- Lid geworden
- 16 okt 2002
- Berichten
- 1.493
- Karma
- 1
(210 Kcal: 5 gr eiwit, 10 gr vet, 25 g koolhydraten)
Voor 4 porties
300 gr. aardbeien
3 eetl. bruine suiker
1 eetl. witte suiker
1 theel. vanillesuiker
2 dl yoghurt
100 gr. mascarpone
geraspte schil van ½ sinaasappel
4 kleine takjes munt
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ca 20 min. laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan omscheppen.
In een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen.
Een derde van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. Daarop telkens 2 eetl. van de yoghurt-mascarpone-creme doen. Herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurt-creme.
Eindigen met het laatste derde deel van de aardbeien, bovenop 1 eetl. yoghurt-mascarpone-creme doen en garneren met een munttakje. Direct serveren.
Voor 4 porties
300 gr. aardbeien
3 eetl. bruine suiker
1 eetl. witte suiker
1 theel. vanillesuiker
2 dl yoghurt
100 gr. mascarpone
geraspte schil van ½ sinaasappel
4 kleine takjes munt
De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen, de vruchten in vieren snijden en in een schaal goed mengen met de suiker. Ca 20 min. laten staan tot de suiker is opgelost en de aardbeien sap geven. Nu en dan omscheppen.
In een kleine kom yoghurt, mascarpone en sinaasappelschil met elkaar vermengen.
Een derde van het aardbeienmengsel gelijkmatig over 4 coupes verdelen. Daarop telkens 2 eetl. van de yoghurt-mascarpone-creme doen. Herhalen met nog een laag aardbeien en yoghurt-creme.
Eindigen met het laatste derde deel van de aardbeien, bovenop 1 eetl. yoghurt-mascarpone-creme doen en garneren met een munttakje. Direct serveren.