gaan en daar eens naar de prijzen te loeren voor kabeljouwfilet, en dan groot inkopen, mits het stuk voordeliger is, en dan invriezen die handel. Mensen hier ervaring mee?
 
Vet heb je ook nodig... Zolang het maar goede vetten zijn. Dus niet op ieder grammetje letten.

De vetten uit vis zijn van die goede vetten die je ook in de cut hard nodig hebt, snap dus niet waarom je persé zo een laag mogelijk percentage wilt hebben.

Hoeveel (goede) vetten heb je dan precies nodig?
 
Waar koop jij je kabeljouw het voordeligst in? Hoe maak je hem klaar? koken toch? Zijn er andere vissoorten die eventueel wat goedkoper zijn maar ook zo'n laag vetpercentage hebben (0.6/0.8gr per 100gr)?

Tijdens mijn ontbijt en voor het trainen consumeer ik meestal een flinke portie koolhydraten. Het liefst eet ik dan ontbijtgranen, cereal, muelsi. In mijn quest naar een zo laag vetpercentage d8 ik goed bezig te zijn door dan havermout te eten. Zie ik net dat havermout een vetpercentage van 8gr. per 100gr havermout heeft. Dat is stukken meer dan bijvoorbeeld een gewone muesli of cornflake. Nu heb je dan die Kellogs Special K. die bevat nog maar iets van 0.5gr vetpercentage per 100gr Kellogs. Maar zon doosje kost zon 4€ en is binnen 1 dag op. Word een dure aangelegenheid. Met andere woorden, is dat niet veel die 8gr vet per 100gr havermout?

Volgende vraagstuk. Na mijn training eet ik warm. Dit bestaat dan meestal uit een stuk vis, een steak of kipfilet voor mijn proteinen en een kopje gekookte pasta. Nu komt de vraag, wat is beter, Pasta (macaroni) of Rijst? De voedingswaarden komen ongeveer zon beetje overeen.

Koolvis, panga, tilapia, victoriabaars... keuze genoeg
Pasta of rijst maakt niet zo veel uit denk ik (tenzij in de cut)
 
Ik zou me maar niet te druk maken om dat beetje vet in havermout.
Je kan beter bang zijn voor alles waar suiker in zit zoals de suiker in Kellogs K!
Goede vetten zitten o.a. in (vette) vis, noten, avocado.
Verzadigd vet zit byv. in vlees en volle zuivel.
Als je vetarm wilt eten kan je beter toch nog minimaal 20% van kcal uit vetten halen.
Je lichaam heeft een beetje vet hard nodig anders kan het byv. niet eens je vitamines en mineralen opnemen.
 
Zat er bijvoorbeeld aan te denken om eens naar de markt (weekmarktje) te gaan en daar eens naar de prijzen te loeren voor kabeljouwfilet, en dan groot inkopen, mits het stuk voordeliger is, en dan invriezen die handel. Mensen hier ervaring mee?

Ga gewoon naar de markt. Koop bijvoorbeeld Rode Poon, of andere vis wat niet duur is. De rode poon kost bij ons op de markt iets van 2 euro per kilo. Thuis snijd ik de kop eraf en haal het binnenwerk eruit. (Ja is vies!) Ik bak alles, en knikker het in de vriezer.

Het zelfde geldt voor Tonijn, Hele vis(ca. 3kilo. €8/kg). Ik koop er dan 3, snijd die thuis in mootjes van 150gram, bak ze allemaal, en vries het in. Zo kan ik een aardige tijd vooruit.

En nog een lachertje, ter vergelijk, Zalmfilet bij de AH kost €20/kg. Op de markt koop ik een zalm van 4kilo voor €6/kg. In moten die handel, en bakken. Ik heb uitgerekend dat mij de zalm van de markt dan €8/kg kost. (De kop moet je er nog afhalen, zon kreng weegt al een halve kilo) En het is verser lekkerder blabla.

Mensen ga naar de markt....Ik weet dat jullie niet allemaal tijd hebben. Mar toch scheelt in de portemonee. :D

Laatst nog 2 ananassen voor 1,50 gekocht. Lekker goedkoop. Genoeg gebabbbel...
 
Hoeveel (goede) vetten heb je dan precies nodig?

In een gezond voedingspatroon zo'n 90 gram per dag zou ik zeggen.

Ik zou ook niet zo snel (heftig) gaan cutten dus misschien moet je ook wel niet bij mij wezen. In ieder geval zou ik toch ook vooral kijken naar de kcal, en geloof me, een grote portie havermoutpap op waterbasis met wat rozijnen en kaneel (100 gr havermout) is met eenzelfde hoeveelheid kcal gevoelsmatig een veel en veel grotere maaltijd dan een portie van 60 gr Special K of iets dergelijks met 2,5 dl melk. Drink er dan nog een partij groene thee bij en je bent goed bezig in ene poging af te vallen.
 
Koolvis, panga, tilapia, victoriabaars... keuze genoeg
Pasta of rijst maakt niet zo veel uit denk ik (tenzij in de cut)

Ik zou me maar niet te druk maken om dat beetje vet in havermout.
Je kan beter bang zijn voor alles waar suiker in zit zoals de suiker in Kellogs K!
Goede vetten zitten o.a. in (vette) vis, noten, avocado.
Verzadigd vet zit byv. in vlees en volle zuivel.
Als je vetarm wilt eten kan je beter toch nog minimaal 20% van kcal uit vetten halen.
Je lichaam heeft een beetje vet hard nodig anders kan het byv. niet eens je vitamines en mineralen opnemen.

Ga gewoon naar de markt. Koop bijvoorbeeld Rode Poon, of andere vis wat niet duur is. De rode poon kost bij ons op de markt iets van 2 euro per kilo. Thuis snijd ik de kop eraf en haal het binnenwerk eruit. (Ja is vies!) Ik bak alles, en knikker het in de vriezer.

Het zelfde geldt voor Tonijn, Hele vis(ca. 3kilo. €8/kg). Ik koop er dan 3, snijd die thuis in mootjes van 150gram, bak ze allemaal, en vries het in. Zo kan ik een aardige tijd vooruit.

En nog een lachertje, ter vergelijk, Zalmfilet bij de AH kost €20/kg. Op de markt koop ik een zalm van 4kilo voor €6/kg. In moten die handel, en bakken. Ik heb uitgerekend dat mij de zalm van de markt dan €8/kg kost. (De kop moet je er nog afhalen, zon kreng weegt al een halve kilo) En het is verser lekkerder blabla.

Mensen ga naar de markt....Ik weet dat jullie niet allemaal tijd hebben. Mar toch scheelt in de portemonee. :D

Laatst nog 2 ananassen voor 1,50 gekocht. Lekker goedkoop. Genoeg gebabbbel...

In een gezond voedingspatroon zo'n 90 gram per dag zou ik zeggen.

Ik zou ook niet zo snel (heftig) gaan cutten dus misschien moet je ook wel niet bij mij wezen. In ieder geval zou ik toch ook vooral kijken naar de kcal, en geloof me, een grote portie havermoutpap op waterbasis met wat rozijnen en kaneel (100 gr havermout) is met eenzelfde hoeveelheid kcal gevoelsmatig een veel en veel grotere maaltijd dan een portie van 60 gr Special K of iets dergelijks met 2,5 dl melk. Drink er dan nog een partij groene thee bij en je bent goed bezig in ene poging af te vallen.

Zeer nuttige tips bij, thanx mensen:cool:
 
In een gezond voedingspatroon zo'n 90 gram per dag zou ik zeggen.

Ik zou ook niet zo snel (heftig) gaan cutten dus misschien moet je ook wel niet bij mij wezen. In ieder geval zou ik toch ook vooral kijken naar de kcal, en geloof me, een grote portie havermoutpap op waterbasis met wat rozijnen en kaneel (100 gr havermout) is met eenzelfde hoeveelheid kcal gevoelsmatig een veel en veel grotere maaltijd dan een portie van 60 gr Special K of iets dergelijks met 2,5 dl melk. Drink er dan nog een partij groene thee bij en je bent goed bezig in ene poging af te vallen.

als je op 4000 calorien zit is 90 gram aanvaardbaar. Dus 90 gram zegt eigenlijk niets. 20% calorien uit vetten is meestal een goede richtlijn.
 
Koolhydraten zijn veel slechter dan vetten!

Fixeer je dus niet op de vetten in havermout,want die zijn goed.
Kellogs K..wat een troep man!

Herinner jezelf eraan dat de vetste vissoorten nog beter zijn dan de magerste vleessoorten!

Je hebt ook vette vis nodig,zoals makreel,zalm,enz...
 
Koolhydraten zijn veel slechter dan vetten!

Fixeer je dus niet op de vetten in havermout,want die zijn goed.
Kellogs K..wat een troep man!

Herinner jezelf eraan dat de vetste vissoorten nog beter zijn dan de magerste vleessoorten!

Je hebt ook vette vis nodig,zoals makreel,zalm,enz...

ok
 
Back
Naar boven