Fitness Seller

Sticky Alles over injecteren (in NL) + FAQ (Engels)

Bezoekers in dit topic

Status
Niet open voor verdere reacties.
1. Waarmee?

Het is erg belangrijk om de juiste maat injectiespuit, met bijpassende naald te gebruiken. Het principe van een injectiespuit, bestaat uit een cilindrische, plastic buis, met een precies passende zuiger, en aan het uiteinde een holle naald. De maat van de spuit wordt uitgedrukt in milliliters (2 ml, 2,5 ml, 5 ml ), die van de naalden in millimeters, eerst de doorsnede (de diameter) vervolgens de lengte van de naald ( 0,8 - 38mm ). Zo zijn er , 0,6 - 30 mm, 0,8 - 38 mm, 0,8 - 40 mm, 0,9-70 mm, 1,2- 40 mm, 2– 80 mm en 0,5 - 16 mm om insuline net onder de huid te kunnen spuiten. Voor het injecteren van anabole/androgene steroïden op oliebasis gebruiken we meestal 0,8 –38 of 40 mm om voldoende diep in de spier te kunnen injecteren, als men onvoldoende diep injecteert resulteert dat in een zwelling tussen de huid en het spierweefsel, en daarmee samenhangend, onvoldoende absorptie.

inject1.jpg


Samenvattend, hoe hoger het nummer voor de naald des te dikker, iets dikkere naalden worden bijv. gebruikt voor het opzuigen van de injectievloeistof uit de ampullen, vial ( 2 ml flesje met rubber doorsteekdop) of voor de 10 ml (meestal veterinaire uit Mexico of Australië), waarvoor ook een extra lange naald wordt gebruikt( 70 of 80 mm). Voor diegene die zijn spullen uit het buitenland betrekt, koop dan de 22 gauge 1 1/5” (inch) of 23 gauge 1” apparatus met een 3 cc case of 5 cc als grotere hoeveelheden ineens worden geïnjecteerd. Om de vloeistof op te zuigen gebruikt men in de regel een iets wijdere 18 gauge 1 1/5” spuit.

2. Hoe?

Er zijn een aantal punten, die je in de gaten moet houden, om een goede en veilige intramusculaire injectie te kunnen doorvoeren. Als eerste, voordat je ook maar iets pakt, moet je je grondig douchen. Dan, neem je een spuit, twee naalden, een vial of ampul, zie foto: 1. Haal de spuit uit de plastic verpakking, doe hetzelfde met een naald, bevestig het geheel, verwijder het omhulsel van de naald, verwijder het beschermdopje van de vial, ( het werken met een ampul beschrijven we hierna ). Reinig de rubber top met alcohol, trek 2 cc lucht in de injectiespuit, en doorsteek de rubbertop ( zie foto: 2 ), injecteer vervolgens de lucht in de vial, zo creëer je een overdruk in de vial, die je in staat stelt moeiteloos de injectievloeistof uit de vial te halen.

inject2.jpg


Draai de spuit met hieraan de vial andersom, zodat de vial met de onderkant boven komt en trek uit de vial de hoeveelheid die je wilt gebruiken, trek een 1/4 tot een 1/2 cc meer in de spuit en tik op de spuit om de luchtbelletjes naar boven te halen. Op dit punt gekomen injecteer je de overtollige 1/4 tot 1/2e cc terug in de vial. Neem nu een nieuwe naald uit zijn
steriele verpakking en verwissel deze met de stomp geworden oude naald. Je moet nu de plaats van injectie schoonmaken met een in alcohol gedrenkte dot (watten). Vervolgens neem je, (nog makkelijker is een partner of trainingsmaat) de spuit, met de naald omhoog, verwijder het plastic omhulsel, en druk de zuiger zachtjes omhoog tot er een druppel over de naald rolt, die de laatste lucht verwijderd en de naald smeert, neem de spuit als een dart, span de huid met je andere hand en druk de naald diep in de spier ( foto: 4 ).

how2.jpg


Trek de zuiger een paar seconden terug, totdat je er zeker van bent dat er lucht in de spuit wordt getrokken, en geen bloed, want dan zit je in een bloedvat, en dit kan leiden tot de ernstigste complicaties, zelfs tot de dood. Vooropgesteld dat er geen bloed in de cilinder komt, dan druk je de zuiger langzaam en gelijkmatig leeg, totdat alle olie is geïnjecteerd.

how5.jpg


Snel de naald terug trekken, en een alcohol dot op de injectieplaats drukken. Dit zal, als dat al komt, het bloeden minimaliseren. Om pijn op de injectieplek te voorkomen is het belangrijk om zo langzaam mogelijk te injecteren, en nadien de plek licht te masseren. Vooral s `winters is het aan te raden de vial of ampul in de hand te houden, of de spuit na het vullen (met de dop op de naald), gewikkeld in een schone handdoek op een verwarmingselement, te verwarmen. Niet te koude olie spuit makkelijker, en vloeit na het injecteren makkelijker uit. Nu dan over het vullen van de spuit uit een ampul, er zijn twee soorten ampullen, die met een breekring om de nek, en die men eerst moet voorkrassen, dus zonder breekring, deze krijgen hiervoor soms een zaagje bijgeleverd ( zie foto: 3 ), anders doe je dit zelf met een ijzerzaagje of vijl. Het breken kan met de hand, met een doek ( om versplinteren tegen te gaan ), maar het gaat ook heel makkelijk met het onderste stuk van een opengedraaide balpen. Ook hier weer de olie opzuigen met (een iets wijdere naald ) en injecteren met de volgende. Om littekenweefsel tegen te gaan is het verstandig om de injectieplaats elke keer te wisselen.

3. Waar?

Alle in olie en water opgeloste anabole steroïden moeten intramusculair ( in de spier ) geïnjecteerd worden. Dit betekend dat de huid en het onderliggende weefsel gepenetreerd (doorstoken) moeten worden, om in de onderliggende spier te kunnen komen. Intramusculaire injecties worden dan verricht als directe opname gewenst is, als grotere doses worden genomen, als depotinjecties worden toegediend die over langere tijd hun werkstof gelijkmatig aan het lichaam afstaan, om zo de bloedplasmaspiegel constant te houden en als de doses te belastend (b.v. voor de lever) zou zijn om oraal te nemen.

thighinjection2.jpg


De meest voorkomende punten voor intramusculaire injecties zijn de bilspier het dijbeen en de schouder. De spieren zijn op deze plekken behoorlijk dik. Vanwege het grote aantal spiervezels en de daarbijbehorende fysica, ( fascia is een type van verbindend weefsel dat de verschillende spieren omringd en verdeeld ), heeft het steroïde een grote oppervlakte om te absorberen. Absorptie wordt verder bevorderd door de intensieve bloedvoorziening naar de spieren. Idealiter, zouden intramusculaire injecties diep in de spier, en ver verwijderd van de zenuwen en bloedvaten, gezet moeten worden. De allerbeste plaats om steroïden te injecteren is in de gluteus medius die in het bovenste, buitenste kwadrant (kwart= vierde deel ) van de bil is gelokaliseerd. ( zie foto: 6 ).

De Iliac crest dient hierbij als herkenningspunt voor de injectieplaats, die voor een volwassene meestal zo ongeveer 7 1/2 centimeter onder de Iliac crest ligt. De Iliac crest is de top van het bekken aan de posterior ( achter ) kant. Je kunt de Iliac crest vinden door met je vingers te zoeken naar het hoogst gelegen bot, boven elke bilspier. De bovenste, buitenste kwadrant is het meest geschikt, omdat hier weinig zenuwwen zitten. En de kans dat je in een bloedvat injecteert is gering in dit gebied, ook loop je hier weinig kans de sciatische zenuw die door het middelste en onderste gedeelte van de bil loopt. Deze controleert de achterkant van elke dij en het gehele been, van de knie naar beneden. Als een injectie plaatsvindt dichtbij of in deze zenuw, dan volgt een extreme pijn en tijdelijke verlamming in dit gebied. Dit is uitermate ongewenst en je kan beter zo ver mogelijk uit de buurt van de bloedvaten en zenuwen verwijderd blijven.


Delt2.jpg
GLUTE3.jpg
 
Laatst bewerkt:
FAQ

Syringe/Needle/Injection FAQ


For many of you, this is common knowledge, but I'm sure that some of you still have a few questions about this subject. If you are new to steroids, this FAQ should answer your injection questions. We will start from the very beginning.......


1cc = 1ml

Gauge: The smaller the gauge, the thicker the needle. An 18g is much thicker than a 22g.

Length: Generally 1.5" or 1" for our purposes.

And yes, you can mix water and oil-based steroids in the same syringe.

now we can proceed.......

1. What is an intramuscular (IM) injection?

A technique to deliver a medication into muscle tissue for it's eventual absorption into the systemic circulation. Steroids, both oil and water-based, are administered this way.


2. What is a subcutaneous (sub-q) injection?

A technique to deliver a medication into the soft tissue (fat) immediately underlying the skin. Insulin, HCG, and HGH are typically administered this way.


3. What is aspiration?

To aspirate is to withdraw fluid with a syringe. More specifically, after inserting the needle, pulling back on the plunger of the syringe for a few seconds to see if the needle is in a blood vessel. Rarely, this will be the case and a bit of blood will fill the syringe. If this happens the needle should be removed, replaced with a new one, and another injection site should be used. And yes, if there is a little blood in your syringe, it is ok to inject it along with your steroid once you have found a different spot..........it's your own blood isn't it?

When aspirating, nothing should come back into the syringe if you are in the right spot. Pulling back on the plunger will create a vacuum in your syringe. The oil cannot expand to fill that space, but any air bubbles in your syringe will. You may notice the tiny bubbles getting bigger and bigger as you pull back. They will return to normal size as you release the plunger. If the air bubbles do not disappear upon releasing the plunger, you have an air leak most likely caused by the needle not being screwed onto the syringe tightly enough, although on very rare occassions, the syringe or needle itself can be defective. Either way, purge the air bubbles out, put a new needle on and try it again.


3a. Do I really need to aspirate?

Those who inject without aspirating are taking unnecessary chances. Sweating, nausea, dizziness, severe coughing, breathing difficulties, anaphylactic shock, coma or death can all result from not aspirating. Most of the time, steroid users experience dizziness and coughing fits when they inject into a blood vessel. But you need to be aware of the dangers of neglecting this simple technique that should take about 3-5 seconds of your time.

4. What exactly is an abscess?

Abscesses occur when an area of tissue becomes infected and the body is able to "wall off" the infection and keep it from spreading. White blood cells migrate through the walls of the blood vessels into the area of the infection and collect within the damaged tissue. During this process, pus forms (an accumulation of fluid, living and dead white blood cells, dead tissue, and bacteria or other foreign invaders or materials).

Abscesses can form in almost every part of the body and may be caused by bacteria, parasites, or foreign materials. Most of the time, it is caused by unsanitary injection techniques. On very rare occassions, it can be caused by foreign particles your gear (a greater chance of this occurs when using/making a homebrew). The abscesses that we are concerned about are usually reddish, raised, and painful.

4a. How do they treat an abscess?

Antibiotics are often given to aid the cure of an abscess but the real cure is generally surgical. A doctor wouud open the thing up and allow the pus to drain, then the body would take care of the infection. Some have even gone so far as to "drain" their own abscesses by inserting a needle/syringe into the abscessed area and drawing out the accumulated pus, although this is not recommended.

5. Can I reuse the same needle?

Yes, but only if you are an idiot or cannot obtain anymore needles. There really is no need to explain why you shouldn't re-use a needle. Common sense should kick in here, but the bottom line of re-using needles is an INCREASED CHANCE OF INFECTION. If you have trouble obtaining needles in your area, try finding a different way of getting them. The hassle of finding a source is negligible compared to the hassle of the abscess in your ass that would most-likely require a doctor and a scalpel. There are methods to "sterilize" a needle for re-use, but I will not delve into them. If you are still considering re-using a needle, re-read the above two questions.

5a. Can I inject with the same needle I draw with?

Yes, but it is preferrable to switch the needle out with a new one. The needle dulls significantly when pushed into the rubber stopper of your vial or scraped along the bottom of your amp. You may not notice the difference if you inject into your glute, but try injecting into an area that has more nerve endings such as a delt or bicep and you will notice immediately.

6. Does it matter if I push the needle in fast or slow?

I would recommend slowly, but this is personal preference. A lot of people will tell you to jab the needle in quickly. These people usually stop that practice after the first time they hit a nerve going in at full speed (usually quad shots). By going in slowly, you'll have more time to react if you hit a nerve.

7. Where exactly do I inject?

A picture is worth a thousand words.
http://www.spotinjections.com


8. What gauge needles should I use?

A. For drawing - 20g, 21g

18g needles are too big and they will eat up your stoppers in a hurry. A bigger hole means an increased chance of letting some little nasties into your sterile vial. Sometimes, the 18g will take out little chunks of rubber that fall nicely into your vial. That is not something you want. Imagine injecting that tiny piece of rubber into your muscle. I'll bet the doctor would have lots of fun digging into your rmuscle trying to find it and mutilating your muscle in the process.....

B. For injecting

 • Oil-based steroids: 22g, 23g, 25g
 • Insulin, HCG, HGH, water-based steroids: 27g, 29g
 • Lower quality types of winny or suspension: 21g-25g

Higher quality versions can use a smaller needle generally.

22g and 23g are fine for glutes and quads. 25g is preferred for the smaller muscles such as delts, biceps, triceps, etc.

9. What length needles should I use?

Most people can get by with a 1" needle, but if you have a higher percentage of bodyfat or are just plain big you should use a 1.5" needle to insure that you get deep into the muscle. You should only use a 1.5" needle for glutes, or if you have huge quads. For smaller muscle groups, 1" is the most common, although some people like to use a 5/8".

10. How many ccs can I shoot in one place?

It depends on how big you are. A general guideline is 1cc for delts, 2cc for quads, and up to 3ccs for glutes. Some do more, some do less......it all depends. After a cycle or two, you will know what your body can handle. If you are injecting into other muscles such as biceps, triceps, or calves, it's best to start off with a small volume and work your way up.

11. Can I pre-load my syringes?

If at all possible, leave it in the vial or amp. If you need to pre-load, just keep in mind that the syringe must be stored safely. Nothing sucks more than having the plunger pushed in accidentally and losing some of your gear.

12. Which is the best brand of needle?

Terumo, B-D, and Monoject are the primary manufacturers of needles/syringes. Both Terumo and B-D have an ultra-thin wall design (the wall of the needle is thinner, so more fluid can pass through the same gauge of needle). From personal experience as well as opinions from many other steroid users, Terumo seems to be the sharpest.

Common "FREAK OUTS"

1. I can't get all the tiny air bubbles out of my syringe....

As long as you tap it and get most of the air out, you will be fine. A little air intramusculary won't hurt you. According to the USH2 by Dan Ducaine, it supposedly takes about 10ccs of air injected into a blood vessel to kill you. I wonder how the hell they figured that one out.

2. I saw blood in the syringe after I pulled out....

You passed through a blood vessel and a little bit of blood entered the syringe on the way out. No biggie.

3. I pulled the needle out and blood dripped/squirted out....

You passed through a blood vessel. Apply a little pressure with your alcohol swab. You'll live.

4. I pulled the needle out and oil was dribbling out....

You injected too much in one place or you didn't inject deep enough. No biggie. Try injecting slower or leaving the needle in you for 30 seconds after you have injected it all. This should give the oil some time to dissipate so very little, if any, should dribble out.

5. I injected into my quad, and my leg was twitching....

You grazed a nerve. Usually it's a good idea to pull out and try another spot.

6. I don't think I injected deep enough....

If you think you injected into a layer of fat, don't worry. It will just take longer for the steroid to dissipate than it would if you had injected into the muscle. Eventually it will be absorbed. Don't let anyone tell you that you wasted it because that is not true.
 
Laatst bewerkt:
Status
Niet open voor verdere reacties.

Soortgelijke topics

 • Eerste bericht heeft 4 afbeeldingen
 • Artikel
Reacties
0
Weergaven
14K
 • Eerste bericht heeft 3 afbeeldingen
 • Artikel
Reacties
0
Weergaven
4K
 • Eerste bericht heeft 4 afbeeldingen
 • Artikel
Reacties
0
Weergaven
22K
 • Eerste bericht heeft 2 afbeeldingen
 • Artikel
HCG
Reacties
0
Weergaven
28K
 • Eerste bericht heeft 5 afbeeldingen
 • Artikel
Reacties
0
Weergaven
23K
Back
Naar boven