Fitness Seller

aan de voedingspecialisten ( G.I.)

Bezoekers in dit topic

Mixer

Dutch Bodybuilder
15 jaar lid
Lid sinds
20 jun 2003
Berichten
416
Waardering
1
Ik lees op finalflex dat je voor je training het best maaltijden met een lage G.I. waarde eet .
Maar nu ben ik even verward .
Geld dit voor alle maaltijden die je voor je training eet ; of geld dit enkel voor de LAATSTE maaltijd voor je training ?

Houden jullie je hier ook echt mee bezig , met te letten op de G.I. waarden van jullie voeding ???
 
Voor de LAATSTE maaltijd voor de training is het belangrijker dan voor de overige maaltijden.

Maar ik probeer er altijd wel een beetje rekening mee te houden.

Al wil ik af en toe ook wel eens lekker een patatje eten wat geloof ik een GI van rond de 140 heeft.


Maar voor de rest veel volkoren rijst/pasta/ brood
 
denysis zei:
Al wil ik af en toe ook wel eens lekker een patatje eten wat geloof ik een GI van rond de 140 heeft.

Zover ik weet gaat het tot 100(druivensuiker)
 
tokkel zei:
Zover ik weet gaat het tot 100(druivensuiker)


Zou je eigenlijk wel verwachten met een index maar ik heb al op veel sites indexen over de 100 gezien waaronder deze:


[Link niet meer beschikbaar]
White bread 100
Melba toast 100
Rice Krispies™ 117
Corn Flakes™ 119
Instant rice 124
Potato (boiled/mashed) 104
French fries 107
Couscous 93
Table sugar (sucrose) 83
Soda crackers 106
Ice cream 87
Jellybeans 114
 
denysis zei:
Zou je eigenlijk wel verwachten met een index maar ik heb al op veel sites indexen over de 100 gezien waaronder deze:


[Link niet meer beschikbaar]
White bread 100
Melba toast 100
Rice Krispies™ 117
Corn Flakes™ 119
Instant rice 124
Potato (boiled/mashed) 104
French fries 107
Couscous 93
Table sugar (sucrose) 83
Soda crackers 106
Ice cream 87
Jellybeans 114


Oow dan snap ik er helemaal niks meer van. http://www.finalflex.com/glycemische.htm

deze gaat maar tot 100
 
1. Het hangt ervan af welke GI je gebruikt want je hebt de ''witte brood'' index en de ''dextrose'' index!

2. Er zijn veel GI waarden van stoffen (simpele suikers) vastgesteld na de basis waarde toekenning van 100 voor dextrose en daardoor kunnen de waardes boven de 100 liggen! :)

peace
j
 
Ik vind dat je als BB weinig heb aan de GI. De GI verteld je alleen maar iets over de snelheid waarmee je bloedsuiker stijgt. Niet over de totale stijging kwa hoeveelheid of over de insuline afgifte dit dit veroorzaakt.

Komt ook bij dat gegeven waarden alleen maar opgaan als je alleen het betreffen voedingsmiddel eet. Zodra je het gaat mengen met wat anders klopt het hele verhaal niet meer.

Dus Glycemic Index is voor mij onbelangrijk. Veel belangrijker de Glycemic load en de Insuline index.
 
klopt hoor 3 Xl

Het is inderdaad waar dat je GI veranderd als je het voedsel gaat mengen .
En je moet je ook nog aan de hoeveelheid houden ( gr.)
Maar waar haal jij de waardes zoals glecemic load en insuline index vandaan ?
Besatt er een lijst met deze waardes in ??
 
Bedankt zeg M4yD4y, die site kende ik nog niet en is heel wat overzichtelijker dan die van [Link niet meer beschikbaar] (die wel weer meer gegevens bevat).

Espi
 
3XL zei:
Ik vind dat je als BB weinig heb aan de GI. De GI verteld je alleen maar iets over de snelheid waarmee je bloedsuiker stijgt. Niet over de totale stijging kwa hoeveelheid of over de insuline afgifte dit dit veroorzaakt.

Komt ook bij dat gegeven waarden alleen maar opgaan als je alleen het betreffen voedingsmiddel eet. Zodra je het gaat mengen met wat anders klopt het hele verhaal niet meer.

Dus Glycemic Index is voor mij onbelangrijk. Veel belangrijker de Glycemic load en de Insuline index.


Helemaal mee eens :) Dat zag je ook wel in het onderzoek dat ik laatst op b&f plaatste.
 
Klopt dit?
GI is maat voor afgifte bloedsuiker per KH-eenheid
II is maat voor totale afgifte insuline
GL is maat voor voor totale afgifte KH

Het is dus beter om behalve naar de GI (dus trage suikers) ook naar de totale hoeveelheid afgegeven KH aan bloed) te kijken.. veel trage KH zijn net zo slecht als weinig snelle KH.

Al met al, is het gewoon net iets ingewikkelder, vandaar dat meeste mensen zich als ze al ergens op letten, op GI blijven fixeren.

Espi (zal ook eens op II en GL gaan leten dus).
 
Back
Naar boven