1. Welkom!

  Bodybuilding.nl is een Nederlands-Vlaams forum voor iedereen die interesse heeft in krachtsport, bodybuilding of fitness, of gewoon wat aan zijn of haar gezondheid wilt doen. Je zal je eerst moeten aanmelden als je berichten wilt plaatsen. Klik op de rode button hieronder om verder te gaan. Als je berichten wilt bekijken kies dan een subforum uit de lijst hieronder.

  Aanmelden is GRATIS! Er zijn honderden extra opties beschikbaar voor aangemelde leden, en het duurt slechts 30 seconden of minder!

  "Ik kijk hier ook nog niet zo lang rond, en ben nog niet zo gek lang met de sport bezig. Ik heb ervaren dat je hier echt goed geholpen wordt." Mich Lees het bericht

  Snel, eenvoudig en gratis

ALAT waarde van 300?!

Discussie in 'Gezondheid en Uiterlijk' gestart door Mans, 2 feb 2005.

Er is momenteel 1 gebruiker aanwezig in dit topic (0 leden en 1 gast).
 1. Mans

  Mans Freaky Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  4.994
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man  Ok ik zit hier een beetje te flippen nu. Ik heb voor het eerst m'n leverwaarden laten checken, en volgens de dokter is m'n ASAT 101 en m'n ALAT 300. Op het internet is er verdacht weing te vinden, maar ik dacht dat die waarden normaal tussen de 0 en de 40 horen te liggen?

  Ik heb er zojuist gebeld en ze vertelde mij dat de waarden 'enigszins' verhoogd waren, en dat er pas sprake is van een ontsteking bij een ALAT van 1200.

  Ze vind de waarden wel ernstig genoeg om nog een onderzoek te doen naar hepatitis, om dat uit te sluiten. Toen ik haar vertelde dat ik AS had gebruikt, reageerde ze laconiek met dat ik me over twee maanden nog een keer moet laten testen.

  Hanteert zij een andere schaal of ziet ze een komma over het hoofd ofzo?

  Laatste kuur dateert twee maanden terug trouwens, en ik voel me verder prima.
   
  Laatst bewerkt: 2 feb 2005
 2. Vlazzz

  Vlazzz Novice

  Berichten:
  1
  Leuk Bevonden:
  0
  Geslacht:
  Man
  Een verhoogd ALAT en ASAT kan duiden op geringe leverschade. Vaak is deze reversibel als er tijdig ingegrepen wordt, in jouwn geval voorlopig geen kuurtjes e.d. nemen. Belast je lever verder niet overbodig met het drinken van alcohol of het nemen van paracetamol e.d. Veel drinken.
  Wanneer je tekenen hebt van geelzucht (als eerste zichtbaar in/rond ogen) is de kans groot op hapatitis. Zeker als ook je bilirubine gehalte in het bloed verhoogd is.
  Normaal waarden ALAT (engels:ALT)<42, ASAT (AST)<48. Kan echter ook verhoogd zijn door gebruik andere medicatie zoals bijv. antibiotica e.d.

  Bekijk deze link:
  http://www.duke.edu/~twl4/Liver Enzyme Tests - Rapid Interpretation - Fraser.pdf

  Suc6!
   
 3. Anoniem_1985_2

  Anoniem_1985_2 Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  5.419
  Leuk Bevonden:
  134
  Geslacht:
  Man
  300 :eek: ik neem aan dat er andere referentie waarden worden gebruikt dan want normaal boven de 100 word je al naar ziekenhuis gestuurd. Maar hij zegt bij jouw pas bij 1200 verkeerd dus denk dat ze andere waarden gebruiken.
   
 4. Mans

  Mans Freaky Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  4.994
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Ik heb vandaag weer bloed laten prikken om uit te zoeken of ik hepatitis heb. Heb iig geen lichamelijke klachten en ik zie er ook gewoon gezond uit. Kans op een virale infectie lijkt me ook klein want ik deel uiteraard geen naalden, en de laatste keer dat ik coïtus heb gehad zonder condoom is zeker een jaar geleden.

  Ik dacht ook dat ze misschien een andere schaal gebruiken, maar op het lab verzekerde ze me dat ze gewoon u/l gebruiken, met een normale bovengrens van 50 dus.

  Ik mag toch aannemen dat m'n dokter niet zo incompetent is, dat ze met een serieus probleem gewoon rond laat lopen ???

  Morgen kan er pas weer spreken dus ik wacht het nog maar ff af :(
   
 5. Thanatos

  Thanatos Competitive Bodybuilder

  Berichten:
  1.595
  Leuk Bevonden:
  4
  Geslacht:
  Man
  Als je je dokter niet vertrouwd.. vraag dan een consult aan bij een andere dokter voor second opinion.

  Misschien interessant om te delen met ons hoe je kuur verleden erruit ziet?? Drink je veel water, alcohol dat soort zaken?
   
 6. Anoniem_1985_2

  Anoniem_1985_2 Freaky Bodybuilder

  Berichten:
  5.419
  Leuk Bevonden:
  134
  Geslacht:
  Man
  Tschijnt ooknogal per dokter te wisselen van hoesnel ze je doorsturen voor verder onderzoekn.
   
 7. Mans

  Mans Freaky Bodybuilder Topic_Starter

  Berichten:
  4.994
  Leuk Bevonden:
  2
  Geslacht:
  Man
  Keb drie kuurtjes achter de rug. 500-750 mg test per week en 30 mg dbol per dag. Langste aaneengesloten periode van dbol gebruik is zes weken geweest. Drink nauwelijks alcohol maar gemiddeld 1 keer in de maand raak ik 'm flink tijdens het stappen.

  Geen bijzonder gekke dingen dus lijkt me...

  Ik gebruik overigens ook al vrij lang een cortisonen zalf voor handexceem. Ik heb gelezen dat daar de waarden ook van kunnen stijgen.
   
  Laatst bewerkt: 3 feb 2005Deel Deze Pagina