Fitness Seller

Alle Havermout Recepten

Bezoekers in dit topic

boerenkool

Freaky Bodybuilder
15 jaar lid
Lid geworden
3 sep 2005
Berichten
5.472
Waardering
0
Havermout kun je op verschillende manieren bereiden:

- pap gemaakt met melk of water, met verschillende toevoegingen.

- shake in diverse varianten.

- In koude of warme gerechten verwerkt.

Heb je een favoriete bereidingswijze, of weet je een recept, laat het dan hier achter. Hier geen discussie over wat de beste manier is, maar alleen recepten a.u.b.
 
Frambozen shake (2 poties):

400 ml magere melk

100 ml magere yoghurt

50 gr havermout

30 gr pindakaas

40 gr whey

100 gr frambozen (ingevroren)

een paar ijklotjes

Alles in een blender mixen.

Voedingswaarden per portie: (e/k/v/kcal):

33,8 35,4 10,6 372,2
 
Ontbijt shake:

1 kop havermout

3 dl appelsap (vers)

300 gram kwark

30 gram whey

1 banaan

Alles blenden: heerlijke ontbijt shake.
 
400ml vollemelk
2 scheppen whey ( vanilla of banaan als voorkeur )
1 banaan
150gr havermout

smakelijk ;)
 
Havermoutpap

5 dl melk aan de kook brengen

1 mok havermout erbij, weer laten koken

vuur uit, kwartier laten staan

roomboter/honing erbij klaar!


Havermoutpap met banaan:

idem, maar dan extra met banaan.


Variant: havermout (en eventueel banaan) gelijk in de melk

aan de kook brengen, boter/honing erbij en smullen maar!
 
havermout..
koude melk
rozijnen (euroshopper, lekker zacht)
trosje druiven
1 banaan
verschillende noten (aldi, grote zak)

stirred, not shaken :brew:

lekkerder dan muesli! :p

Jaap
 
koud, met brinta en shake erin, banaantje zo erbij opeten :lick:
 
-100gr havermout
-6eieren, waarvan 1 heel
-250ml magere melk
-250ml gekookt water
-appel/kaneel suiker
-kaneel

En lekker opdrinken. ( en dit 3 keer per dag, in de bulkfase)
 
Ik doe het gewoon met water in de magnetron, klein beetje suiker en wat kaneelpoeder erover dan is het heerlijk. je moet wel een beetje expirimenteren over hoelang ie in de magnetron moet( ligt eraan hoe je hem lekkerder vind.) Ik doe zelfs 50gram quakerrose met 150ml water voor precies 1 min . dan is voor mij perfect.:D
 
goed topic :thumb:

1 banaan
0,6L halfvolle melk
110 gram havermout

en blenden maar!
 
Moet de havermout dan klaargemaakt worden of zo uit de doos erbij mixen?
 
optie 1:

bakje met melk nemen (of chocolademelk lekker voor in de bulk)
havermout ingooien
uurtje laten intrekken
in de pan gooien
goed uitsmeren
beetje bruin bakken
voila, uw soort van havermout pannekoek

optie 2 extreme versie:

4 eieren klutsen
150 gram havermout erbij
rozijnen erbij
noten erbij
beetje melk als het te dik wordt

eventueel voor de variatie een van deze dingen erin
eiwitpoeder
kokos
amandelen
kaneel
cacoopoeder

geheel doormixen, wordt een dikke brei, die platduwen in de koekenpan, wordt het een soort van koek van 2-3 cm dik, bruin bakken, is zowel koud als warm erg lekker
 
100 gram havermout
50 gram whey poeder (chocolade, vanille, etc)
200 gram aardbeien/stukjes appel (ter vervanging van suiker, jam, stroop)
water
-> 5 minuutjes in een pannetje laten koken en verdelen in kommetjes, heerlijk warm en koud (proeft als rijstepap)
 
60 gram h/m
5 eieiwit 1dooier(ik neem een halve)
zoetstof/kaneel
sojapro of andere eiwitpoeder 10 gram

eerst 1 ei met de havermout en een scheutje melk /yoghurt en zoetstof/kaneel na keuze mengen zodat de hm wat zachter wordt.. dan 4eiwitten schuimig kloppen daarna de soja erbij verder mixen
de 2 mengen en in een koekenpan met deksel op laag vuur bakken ongeveer 25 min
 
50 a 100 gram havermout in een potje en dan giet ik er magere yoghurt op en meng ik dat. Njammie :p
 
1 kop havermout
1 kop water
3/4 kop vloeibaar eiwit

3 minuutjes in de magnetron , daarna 5 minuutjes laten staan.
Goed doorroeren en wat candarel erdoor.
Yummie;)
 
500 gram Biogarde
200 ml Banaan Sinaasappel Smoothie
100 gram havermout
35 gram Whey Eiwit
1 banaan

In de blender en je hebt n goede bodem voor de rest van de dag!
 
Ben nu overgestapt van brinta naar havermout.
Heel simpel:
750ml warm water
200 gram havermout
50 gram whey
flinke sheut kaneel poeder

Het lekkerste vindt toch wel banaan / vanille eiwitten.
MOet zeggen met 500gr havermout per dag, ben ik er nog steeds niet op uitgekeken. (gelukkig maar)
 
ik doe altijd gewoon de koelkast open en kijk waar ik die 100 gram brinta bij gooi...

soms is de melk op dan gooi ik er wat anders bij.. appelsap ofzo, ff roeren en in een keer naar binnen gieten en kook ik 3 eitjes erbij.. lekker makkelijk..
 
Back
Naar boven