- Lid geworden
- 28 aug 2006
- Berichten
- 4.644
- Waardering
- 64
Het 4-Granen Ei is een lekkerder en romiger scharrelei. Dat komt door de zuiver plantaardige voeding, die rijk is aan de granen maïs, tarwe, gerst en haver (meer dan 60%), aangevuld met extra sojaolie. De kippen voelen zich daar lekker bij, hebben daardoor ook een mooier verenpak, blijven gezonder en zorgen voor een steviger eierschaal. De unieke samenstelling van het 4-Granen kippenvoer zorgt tevens dat het ei een hoog gehalte aan meervoudig onverzadigde vetzuren bevat (o.a. linolzuur en DHA omega-3), wat goed is voor hart en bloedvaten.
Het 4-Granen ei bevat 40% meer DHA dan een gewoon scharrelei. DHA is het meest onverzadigde vetzuur dat in de natuur voorkomt en vitaal voor een gezonde werking van onze hersenen en ogen. Bovendien levert het een belangrijke bijdrage voor het gezond functioneren van ons afweersysteem. Daarnaast zorgt DHA voor een verlaagd triglyceridegehalte in het bloed, een van de belangrijkste factoren ter voorkoming van hart- en vaatziekten.
Uit onderzoek blijkt dat in bepaalde bevolkingsgroepen, o.a. Japanners en Eskimo’s, opvallend minder hartziekten voorkomen, ondanks het hoge percentage vetten in hun voeding. Dit is te danken aan de stof DHA. Omega-3 is de verzamelnaam voor de groep meervoudig onverzadigde vetten o.a. DHA en linoleenzuur. Niet elke ómega-3’ vetzuur is even waardevol voor ons lichaam. Onze westerse voeding heeft een structureel tekort aan DHA.
Internationale voedingsorganisaties rapporteren dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 200 mg DHA niet wordt gehaald.
Gemiddeld komen wij 35% tekort.
Eén 4-Granen Ei per dag zorgt al voor 35% van uw dagelijkse DHA behoefte.
Het 4-Granen ei bevat 40% meer DHA dan een gewoon scharrelei. DHA is het meest onverzadigde vetzuur dat in de natuur voorkomt en vitaal voor een gezonde werking van onze hersenen en ogen. Bovendien levert het een belangrijke bijdrage voor het gezond functioneren van ons afweersysteem. Daarnaast zorgt DHA voor een verlaagd triglyceridegehalte in het bloed, een van de belangrijkste factoren ter voorkoming van hart- en vaatziekten.
Uit onderzoek blijkt dat in bepaalde bevolkingsgroepen, o.a. Japanners en Eskimo’s, opvallend minder hartziekten voorkomen, ondanks het hoge percentage vetten in hun voeding. Dit is te danken aan de stof DHA. Omega-3 is de verzamelnaam voor de groep meervoudig onverzadigde vetten o.a. DHA en linoleenzuur. Niet elke ómega-3’ vetzuur is even waardevol voor ons lichaam. Onze westerse voeding heeft een structureel tekort aan DHA.
Internationale voedingsorganisaties rapporteren dat de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid van 200 mg DHA niet wordt gehaald.
Gemiddeld komen wij 35% tekort.
Eén 4-Granen Ei per dag zorgt al voor 35% van uw dagelijkse DHA behoefte.