Fitness Seller

AAS en Voeding: Eiwit en Vet (1 bezoeker)

Bezoekers in dit topic

Het is idd lastiger wanneer je wat zwaarder wordt om aan 200gr+ te komen per dag.
 
Ja VVM x0,6 ipv x1, heb ik het dan over scheelt je toch veel in extra carbs/eiwitten.
Ik wou hier nog op reageren, maar zit nu pas weer achter m'n computer. In ieder geval:

Ik vind de hoeveelheid vetten die je nodig hebt uitdrukken in gr per kg vvm (of lichaamsgewicht) nogal 'waardeloos' bij bodybuilders. Bodybuilders hebben vaak een eentonig dieet (hanteren vaak 1 of 2 bronnen voor een specifieke macronutrient), waardoor zo'n aanbeveling vaak scheef gaat. Het probleem met vetten is natuurlijk dat het ene vet het andere vet niet is. Als je met zo'n formuletje uitkomt op 50 gr vet per dag eten, en je haalt dat alleen uit roomboter (om maar iets te noemen), dan ben je nergens. Dit is een beetje analoog aan het eiwitverhaal: het aminozuurprofiel van dierlijke bronnen is compleet, die van plantaardige doorgaans niet. Het verschil zit hem erin dat in de praktijk de meesten hier toch wel het overgrote merendeel van eiwitten uit dierlijke bronnen halen waardoor je wél dat soort aanbevelingen kunt maken.

Bij vetten komt het, kort door de bocht, neer op voldoende essentiele vetzuren binnenkrijgen, alsook vetoplosbare vitamines (A, D, E en K, al zijn de meeste vetbronnen een zeer slechte bron van D). Als je de juiste voeding tot je neemt kun je doorgaans een stuk lager in vet dan dat zo'n formule voorschrijft. En als je de 'verkeerde' voeding tot je neemt kun je prima ook een stuk meer nodig hebben dan zo'n formule voorschrijft.

dat is niet het enigste wat je eet lijkt me. gezien je stats moet je op een aanzienlijk kcalniveau zitten, je gaat me toch niet vertellen dat je dan moeite heb de 200g aan te tikken Galen.
Dat dekt bijna al m'n eiwitten. Ik neem 's ochtends nog een shake met zo'n 45 gr eiwit, maar dat is voornamelijk omdat ik 's ochtends niets door m'n strot krijg. Hiermee red ik het overigens wel, maar zonder shake niet.
 
Ik eet een half kg vlees per dag en 500 gr kwark, en dan ben ik er toch nog niet. Is maar net wat je onder een beetje kwaliteitsvoer verstaat.

Idd, kilootje vlees hier per dag. Maar ben dan ook miet zon melk mens.
 
dus beter om te stellen 2gr dierlijk eiwit per kg lichaamsgewicht. Maar het lijkt me enkel niet de bedoeling om al het plantaardig eiwit te verwaarlozen?
 
4-5 gram eiwit per kg VVM vind ik overkill, en ook onpraktisch qua inrichting van je dieet. Ook is het meeste onderzoek nu eenmaal gericht geweest op de hoeveelheid eiwitsen per kg lichaamsgewicht i.p.v. VVM. Wederom is dat ook, praktisch gezien, wat makkelijker te hanteren. Weegschalen liegen niet, maar mensen liegen zichzelf wel rustig voor wat betreft hun vetpercentage.

In een bulk zit je met circa 2 gr/kg lichaamsgewicht prima, ongeacht of je nu kuurt. Met cutten is het aan te raden om wat hoger te gaan zitten m.b.t. zowel lichaamscompositie, als dieetcompliance.

"Omdat eiwitretentie hoger is, zul je zelfs met hogere eiwitsynthese nog altijd ongeveerd dezelfde dosis eiwit nodig hebben voor spiereiwitsynthese. Dus natural of niet, 2g/kg eiwit is zowat het streefdoel, en dat dekt al ruim de behoefte op voorwaarde dat je het, zeker in de bulk, goed verdeelt over de dag. Meer eiwit kan best nuttig zijn, maar ik denk vooral op een dieet of lean bulk omdat het ten koste komt van makkelijker te verwerken calorie"

- Hieruit concludeer ik eigenlijk, dat je lichaam niet meer eiwitten kan opnemen. Maar effectiever?
- En wanneer je gaat cutten, creëren je een soort extra veiligheid door eiwitten extra te borgen in je dieet


Ik wou hier nog op reageren, maar zit nu pas weer achter m'n computer. In ieder geval:

Ik vind de hoeveelheid vetten die je nodig hebt uitdrukken in gr per kg vvm (of lichaamsgewicht) nogal 'waardeloos' bij bodybuilders. Bodybuilders hebben vaak een eentonig dieet (hanteren vaak 1 of 2 bronnen voor een specifieke macronutrient), waardoor zo'n aanbeveling vaak scheef gaat. Het probleem met vetten is natuurlijk dat het ene vet het andere vet niet is. Als je met zo'n formuletje uitkomt op 50 gr vet per dag eten, en je haalt dat alleen uit roomboter (om maar iets te noemen), dan ben je nergens. Dit is een beetje analoog aan het eiwitverhaal: het aminozuurprofiel van dierlijke bronnen is compleet, die van plantaardige doorgaans niet. Het verschil zit hem erin dat in de praktijk de meesten hier toch wel het overgrote merendeel van eiwitten uit dierlijke bronnen halen waardoor je wél dat soort aanbevelingen kunt maken.

Bij vetten komt het, kort door de bocht, neer op voldoende essentiele vetzuren binnenkrijgen, alsook vetoplosbare vitamines (A, D, E en K, al zijn de meeste vetbronnen een zeer slechte bron van D). Als je de juiste voeding tot je neemt kun je doorgaans een stuk lager in vet dan dat zo'n formule voorschrijft. En als je de 'verkeerde' voeding tot je neemt kun je prima ook een stuk meer nodig hebben dan zo'n formule voorschrijft.


Dat dekt bijna al m'n eiwitten. Ik neem 's ochtends nog een shake met zo'n 45 gr eiwit, maar dat is voornamelijk omdat ik 's ochtends niets door m'n strot krijg. Hiermee red ik het overigens wel, maar zonder shake niet.

- Hierin herken ik mijzelf ook in, en anderen zeker ook neem ik aan. Dat het dieet heel eentonig kan zijn en in dit patroon blijft. Mijn vetten die ik haal uit mijn dieet komen veelal uit:
- Noten
- Olijfolie
- Rund
- Vis

Maar het scheelt veel dus, als je van alle soorten vetten over de dag binnen zal krijgen(of over een paar dagen). Zo als kaas, lijnzaad, ei en andere? Waar ik momenteel niet opkom.

Beetje de hamvraag: "Wat is de goede voeding, waardoor je een lager vet gehalte naar binnen hoeft te werken?
 
"Omdat eiwitretentie hoger is, zul je zelfs met hogere eiwitsynthese nog altijd ongeveerd dezelfde dosis eiwit nodig hebben voor spiereiwitsynthese. Dus natural of niet, 2g/kg eiwit is zowat het streefdoel, en dat dekt al ruim de behoefte op voorwaarde dat je het, zeker in de bulk, goed verdeelt over de dag. Meer eiwit kan best nuttig zijn, maar ik denk vooral op een dieet of lean bulk omdat het ten koste komt van makkelijker te verwerken calorie"

- Hieruit concludeer ik eigenlijk, dat je lichaam niet meer eiwitten kan opnemen. Maar effectiever?
Je lichaam kan prima meer eiwitten opnemen, maar de vraag is of het meer spiergroei (of -behoud) gaat realiseren: in een bulk betwijfel ik het. In een cut heeft het sowieso als bijkomend voordeel dat het goed vult, waardoor je beter je dieet kunt volhouden ook.


- En wanneer je gaat cutten, creëren je een soort extra veiligheid door eiwitten extra te borgen in je dieet
Ja, maar vooral omdat er aanwijzingen zijn dat bij een aardig kcal tekort een hogere eiwitinname kan leiden tot meer spiermassabehoud.



- Hierin herken ik mijzelf ook in, en anderen zeker ook neem ik aan. Dat het dieet heel eentonig kan zijn en in dit patroon blijft. Mijn vetten die ik haal uit mijn dieet komen veelal uit:
- Noten
- Olijfolie
- Rund
- Vis

Maar het scheelt veel dus, als je van alle soorten vetten over de dag binnen zal krijgen(of over een paar dagen). Zo als kaas, lijnzaad, ei en andere? Waar ik momenteel niet opkom.

Beetje de hamvraag: "Wat is de goede voeding, waardoor je een lager vet gehalte naar binnen hoeft te werken?
Wat je nu opnoemt is in principe gevarieerd qua vetten. Als je het echt zo laag mogelijk wilt houden kun je specifiek de essentiele vetzuren en vitamines suppleren. Al ken ik zo snel uit m'n hoofd geen enkele situatie waarbij het nodig zou zijn om je vetinname zo ernstig te beperken.
 
Laatst bewerkt:
Hoe meer test je hebt, hoe meer eiwitten je kan opnemen.
Als je gaat kuren kan je daarom meer eiwitten opnemen.
 
Wat ik nooit begrijp is dat mensen zo moeilijk doen om voeding, als je niet groeit op 100gram eiwit pak je 150.. etc merk je niets train je niet goed .. niemand zal OOIT weten wat jij nodig hebt.. om nou meteen te beginnen met 400 gram eiwit ofso is ook een beetje overdreven...
 
laten we het erop houden, 1-1,5g vet/kg en 1,8-2,5g/kg eiwit.

zit je altijd goed mensen :D
 
Back
Naar boven